Ingrediënt: asperges

21 berichten

Asperge_wit_groen_paarsAsperges (witte, groene en paarse) zijn de jonge scheuten van de aspergeplant. Ze zijn gezond en passen meer dan uitstekend binnen een koolhydraatarme en gezonde leefstijl. Al in de oudheid, bij de Grieken, Romeinen en Chinezen, werd asperge omschreven als een geneeskrachtig kruid. Met name door de stof asparagine die een gunstige uitwerking kan hebben op een lage bloeddruk, nierfunctiestoornissen, hartkloppingen en leverkwalen. Enne… wil je afslanken, eet dan 3x per week asperge! Er is vrijwel geen ander voedingsmiddel bekend, dat zo weinig calorieën bevat, maar tegelijk zoveel belangrijke vitaminen en andere voedingsstoffen bevat.(bron: Aspergecentrum)

Buiten dat … asperges zijn ongelooflijk smakelijk, vind ik!
Je kunt witte asperges geschild en ongekookt invriezen. Niet ontdooien, maar bevroren aan de kook brengen.

Per 100 gram 2 gr. gemiddeld  (heel verschillende waardes gevonden (Amerika & Nederland 3- 0,1 gr. khd)
Voedingswaarde asperge USDA

asperges in citroendressing

Asperges in citroendressing

Heerlijk ze zijn er weer: Asperges! Gewoon gekookt en dan met ei, gerookte zalm en botersaus, dat smaakt altijd goed. Dat recept is niet voor […]

gegrilde asperges met kaas

Gegrilde asperges met kaas

Eet deze malse gegrilde asperges met kaas als voorafje, bijgerecht of snijd ze in schuine stukken als borrelhapje of verwerk de stukken in een salade! […]