asperges

Asperge_wit_groen_paarsAsperges (witte, groene en paarse) zijn de jonge scheuten van de aspergeplant. Ze zijn gezond en passen meer dan uitstekend binnen een koolhydraatarme en gezonde leefstijl. Al in de oudheid, bij de Grieken, Romeinen en Chinezen, werd asperge omschreven als een geneeskrachtig kruid. Met name door de stof asparagine die een gunstige uitwerking kan hebben op een lage bloeddruk, nierfunctiestoornissen, hartkloppingen en leverkwalen. Enne… wil je afslanken, eet dan 3x per week asperge! Er is vrijwel geen ander voedingsmiddel bekend, dat zo weinig calorieën bevat, maar tegelijk zoveel belangrijke vitaminen en andere voedingsstoffen bevat.(bron: Aspergecentrum)

Buiten dat … asperges zijn ongelooflijk smakelijk, vind ik!
Je kunt witte asperges geschild en ongekookt invriezen. Niet ontdooien, maar bevroren aan de kook brengen.

Per 100 gram:  Calorieën 20 kcal, Koolhydraten 1.8 g, Eiwitten 2.2 g, Vetten 0.1 g, Vezels 1.9 g.  Bron: USDA

spinazie shakshuka

spinazie shakshuka

We beloofden jullie meer makkelijke eenpansgerechten. Dit is er zo een. Want wat is er nu fijner dan deze snelle maar voedzame spinazie shakshuka?

courgetti met groene asperges

Courgetti met groene asperges

Smullen van deze koolhydraatarme, courgetti met frisse groene asperges! Ongelooflijk simpel om te maken en snel klaar, daar maken we geen bezwaar tegen toch?

asperges met hollandaisesaus

Asperges met hollandaisesaus en zalm

Toprecept voor malse asperges met koolhydraatarme hollandaisesaus, ei en zalm. Met de perfecte licht gebonden goudgele hollandaisesaus, een ware delicatesse!

aspergetaart met zalm

Aspergetaart met zalm

Het fantastisch lekkere deeg in combinatie met die luchtige vulling en super sappige asperges maken de aspergetaart met zalm absoluut tot een van onze favorieten!

zalmterrine met asperges

Zalmterrine met asperges

Serveer bij de zalmterrine groene asperge salade, gebruik daar de rest van de asperges voor. Samen met een broodje een echt feestmaal!

groene asperge salade

Asperge salade

Deze simpele groene asperge salade is ideaal als je asperges over hebt. Bijvoorbeeld van deze heerlijke zalmterrine. Verhoudingen van de sla en asperges kun je …

Asperge salade Lees dit »

Scroll naar top