Ingrediënt: basilicum

27 berichten

basilicumOok wel koningskruid genoemd. Strooi verse basilicum (blaadjes) op het laatst over je gerechten dan profiteer je het meest van de geur, kleur en smaak van dit bijzondere plantje. Het is ook in gedroogde vorm te krijgen, dat gebruik je juist wel tijdens het kookproces.
per 100 gr. verse basilicum 5 khd, gedroogde basilicumper 100 gram 10 khd.

snelle bietensalade

Snelle bietensalade, lekker fris!

In het kader van de vakantieperiode verschijnt er gelijktijdig ook een verzamelpost met 7 x zomerse salades. Op het laatste moment heb ik toch maar […]

venkelsalade met passie!

Venkelsalade met passie!

Een zeer aromatische, koolhydraatarme lunch of voorgerecht. Eet deze venkelsalade met passie en je plukt de vruchten van een onverwachte smaak samensmelting. Ook mee naar […]

spinazie shakshuka

Spinazie shakshuka

We beloofden jullie meer makkelijke eenpansgerechten. Dit is er zo een. Want wat is er nu fijner dan deze snelle, maar laag in koolhydraten, spinazie […]

lasagne in een paprika

Lasagne in een paprika

De smaak van zon en zomer: *ja ik wil*. Lasagne in een paprika is niet alleen makkelijk maar tegelijkertijd smaakt het ook verrukkelijk, zonnig Italiaans. […]

salade Caprese met bosui

Salade Caprese met bosui

Ben jij net als wij ook gek op de Italiaanse keuken? Dan is dit recept voor een salade Caprese met bosui echt iets voor jou! […]

sesam amandelpesto

Sesam amandelpesto

Wij combineerden deze verrukkelijke sesam amandelpesto met plakken sappige gegrilde aubergine. We maakten er zelf deze stoere auberginerolletjes van. Beslist een aanrader! Pesto maken van […]

tomatensoep met peterseliepesto

Koolhydraatarme tomatensoep

De tomaat is één van de meest gebruikte ingrediënten in de keuken. De vrucht is makkelijk te verwerken op heel veel verschillende manieren. Bijzonder smaakvol, […]

tomaten carpaccio

Tomaten carpaccio

Het best gebruik je voor deze snelle tomaten carpaccio zogenaamde Coeur de Boeuf tomaten. Coeur de Boeuf tomaten zijn fraaie grote, onregelmatig gevormde tomaten met […]

bloemkool rucola stamppotje

Bloemkool rucola stamppotje

Zo’n lief eenpersoons pannetje met een romig bloemkool rucola stamppotje erin, daar doe je mij een enorm plezier mee. Elke hap romige zachtheid, dat is […]

spinazie courgette lasagne

Spinazie courgette lasagne

Bij de koolhydraatarme lasagne die ik tegenwoordig eet mis ik de klassieke lasagnevellen helemaal niet! Ik vind deze spinazie courgette lasagne zelfs veel smakelijker dan […]

gevulde aubergine

Vega gevulde aubergine

Nu het Nederlandse weer ons qua temperatuur een beetje in de steek laat, koken we gewoon zelf de zon op tafel! Deze gevulde aubergine geeft […]

Zelfgemaakte pesto Genova

Makkelijk, snel en gezond! Zelfgemaakte pesto Genova is 1000x lekkerder dan uit een potje. Als je eenmaal zelf pesto vers hebt gemaakt dan begrijp je […]