Ingrediënt: bieslook

bieslookBieslook is verwant aan de ui en knoflook. Gebruik het bij voorkeur vers in salades, kruidenboter, sauzen, dressings en over je soep. Ingevroren behoudt bieslook meer smaak dan gedroogd. Combineert uitstekend met peterselie en mayonaise bv. in gevulde eieren of sausjes.
Verse bieslook per 100 gr. 8 khd
Gedroogde bieslook per 100 gr. 10 gr. khd



roerei met zalm en stokbrood 5
HA! Heerlijk smullen van een romig roerei met zalm en stokbrood. Hoe je het koolhydraatarm stokbrood maakt lieten we je vorige week al zien. Vandaag […]

Roerei met zalm en stokbrood


kruidenomelet voedzaam en eiwitrijk 2
In het weekend mag ik graag wat uitgebreider ontbijten, hoe zit dat bij jullie? Meestal wordt dat een warm gerechtje. Een pannenkoek of iets anders […]

Kruidenomelet, voedzaam en eiwitrijk



gevulde tomaat met Hollandse garnalen 9
Een altijd-succes-en-snel-klaar-recept voor een overheerlijke, gevulde tomaat met Hollandse garnalen. Garnalen hebben hebben een laag gehalte aan koolhydraten en een relatief hoog percentage eiwitten. Per […]

Gevulde tomaat met Hollandse garnalen



2
Net even anders dan anders zo’n luchtige schuimomelet met Hollandse garnalen. Doordat je de eiwitten eerst stijf klopt wordt het een prachtige, dikke, luchtige omelet. […]

Schuimomelet met garnalencocktail



4
Broccoli-preisoep met zalmballetjes is een heel mooie ontdekking. Broccolisoep staat regelmatig op mijn menu, preisoep iets minder vaak, allebei tegelijk was een experimentje. Een geslaagd […]

Broccoli-preisoep met zalmballetjes


asperges met guacamole en witlofsalade 2
Dit prachtige voorgerechtje van asperges met guacamole en witlofsalade was de start van een feestelijk 5 gangen asperge menu. Alle recepten van het asperge menu […]

Asperges met guacamole en witlofsalade




zalmterrine met asperges
Je moet er even de tijd voor plannen want deze zalmterrine moet minstens 10 uur opstijven in de koelkast. Het is absoluut het wachten waard […]

Zalmterrine met asperges


5 lagen lunch met gerookte zalm 27
Deze 5 lagen lunch met gerookte zalm maakte ik voor krokettenspecialist & culinaire vriendin Wanda. Zij is echt een ware kunstenares met kroketten, je weet […]

5 Lagen lunch met gerookte zalm




gekruide bloemkool frittata 14
Je hebt makkelijk, makkelijker en makkelijkst. Deze gekruide bloemkool frittata valt in de categorie makkelijkst. Neem een restje bloemkoolrijst, doe er minimaal ei en je […]

Bloemkool frittata, lekker kruidig


tonijnburgertjes met knoflookdip 43
Soms pakken simpele experimentjes zo grandioos appetijtelijk uit. Deze tongstrelende tonijnburgertjes met knoflookdip gaan de komende tijd absoluut vaker op mijn bordje prijken. Ultralaag in […]

Tonijnburgertjes met knoflookdip, *mjum*


gevulde avocado eieren 1
Avocado en ei, twee simpele ingrediënten die elkaars smaken wonderbaarlijk versterken. Altijd goed eigenlijk dit setje. Deze gevulde avocado eieren zien er echt uit om […]

Gevulde avocado eieren



romige bloemkoolgratin - koolhydraatarm 19
Je kunt deze heerlijk romige bloemkoolgratin makkelijk tot 24 uur van te voren klaarmaken en afgedekt in de koelkast bewaren en later afbakken in de […]

Romige bloemkoolgratin


gevulde paprikaatjes 6
De laatste van de mini-serie van drie prachtige en heerlijke borrelhapjes zijn deze lekker romige gevulde paprikaatjes, zeer geschikt als voorgerechtje borrelhapje of amuse! Zie […]

Gevulde paprikaatjes


ei in paprika 8
Voordat ik uitgebreid een paar dagen van dat heerlijke weer ga genieten nog even een bijzonder fotogeniek, lekker en simpel ontbijt of lunchgerechtje voor jullie. […]

Ei in paprika



Pagina 1 van 212