Ingrediënt: blauwaderkaas

11 berichten

blauwader-kaasBlauwaderkazen zijn er in zachte milde tot stevige zeer pittige varianten. Heerlijk op een kaasplank, in salades en natuurlijk in warme gerechten zoals in quiches en sauzen. Lekker pittig is de Danablu Castello, die bevat < (minder dan) 0,5 khd per 100 gr. (etiket) of neem bijvoorbeeld Castello blue of Rochebaron zijn beide romig en milder. Kijk ook eens op Kaas.nl.
NB: hoewel de meeste kazen geen koolhydraten bevatten eet je in totaal maximaal 100 gram kaas per dag!

flensjes lasagnetaart

Flensjes lasagnetaart

Komt deze flensjes lasagnetaart je bekend voor? Aha, dan heb je vast ons 1e kookboek Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm in je bezit (waarvoor dank?), want […]

hartige energiehapjes

Hartige energiehapjes met noten

Worden jullie ze al zat die energiebommetjes? Afgelopen weekenden postte ik een paar heerlijke zoete vetbommen. Vandaag, bij wijze van afwisseling,  krijgen jullie twee hartige […]

broccoli prei ovenschotel

Broccoli prei ovenschotel

Altijd lekker makkelijk als je een ovenschotel van te voren al kan klaarmaken. Bij deze smakelijke broccoli prei ovenschotel kan dat uitstekend. Makkelijk als je […]

gevulde paprikaatjes

Gevulde paprikaatjes

Als laatste verschijnt dit recept in de  mini-serie van drie prachtige en heerlijke borrelhapjes. Niet alleen zijn deze lekker romige gevulde paprikaatjes zeer geschikt als […]

witlofsoep met een bootje

Witlofsoep met een bootje

Witlof of Brussels lof is het hele jaar rond verkrijgbaar, deze groente word ik nooit zat eigenlijk. De variaties zijn eindeloos, gratineren, koken, bakken, rauw […]

portobello met blauwe kaas

Gevulde portobello met blauwe kaas

Deze gevulde portobello met blauwe kaas is voor mensen die van krachtige smaken houden. Met een frisse salade erbij en een sesamcracker is het een […]