amandelmeel

Amandelmeel is ideaal voor het bakken tot 180°C, het is licht verteerbaar en koolhydraatarm. Amandelen zijn een goede bron van goede vetten en hoogwaardige proteïnen. Er zijn vele verschillende merken en kwaliteiten amandelmeel. Sommige merken bevatten tot wel 32 gram koolhydraten, wees gewaarschuwd. Kijk goed op de verpakking wat je precies koopt.

NB: Er is heel veel onduidelijkheid over het gehalte aan koolhydraten. Lees onze uitleg daarover. Wij gebruiken om die reden tegenwoordig bijna altijd die van Pit & Pit (#nospon) 

Vervangen?
Zonnebloem- of pompoenpittenmeel (zelf malen), lijnzaadmeel, lupinemeel of sojameel kan in sommige recepten. Of neem een mengsel van verschillende melen. Of ander nootmeel (hazelnoot), maar dat lost het probleem bij notenallergie niet op. Kokosmeel slurpt veel meer vocht.  Vervang 1 deel amandelmeel voor ⅓ deel kokosmeel + dubbele hoeveelheid ei + meer vocht. Zodra je gaat vervangen krijg je (uiteraard) een andere smaak en structuur. Het blijft een experiment.


Bevat per 100 gram: Calorieën 628 kcal, Koolhydraten 4.3 g, Eiwitten 24 g, Vetten 55 g en Vezels 10 g. 

1 el amandelmeel weegt 6.5 gram: Calorieën 41 kcal, Koolhydraten 0.28 g, Eiwitten 1.56 g, Vetten 3.58 g en Vezels 0.65 g. 

Koolhydraatarme eiwit speculaaspannenkoekjes

Koolhydraatarme eiwit pannenkoekjes

Varieer er lekker op los met dit basisbeslag. Miranda maakte deze heerlijke speculaaspannenkoekjes, maar hartige pannenkoekjes of wafels kan natuurlijk ook!

Koolhydraatarme tortilla wraps van Kirsten

Koolhydraatarme tortilla wraps

Deze wraps zijn naar hartenlust te vullen met allerlei lekkere dingen. Makkelijk te maken, nog makkelijker om mee te nemen.

Scroll naar top