Ingrediënt: arrowroot

Arrowroot is een uitstekend glutenvrij bindmiddel voor romige sauzen en glazuur met neutrale smaak. Uitstekend voor binden van zure vruchten. Gebruik arrowroot ook om vloeistoffen in te dikken. Enkele vuistregels:

  • 1 tot 1,5 theelepel arrowroot bindt ongeveer 0,25 liter vloeistof
  • 1-1,5 theelepel arrowroot vervangt 1 eetlepel bloem
  • 1,5-2 theelepels arrowroot vervangt ca. 1 eetlepel maïzena

 

 


champignon roomsaus 9
Deze champignon roomsaus is heel gemakkelijk te maken, het meest tijd vergt het inkoken. De roomsaus is de perfecte basis voor de verrukkelijke paddenstoelen risotto […]

Champignon roomsaus, koolhydraatarm


rabarber taartje met lemoncurd 12
Een overheerlijke traktatie.  Met zo’n 3 gram koolhydraten per stuk, voor zo’n  bijzonder lekker rabarber taartje echt zeer acceptabel. Dit is een samengesteld taartje uit […]

Rabarber taartje met lemoncurd


suikervrije pavlova, opgemaakt 11
Deze suikervrije pavlova is koolhydraatarm en overheerlijk met een heerlijke vanilleroom-vulling en vers fruit. Op zich is het helemaal niet veel werk en ook niet […]

Suikervrije pavlova, licht en luchtig!



kabeljauw met romige venkelsaus, opgemaakt bord 17
Die heerlijk romige venkelsaus heeft een ongelooflijk subtiele smaak, licht anijs achtig, helemaal perfect dus om de kabeljauw tot z’n recht te laten komen. Het […]

Kabeljauw met romige venkelsaus


koolrabi gevuld met spinazie 8
Koolrabi gevuld met spinazie wordt absoluut een van m’n favorieten. De subtiele smaak van de sappige koolrabiknol combineert fantastisch met de ietwat stoere smaak van […]

Koolrabi gevuld met spinazie


suikervrij hazelnoot schuimgebak 8
Echt lekker hazelnoot schuimgebak en koolhydraatarm? In dit artikel leer ik je hoe zelf heerlijk krokant suikervrij hazelnoot schuimgebak gaat maken. Per gebakje 1,4 gr. […]

Suikervrij hazelnoot schuimgebak



Pagina 1 van 11