Ingrediënt: basilicum

26 berichten

basilicumOok wel koningskruid genoemd. Strooi verse basilicum (blaadjes) op het laatst over je gerechten dan profiteer je het meest van de geur, kleur en smaak van dit bijzondere plantje. Het is ook in gedroogde vorm te krijgen, dat gebruik je juist wel tijdens het kookproces.
per 100 gr. verse basilicum 5 khd, gedroogde basilicumper 100 gram 10 khd.

mozzarella spiesjes

Mozzarella spiesjes met kaasbroodjes

Wie zegt dat mozzarella spiesjes alleen bij de borrel gegeten mogen worden? Ik eet de mozzarella spiesjes met tomaat en verse basilicum gerust als lunch. […]

bloemkoolpizza met spinazie

Bloemkoolpizza met spinazie

Brood vervangen, pasta vervangen, rijst vervangen, suiker vervangen; en op mijn lijstje stond nog: pizza vervangen… inmiddels ben ik een doorgeleerde vervanger 😉 Deze bloemkoolpizza […]

Paprika eiermuffins

Paprika eiermuffins

Niet moeders mooiste… Mijn paprika eiermuffins zakten helemaal in. Ongeduldig rukte ik de ovendeur open, tja eigen schuld! Om instorten te voorkomen doe je de […]

carpaccio van rode biet

Carpaccio van rode biet

Carpaccio van rode biet met geitenkaas, pistachenoten, en sinaasappel, ik zou er uren naar kunnen kijken. Al die gekke kleuren bij elkaar, het is niet […]

Aubergine pizza’s

De aubergine is ongelooflijk fascinerend, die prachtig vorm en glanzend gladde schil beloven zoveel moois! Maar helaas, in veel gerechten vind ik de structuur van […]

Gemarineerde champignons

Een heel erg lekkere koude snack voor tussendoor bij de borrel of geef deze gemarineerde champignons met een lekker stokbroodje of courgettebrood als voorafje, of […]

Borrelhapje van oopsie met tomaat

Borrelhapje van oopsie met tomaat

Oopsies zijn behoorlijk veelzijdig in het gebruik. Ze zijn bijvoorbeeld als basis voor een koolhydraatarm borrelhapje heel geschikt. Veel mensen gebruiken oopsies ook als broodvervanger […]