Ingrediënt: basisdressing

10 berichten

2015-12-16 09.56.433 delen olijfolie, 1 deel azijn, peper, zout en een drupje vloeibare zoetstof naar smaak. Doe alles in een (jam) potje, deksel erop en flink schudden voor gebruik tot de dressing lekker lobbig is. Kan weken op kamertemperatuur bewaard worden. Gebruik deze dressing naar behoefte over je salades. Zo als basis smaakt het al prima, maar je kunt ‘m naar smaak elke keer aanpassen aan je gerecht met diverse kruiden, bosuitje, knoflook, mayonaise, Griekse Yoghurt en/of een lepeltje mosterd!

Caesar salade

Caesar salade à la HAK

HAK? Ja, zo heten mijn heer Hans (H) en ik (AK) binnen onze vriendenkring. De titel van deze salade heeft dus helemaal niets te maken […]

venkelsalade met gorgonzola

Venkelsalade met gorgonzola

Deze smaakvolle venkelsalade met gorgonzola is niet alleen voedzaam maar ook heerlijk licht. Dat komt vooral door de venkel. Want venkel is werkelijk een weldaad […]

salade bowl met avocado

Salade bowl

Met een paar simpele ingrediënten uit je koelkast maak je in een handomdraai een prachtige salade bowl. Sommige dingen vind ik eigenlijk te simpel voor […]

carpaccio van zalm

Carpaccio van zalm

Is dit nou een armzalig dieet of stiekem toch restaurantje spelen in je eigen huis? Ik vind de carpaccio van zalm echt een bijzonder smaakvolle […]

groene asperge salade

Asperge salade

Een heel simpele koolhydraatarme groene asperge salade. De salade bevat namelijk slechts 2,4 gram koolhydraten per portie.  Ideaal om te maken als je asperges over […]