Ingrediënt: agar-agar

Agar AgarTe KOOP bij natuurvoedingswinkels, de Tuinen o.i.d. of online.  Agar-agar (Japans: kanten) gebruik ik omdat het een plantaardig en krachtig bindmiddel is gemaakt uit zeewier. Gelatine is van dierenhuiden en -botten gemaakt, die eten vegetariërs liever niet. Met agar-agar maak je crème, gelei, jam en taart. De agar-agar goed verroeren met de gewenste koude vloeistof, laat het geheel 1 tot 2 minuten wellen. Kook daarna goed roerend de vloeistof minimaal 2 minuten. Laat het geheel daarna afkoelen en ga verder volgens het recept. Agar-agar verdikt na koken onder de 40 ºC. 1 theelepel agar-agar is genoeg voor 500 ml fruit of vloeistof en vervangt 6 blaadjes gelatine.

TIP: Meng zure vruchten zoals aalbessen en citroen met zoete vruchten omdat iets zuurs niet goed verdikt.
LET OP: Agar-agar bevat volgens sommige Nederlandse voedingswaardetabellen maar liefst 80 gr. khd per 100 gr., dat zijn BRUTO khd. je lichaam neemt het niet op (vezels) dus in recepten tellen ze als 0 khd!!

Bewaren


cheesecakes met vruchtensaus 10
In de cakejes voor deze kostelijke cheesecakes met vruchtensaus gebruik je naast ricotta ook twee eiwitten. Het is dus een uitstekend recept voor als je […]

Cheesecakes met vruchtensaus


25
Ohw *mjam*, wat een enorme traktatie om deze heerlijk romige mascarponetaart te mogen opeten. Koek en gebak eten is steeds meer een uitzondering geworden sinds […]

Mascarponetaart met zomerkoninkjes


chia pudding met rood fruit 3
Prachtige chia pudding in meerdere lagen. De chia pudding moet een tijdje opstijven dus ‘s morgens alvast klaarmaken als je het als toetje wilt eten […]

Chia pudding met rood fruit