Ingrediënt: agar-agar

4 berichten

Agar AgarTe koop bij supermarkt, natuurvoedingswinkel, de Tuinen o.i.d. of online.  Agar-agar is een zuiver plantaardig geleermiddel. Het perfecte alternatief voor dierlijke gelatine. Agar-agar volgends de doseringsaanwijzing in de koude vloeistof roeren, aan de kook brengen en 2 min. zachtjes laten garen terwijl je roert.  Iets laten afkoelen, vervolgens de koude ingrediënten geleidelijk toevoegen en erdoorheen roeren. Liever niet omgekeerd.

Werkt minder goed bij heel vette of heel zure ingrediënten.

LET OP: Agar-agar bevat volgens sommige Nederlandse voedingswaardetabellen maar liefst 80 gr. khd per 100 gr., dat zijn BRUTO khd (vezels), je lichaam neemt het niet op dus in recepten tellen ze als 0 khd.

Bewaren

cheesecakes met vruchtensaus

Cheesecakes met vruchtensaus

In de cakejes voor deze koolhydraatarme cheesecakes met vruchtensaus gebruik je naast ricotta ook twee eiwitten. Het is dus een uitstekend recept voor als je […]

mascarponetaart met aardbeien - koolhydraatarm

Mascarponetaart met aardbeien

Ohw *mjam*, wat een enorme traktatie om deze heerlijk romige mascarponetaart met aardbeien te mogen opeten. Koek en gebak eten is steeds meer een uitzondering […]