Ingrediënt: arrowroot

7 berichten

Arrowroot is een uitstekend glutenvrij bindmiddel voor romige sauzen en glazuur met neutrale smaak. Uitstekend voor binden van zure vruchten. Gebruik arrowroot ook om vloeistoffen in te dikken. Enkele vuistregels:

  • 1 tot 1,5 theelepel arrowroot bindt ongeveer 0,25 liter vloeistof
  • 1-1,5 theelepel arrowroot vervangt 1 eetlepel bloem
  • 1,5-2 theelepels arrowroot vervangt ca. 1 eetlepel maïzena

 

 

rabarber taartje met lemoncurd

Rabarber taartje met lemoncurd

Een overheerlijke traktatie.  Met zo’n 3 gram koolhydraten per stuk, voor zo’n  bijzonder lekker rabarber taartje echt zeer acceptabel. Dit is een samengesteld taartje uit […]

kabeljauw met romige venkelsaus, opgemaakt bord

Kabeljauw met romige venkelsaus

Die heerlijk romige venkelsaus heeft een ongelooflijk subtiele smaak, licht anijs achtig, helemaal perfect dus om de kabeljauw tot z’n recht te laten komen. Het […]

gevulde koolrabi met spinazie

Gevulde koolrabi met spinazie

Gevulde koolrabi met spinazie wordt absoluut een van mijn favorieten. De subtiele smaak van de sappige koolrabi combineert fantastisch met de ietwat stoere smaak van […]

suikervrij hazelnoot schuimgebak

Suikervrij hazelnoot schuimgebak

Dit suikervrij hazelnoot schuimgebak bestaat uit diverse lagen crunchy eiwitschuim. Daartussen zit een heerlijke mokkalaag! Net als bij ‘de echte’. Echt lekker hazelnoot schuimgebak én […]