Europese bloemkoolrijst
Deze Europese bloemkoolrijst is lekker met bijvoorbeeld köfte en een Griekse salade of grote garnalen […]
Europese bloemkoolrijst Bekijken »
Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. Uien zijn vrijwel onmisbaar in mijn keuken. Het bosuitje is in soepen en salades bijzonder geschikt!
Bevat per 100 gram: Calorieën 31 kcal, Koolhydraten 4.2 g, Eiwitten 1.5 g, Vetten 0.4 g en Vezels 2.4 g.
1 el bosui weegt 10 gram = 1 stengel = 0,42 khd
Deze Europese bloemkoolrijst is lekker met bijvoorbeeld köfte en een Griekse salade of grote garnalen […]
Europese bloemkoolrijst Bekijken »
Deze pittige oosterse rijst smaakt heerlijk bij allerlei roerbakgroente en (vega) kip of paksoi met
Pittige oosterse bloemkoolrijst Bekijken »
Niet verder vertellen hoor, maar stiekem is zo’n ei uit het pannetje mijn favoriet als
Ei in het pannetje, met feta en tomaat Bekijken »
Dit feestelijke courgette timbaaltje met zalm ‘knutsel’ je in elkaar van plakjes rauwe courgette met
Courgette timbaaltje met zalm Bekijken »
Een mooie, kleine en feestelijke salade Caprese met bosui. Leuk in een borrelbuffetje, of met
Salade Caprese met bosui Bekijken »
Voor deze grote garnalen met broccoli bakte ik eerst wat bosuitjes met knoflook en gember
Grote garnalen met broccoli Bekijken »
Een heerlijk frisse crunchy extra gevulde eiersalade! We hebben de eiersalade namelijk rijk gevuld met
Extra gevulde eiersalade Bekijken »
Bloemkoolcouscous met dille sinaspesto kun je eenvoudig vooraf maken. De sinaasappel proef je een dagje
Bloemkoolcouscous met dille sinaspesto Bekijken »
Van mij mogen ze deze auberginerolletjes met amandelpesto gerust in een restaurant op de kaart
Auberginerolletjes met amandelpesto Bekijken »
Frisse visburgertjes met limoen en bosui: een smaakvol hartig koekje om te dippen in een
Visburgertjes met limoen en bosui, lekker en simpel Bekijken »
Geinige toch, deze gevulde tomaten kroontjes met feta, olijven, bosui, peterselie en pijnboompitjes. Simpel verkrijgbare
Gevulde tomaten kroontjes, simpel en super lekker! Bekijken »
Deze koolhydraatarme kaas uien taart met kruiden is heel sappig en de taart heeft een
Kaas uien taart met kruiden, lunch of borrelhapje Bekijken »
We wonen inmiddels lang genoeg in Zaandam om te weten dat mosterdsoep een plaatselijke trots
Asperge mosterdsoep met crème fraîche Bekijken »
Veganistische tom kha. Door de lekkere volvette kokosmelk is de Tom kha zacht en romig,
Tom kha, Thaise kokossoep met paddenstoelen en courgette Bekijken »
Een pompoen is een heerlijke veelzijdige groente. Of het nu gaat om makkelijk geroosterde pompoen,
Pompoensoep met champignons Bekijken »
Rettichsalade smaakt subliem bij wat oosters getinte (vis- of vlees)gerechten. Bijvoorbeeld bij de teriyaki van
Rettichsalade met komkommer en wortel Bekijken »
Glutenvrij? Check! Veganistisch? Check! Lactosevrij? Check! Tegenwoordig is het best lastig om het iedereen naar
Asperges met salsa van tomaat Bekijken »
Van die romaine saladeschuitjes, krijg je gelijk een feestelijk gevoel toch? Heel wat anders dan
Romaine saladeschuitjes met worst Bekijken »
Voor deze goed gevulde spinazie frittata met ricotta en kruiden hoef je echt geen keukenprinses
Spinazie frittata met ricotta Bekijken »
Een zalige, frisse rivierkreeftjes cocktail! Met gesneden rucola en knapperige fijngesneden groente paprika, bleekselderij en
Rivierkreeftjes cocktail Bekijken »
Deze snelle, romige Curryschotel is op zich vegetarisch. Maar tonijn- of kipstukjes met een beetje
Curry schotel met paksoi en room Bekijken »