blauwe bessen

blauwe-bessenDeze worden door mensen vaak ten onrechte bosbessen genoemd… Er is echter een duidelijk verschil tussen blauwe bessen en bosbessen. De blauwe bes is een gecultiveerde soort (struik van 1,5 tot 2,5 meter), de bosbes groeit ‘in het wild (struikje tot ong. 60 cm. hoog).  Ook zijn blauwe bessen groter dan bosbessen en groeien ze in trossen. Bosbessen zijn klein en zitten individueel aan de struik.  De blauwe bes smaakt ook anders en heeft bijvoorbeeld kleurloos sap, terwijl dat van de bosbes dieppaars is. (Bosbessen bevatten 6 khd per 100 gr.)

Blauwe bessen bevatten per 100 g:calorieën 52 kcal, koolhydraten 11 g, eiwitten 0.7g, vetten 0g, vezels 2.4g.

Low carb chaffle - zoete Luikse wafel

Low carb chaffle – Luikse zoete wafel

Deze verrukkelijke low carb chaffle is een geweldige traktatie als weekendontbijt of feestelijk nagerecht. Wij bakten 2 zoete Luikse wafels in ons hartjes wafelijzer.

krulsla met besjes en cranberry

Krulsla met besjes en cranberry

Een salade die snel klaar is, er heel goed uitziet en ook nog eens super lekker smaakt? Kies voor deze krulsla met besjes en cranberry!

ontbijtbowl Griekse yoghurt

Ontbijtbowl met Griekse yoghurt

o’n lekker gevulde ontbijtbowl met granaatappelpitjes, romig hennepzaad en blauwe bessen is ideaal als koolhydraatarm ontbijt en oh zo lekker!

frambozen chia jam

Frambozen chia jam, zonder suiker

Frambozen chia jam maken is op deze manier misschien twee minuten werk, dus echt ultra makkelijk en bovendien ook nog eens heel gezond!

crunchy

Crunchy Griekse yoghurt met bessen

Crunchy Griekse yoghurt met bessen, onbedoelde kruimels cracker zorgen voor de perfecte crunch in de yoghurt, dat is wel heel lekker!

Scroll naar top