avocado

avocado-hassEr bestaan ongeveer 400 variëteiten avocado , de smaken variëren van zoutig, nootachtig tot zoet of een combinatie. Meestal gebruiken wij de Hass avocado. Ook wel bekend onder de term ‘eet rijp’ of ‘eat me’. Ze zijn niet al te groot en hebben een bijna zwarte bobbelige schil en ze hebben een kenmerkende nootachtige smaak. Veel mensen denken dat avocado’s (boterpeer of alligatorpeer) te veel calorieën en te veel vet bevatten. Maar het is juist heel gezond, op het menu zetten dus!

1 gemiddeld grote avocado zonder pit weegt 100 gram.

Bevat per 100 gram Calorieën 199 kcal, Koolhydraten 1.8 g, Eiwitten 1.9 g, Vetten 19.5 g, Vezels 4.3 g. (NEVO)

 

witlofsalade schuitjes met kipstukjes

Witlofsalade schuitjes met kipstukjes

Tegenover de knapperige witlof zorgt de zachte en romige avocado voor een heerlijk mondgevoel. Deze witlofsalade is lekker licht en vrij subtiel van smaak.

avocado kokosijs

Avocado kokos-ijs, tropisch!

Avocado kokos-ijs is heel verrassend, de avocado smaakt niet echt meer naar avocado en de kokosmelk smaakt ook totaal anders anders in bevroren toestand.

salade bowl met avocado

Salade bowl met avocado

Met een paar simpele ingrediënten uit je koelkast maak je in een handomdraai een prachtige salade bowl. Oh zo vorstelijk genieten!

5 lagen lunch met gerookte zalm

5 Lagen lunch met gerookte zalm

Het is een prachtig lunch met gerookte zalm, een torentje met 5 heerlijke lagen: sla, ei, courgette-tomaat, blokjes avocado en gerookte zalm.

Mozzarella crème met tomaat en avocado

Serveer deze feestelijke. zijdezachte mozzarella crème met tomaat en avocado bij de brunch met Pasen, Pinksteren of gewoon op een doordeweekse donderdag mag ook.

courgette makreel salade

Courgette makreel salade, anders dan anders

De courgette makreel salade is door die frisse knapperige courgette, de zachte maar toch sterk smakende makreel en de heerlijk romige avocadodressing een eigenwijze combinatie.

gevulde avocado eieren

Gevulde avocado eieren

Deze prachtig gevulde avocado eieren zien er toch uit om op te eten? Avocado en ei, twee simpele ingrediënten die elkaars smaken wonderbaarlijk versterken.

Scroll naar top