Ingrediënt: amandelmeel

80 posts

Amandelmeel is ideaal voor het bakken tot 180°C, het is licht verteerbaar en koolhydraatarm. Amandelen zijn een goede bron van goede vetten en hoogwaardige proteïnen. Er zijn vele verschillende merken en kwaliteiten amandelmeel. Sommige merken bevatten tot wel 32 gr. koolhydraten, wees gewaarschuwd. Kijk goed op de verpakking wat je precies koopt.

NB: Er is heel veel onduidelijkheid over het gehalte aan koolhydraten. Lees onze uitleg daarover. Voor amandelmeel houden we zo’n 5 gram koolhydraten per 100 gram aan. Wij gebruiken meestal die van Pit & Pit of Body & Fit. (#nospon) Die zitten er net onder.

Vervangen?
Zonnebloem- of pompoenpittenmeel (zelf malen), lijnzaadmeel, lupinemeel of sojameel kan in sommige recepten. Of neem een mengsel van verschillende melen. Of ander nootmeel (hazelnoot), maar dat lost het probleem bij notenallergie niet op. Kokosmeel slurpt veel meer vocht.  Vervang 1 deel amandelmeel voor ⅓ deel kokosmeel + dubbele hoeveelheid ei + meer vocht. Zodra je gaat vervangen krijg je (uiteraard) een andere smaak en structuur. Het blijft een experiment.