Deze smaakvolle zomerse, koolhydraatarme Indiase rijstsalade is in een mum van tijd klaar. Hoewel de low carb rijstsalade direct geschikt is voor consumptie kun je ‘m ook een tijdje laat staan en is daarom reuze fijn voor in een buffet in tuin of park. Hoe hoger de zon klimt, hoe groter mijn zin in frisse, licht verteerbare keto gerechten. Bij de eerste temperaturen boven de 18 graden van dit jaar dacht ik onwillekeurig aan een Indiase rijstsalade. Die prijkte vroeger met enige regelmaat op mijn menu. Heerlijk verfrissend door de citroen, voorzien van een crunch door walnoten, verdiept qua smaak door aromatische kaas, smeuïg door een olijfolie/azijn/citroen dressing en pittig door sjalot en kerriepoeder. Kortom, een feest van zomerse smaken die beurtelings om aandacht vragen. De keto salade bevat 4.3 gram koolhydraten per portie.
Indiase rijstsalade: zonder rijst en zonder banaan
Die originele Indiase rijstsalade was met met zilvervliesrijst, maar die vervang ik sowieso door bloemkoolrijst. De banaan heb ik weggelaten. Die bevat echt te veel koolhydraten. In plaats daarvan is de keuze gevallen op het fris sappige van komkommer. Dat geeft een wat ander karakter, maar zorgt zeker niet voor een minder smakelijk resultaat.
Dus op ons eigen terrasje in de achtertuin, met de parasol op de maximale spreidstand en de zon nog ruim boven de horizon, smullen we van onze verfrissende Indiase rijstsalade met een palet aan smaken. Van mij mag het nog een poosje zulk weer blijven. Niet té warm graag, bij 24 graden of meer ga ik liever weer naar binnen.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Wij zijn per 1-1-2025 met pensioen! Er komen niet wekelijks nieuwe recepten of nieuwe weekmenu’s bij. Maar er staan voldoende koolhydraatarme – keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je deze Indiase rijstsalade
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Indiase rijstsalade, verfrissend zomers
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 200 g bloemkoolrijst
- 10 ml olijfolie
- 75 g walnoot, grof gehakt + 4 halve
- 6 takjes selderij, fijngesneden
- 100 g harde geitenkaas , of andere harde kaas
- 1 halve komkommer, 150 g, zonder zaad
- 30 g amandelschaafsel
- 2 el gemalen kokos
Dressing
- 2 el olijfolie
- ½ el azijn
- ½ citroen, biologisch, schil en sap
- 2 tl kerrie
- peper en zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snipper een sjalotje fijn. Bak de bloemkoolrijst in een scheutje olie al omscheppend, met twee houten lepels 2 minuten op hoog vuur. Doof het vuur, schep het sjalotje erdoor en laat afkoelen.
- Hak de walnoten en de selderij. Snijd de kaas in kleine dobbelsteentjes. Halveer de komkommer verwijder het zaad met een lepel en snijd in blokjes. Meng walnoten, selderij, amandelschaafsel, kaas, komkommer en kokosrasp door de afgekoelde bloemkoolrijst.
Dressing
- Boen voor de dressing de citroen en rasp de helft van de schil. Pers een helft uit. Klop de olie, azijn, citroensap en -rasp met kerrie lobbig. Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Giet de dressing over de rijstsalade of serveer deze er deels apart bij.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Salade is super lekker en een blijvertje, de dressing niks voor mij, ik heb honig mosterd dressing gemaakt, dat paste beter bij mijn smaak.
Oké, maar even voor de meelezers: honing past niet in een koolhydraatarm dieet.
Een héél klein beetje maar hoor hihi.
En je kookboeken zijn ook geweldig!
En wéér staat deze verrukkelijke salade weer klaar voor morgen middag. Collega’s verrassen. Toprecept!
In de herhaling voor m’n collega en mij! Superlekkere lunch morgen op werk. Hoe leuk kan je week beginnen 🤗
Hoi Anita,
Héél leuk! Eet smakelijk alvast en werk ze!
