Ingrediënt: basilicum

basilicumOok wel koningskruid genoemd. Strooi verse basilicum (blaadjes) op het laatst over je gerechten dan profiteer je het meest van de geur, kleur en smaak van dit bijzondere plantje. Het is ook in gedroogde vorm te krijgen, dat gebruik je juist wel tijdens het kookproces.
per 100 gr. verse basilicum 5 khd, gedroogde basilicumper 100 gram 10 khd.


bloemkool rucola stamppotje 12
Zo’n lief eenpersoons pannetje met een romig bloemkool rucola stamppotje erin, daar doe je mij een enorm plezier mee. Elke hap puur genieten! De smaken […]

Bloemkool rucola stamppotje


eenhaps mini pizza's koolhydraatarm 2
Weekend! Vandaag een vakantiezin opwekkend tussendoortje of voorgerechtje: eenhaps mini pizza’s: Veelvuldig vragen jullie naar lekkere koolhydraatarme snacks of tussendoortjes, er staan er al heel wat […]

Mini pizza, koolhydraatarme snack


spinazie courgette lasagne 21
Bij de koolhydraatarme lasagne die ik tegenwoordig eet mis ik de klassieke lasagnevellen helemaal niet! Ik vind deze spinazie courgette lasagne ongelooflijk veel smakelijker dan […]

Spinazie courgette lasagne



gevulde aubergine 3
Nu het Nederlandse weer ons qua temperatuur een beetje in de steek laat, koken we gewoon zelf de zon op tafel! Deze gevulde aubergine geeft […]

Vega gevulde aubergine


visrolletjes met pesto courgetti 16
Makkelijk, snel en gezond! Zelfgemaakte pesto is 1000x lekkerder dan uit een potje. Als je eenmaal zelf pesto hebt gemaakt dan  begrijp je werkelijk niet […]

Zelfgemaakte pesto Genova


tomaat uit de oven 2
Eenvoudig, lekker, leuk om te zien en nét even anders dan anders, dat zijn de beste recepten! Neem nou deze tomaat uit de oven. In […]

Caprese, tomaat uit de oven



mozzarella spiesjes
Wie zegt dat mozzarella spiesjes alleen bij de borrel gegeten mogen worden? Ik eet de mozzarella spiesjes met tomaat en verse basilicum gerust als lunch. […]

Mozzarella spiesjes met kaasbroodjes


bloemkoolpizza 8
Brood vervangen, pasta vervangen, rijst vervangen, suiker vervangen; en op mijn lijstje stond nog: pizza vervangen… inmiddels ben ik een doorgeleerde vervanger 😉 Deze bloemkoolpizza […]

Bloemkoolpizza met spinazie


Paprika eiermuffins 1
Niet moeders mooiste… Mijn eiermuffins zakten helemaal in. Ongeduldig rukte ik de ovendeur open, tja eigen schuld! Om instorten te voorkomen doe je de oven […]

Paprika eiermuffins



carpaccio van rode biet
Carpaccio van rode biet met geitenkaas, pistachenoten, en sinaasappel, ik zou er uren naar kunnen kijken. Al die gekke kleuren bij elkaar, het is niet […]

Carpaccio van rode biet


6
De aubergine is ongelooflijk fascinerend, die prachtig vorm en glanzend gladde schil beloven zoveel moois! Maar helaas, in veel gerechten vind ik de structuur van […]

Aubergine pizza’s


2
Een heel erg lekkere koude snack voor tussendoor bij de borrel of geef deze gemarineerde champignons met oopsies of courgettebrood als voorafje, of als spiesje […]

Gemarineerde champignons



Borrelhapje van oopsie met tomaat
Oopsies zijn behoorlijk veelzijdig, ook als basis voor een koolhydraatarm borrelhapje zijn ze heel geschikt. Veel mensen gebruiken oopsies als broodvervanger bij het ontbijt, lekker […]

Borrelhapje van oopsie met tomaat


3
Portobello Caprese? Een portobello is niets meer of minder dan een hele grote kastanjechampignon met een lekkerder intensere smaak dan champignons. Door de grootte van […]

Portobello Caprese, basaal Italiaans



Pagina 1 van 11