Ingrediënt: bieslook

bieslookBieslook is verwant aan de ui en knoflook. Gebruik het bij voorkeur vers in salades, kruidenboter, sauzen, dressings en over je soep. Ingevroren behoudt bieslook meer smaak dan gedroogd. Combineert uitstekend met peterselie en mayonaise bv. in gevulde eieren of sausjes.
Verse bieslook per 100 gr. 8 khd
Gedroogde bieslook per 100 gr. 10 gr. khd


4
Broccoli-preisoep met zalmballetjes is een heel mooie ontdekking. Broccolisoep staat regelmatig op mijn menu, preisoep iets minder vaak, allebei tegelijk was een experimentje. Een geslaagd […]

Broccoli-preisoep met zalmballetjes


asperges met guacamole en witlofsalade 2
Dit prachtige voorgerechtje van asperges met guacamole en witlofsalade was de start van een feestelijk 5 gangen asperge menu. Alle recepten van het asperge menu […]

Asperges met guacamole en witlofsalade


feestelijk kaas plukbrood 8
Borreltijd, kwijlen jullie even met me mee…? Feestelijk kaas plukbrood is precies wat het is: brood met veel gesmolten kaas om lekker van te plukken […]

Feestelijk kaas plukbrood



zalmterrine met asperges
Je moet er even de tijd voor plannen want deze zalmterrine moet minstens 10 uur opstijven in de koelkast. Het is absoluut het wachten waard […]

Zalmterrine met asperges


5 lagen lunch met gerookte zalm 27
Deze 5 lagen lunch met gerookte zalm maakte ik voor krokettenspecialist & culinaire vriendin Wanda. Zij is echt een ware kunstenares met kroketten, je weet […]

5 Lagen lunch met gerookte zalm




gekruide bloemkool frittata 7
Je hebt makkelijk, makkelijker en makkelijkst. Deze gekruide bloemkool frittata valt in de categorie makkelijkst. Neem een restje bloemkoolrijst, doe er minimaal ei en je […]

Bloemkool frittata, lekker kruidig


tonijnburgertjes met knoflookdip 38
Soms pakken simpele experimentjes zo grandioos appetijtelijk uit. Deze tongstrelende tonijnburgertjes met knoflookdip gaan de komende tijd absoluut vaker op mijn bordje prijken. Ultralaag in […]

Tonijnburgertjes met knoflookdip, *mjum*


gevulde avocado eieren
Avocado en ei, twee simpele ingrediënten die elkaars smaken wonderbaarlijk versterken. Altijd goed eigenlijk dit setje. Deze gevulde avocado eieren zien er echt uit om […]

Gevulde avocado eieren



gevulde paprikaatjes 4
De laatste van de mini-serie van drie prachtige en heerlijke borrelhapjes zijn deze lekker romige gevulde paprikaatjes, zeer geschikt als voorgerechtje borrelhapje of amuse! Zie […]

Gevulde paprikaatjes


ei in paprika 8
Voordat ik uitgebreid een paar dagen van dat heerlijke weer ga genieten nog even een bijzonder fotogeniek, lekker en simpel ontbijt of lunchgerechtje voor jullie. […]

Ei in paprika


quiche met champignon en zalm 12
Geef eens een lekker recept cadeau: deze quiche met champignon en zalm compleet met een muffinvorm en ingrediënten erbij in een pakket, succes verzekerd! Officieel […]

Quiche met champignon en zalm



lente maaltijdsoep
Hoera, lente! Elk jaar weer een feestje! Het hele voorjaar voor de boeg met lekker veel feestdagen en gezellige etentjes natuurlijk. En hopelijk zonovergoten. Dat […]

Lente maaltijdsoep met kaaskletskop


Deze bloemkool couscous met noten is heerlijk fris als koude salade of warm bijgerecht en past dus vrijwel overal bij. Couscous is van oorsprong een […]

Bloemkool couscous met noten




geroosterde bloemkool 12
Je word vanzelf creatiever als je een tijdje koolhydraatarm eet. Sinds ik deze website heb droom ik regelmatig recepten en variaties, echt leuk! Zo ook […]

Geroosterde bloemkool met dip


ijsbergsalade met ei 2
Hoe makkelijk en snel is het om deze verse en gezonde ijsbergsalade in elkaar te zetten? Heel makkelijk, laat dat je niet weerhouden. En snel: […]

IJsbergsla met wortel en ei


wortel-pastinaaksoep 3
Mijn wortelpeterselie soep zitten barstensvol bijzondere smaken! Zoet en kruidig en door de sinaasappel onverwacht fris en de slagroom maakt het fluwelig en bindt alle […]

Wortelpeterselie soep



Pagina 1 van 212