Ingrediënt: Bloemkoolrijst

17 berichten

Zie ook het ingrediënt bloemkool.
Bloemkoolrijst maak je van rauwe bloemkool. De korrels ter grootte van rijst (of couscous) zijn heel goed te verwerken als rijst. Lees vooral ook mijn uitgebreide artikel over maken, bewaren, garen en verwerken van bloemkoolrijst.
Per 100 gr. 1,8 khd (rauw gewogen netto)

bloemkoolcouscous met worstjes

Bloemkoolcouscous met worstjes

Je kunt deze ketogene, kruidige bloemkoolcouscous met worstjes zowel warm, lauwwarm als koud eten. Je neemt natuurlijk precies de worstjes die je zelf lekker vindt. […]

goulash met kruidenrijst

Goulash met kruidenrijst

Wat is het toch mooi als je een eenvoudige ingrediëntenlijst en dito bereiding kunt koppelen aan een rijke smaak. Ik vind deze snelle goulash met […]

Drie smaken bloemkoolrijst

Omdat wij graag experimenteren met diverse basisproducten, hebben we vandaag drie smaken bloemkoolrijst voor jullie. De verzameling recepten hieronder is ons eigen favoriete trio van […]

citroen risotto met venkel

Citroen risotto met venkel

Wat een heerlijk zonnig bordje, hè? Het is een geurige romige citroen risotto met venkel. En dan ons gesprekje tijdens het eten van deze risotto. […]

huzarensalade met vis

Huzarensalade met vis (of vlees)

Huzarensalade is altijd heerlijk bij de BBQ of in een feestbuffet. Maar koolhydraatarm eten en aardappelen gaan nu eenmaal niet samen. Op diverse koolhydraatarme foodblogs […]

jambalaya, om te zoenen, bord met het gerecht

Jambalaya ♫ om te zoenen

Jambalaya ? kennen de meeste mensen als de hit waarin dit gerecht bezongen wordt, daarover later meer. Het gerecht jambalaya is ooit ontstaan uit een […]

gekruide bloemkool frittata

Gekruide bloemkool frittata

Kijken jullie weer even mee in onze kookpotten? Je hebt makkelijk, makkelijker en makkelijkst. Deze koolhydraatarme, gekruide bloemkool frittata valt in de categorie makkelijkst. Neem […]

bloemkool risotto met pesto

Bloemkool risotto met pesto

Wat een succes, deze ga ik vaker maken! Dit is een verbazingwekkend veelzijdig gerecht, bijzonder simpel om te maken en geschikt voor van alles en […]

bloemkool pannenkoekjes

Bloemkool pannenkoekjes met zalm

Wij eten tegenwoordig regelmatig bloemkoolrijst in allerlei soorten? Dat is nou echt een geweldige uitvinding van de laatste jaren! Het leuke is dat die geweldige […]

Indiase curry met kip

Indiase curry met kipstukjes

Een traditionele kip kerrie schotel, maar dan omgebouwd naar een heerlijke koolhydraatarme kip kerrie. We noemen ‘m Indiase curry met kipstukjes, uiteraard met bloemkoolrijst. Veel […]