Nou, weer verassend lekker! De bloemkoolrijst blijft mij verassen. Lekker frisse salade!
Het was een heerlijke salade
Voor herhaling vatbaar
Kan hem echt iedereen aanraden
Heerlijk, heerlijk, heerlijk! Allemaal ingrediënten waar ik dol op ben ? dankjewel! Had geen bloemkool, heb dus brocolli gebruikt, ga dit vaker maken hoor!
🙂
Hoe weet ik of ik niet te veel koolhydraten binnenkrijg? Bijv: Ik neem dit gerecht als lunch, hoe weet ik dan welk ontbijt ik op uw website het beste kan pakken?
Deze info kun je lezen: Waarom koolhydraatarm. Als je de links in de tekst volgt leggen we het uit Maaike.
hallo, Gisteren heb ik het vispotje gemaakt. Aangezien wij niet
van schaaldieren houden, heb ik er gerookte forel in gedaan.
De rooksmaak in het vispotje was heerlijk.
Hoi Ada,
Oja, dat lijkt me inderdaad ook heel lekker.
Wat een super lekkere zomerse salade. Lekker als salade voor lunch of diner en inderdaad ook erg geschikt voor op een buffet. Deze zal regelmatig bij ons op tafel komen.
Hoi Margo, zet ‘m op tafel zo vaak als je wilt en veel plezier!
Wat kannik nemen in plaats van geitenkaas
andere kaas, feta bijvoorbeeld?
Ik ben zo blij met jullie heerlijke recepten. Tot nu toe alleen maar genieten!!! EN ik val af. ?
wat was dit heerlijk! zeker voor herhaling vatbaar. Ik had zelfs 400 gr bloemkoolrijst en alles was bijna op met 2 personen.
Hallo Hans, de “rijst”salade gemaakt en een eigen “draai” aangegeven. De bloemkoolrijst 2 min. gebakken in chili-olie, i.p.v. sjalotje, bosuitjes in ringetjes en nog wat stengels bleekselderij en tomaat in blokjes (leuk voor de kleur) voor de rest jou ingrediënten en dressing erover. Nou ik kan je vertellen dat mijn mijn heer Hans en ik weer gesmuld hebben. Zeker ook voor in een buffet aan te bevelen, en werkelijk er zal geen mens merken dat dit bloemkool is i.p.v. rijst. Bedankt en groetjes aan je meisje ? Anna-Karina
Hallo Petra,
Mooi, het gaat erom dat je een recept jezelf eigen maakt. Dat je er echt van kunt genieten. En dat is zo te lezen helemaal gelukt! De rijstsalade was een variant die ik had bedacht, waarop jij hebt voortgeborduurd. Waar eindigt dat? Hoe ziet de volgende variant er uit? Een mooie gedachte om zo eens bij stil te staan.
Genoeg gefilosofeer. Koolhydraatarm eten moet gewoon net zo lekker zijn als ander (goed) eten. Daar kun je zelf voor zorgen.
Groet,
Hans
Vanavond de Indiase rijstsalade gegeten met 4 volwassenen en onze kleinzoon van net 3 jaar.
Het was in een woord GRANDIOOS.
Wat een heerlijk recept en zeker met dit warme weer.
Het fris zure door de bloemkoolrijst was echt heel lekker.
Voor de kleur had ik er nog fijn gesneden rode paprika door gedaan, smaakte er lekker bij.
We vonden dit echt een recept dat voor herhaling vatbaar is dus dit recept wordt veilig opgeslagen voor een andere keer. Nog een klein beetje over wat we morgen als lunch lekker kunnen eten.
Bedankt om dit recept met ons te verdelen.
Groetjes Thea
Lunch ze!
Kan ik de walnoot vervangen door pitten, mijn man is allergisch voor noten gr Jannie
jazeker dan kan prima
Corry
Dit moet een heerlijke salade zijn. Allemaal ingredienten die mijn voorkeur hebben.
Ben echt een salade mens. Of het nou zomer of winter is ik kan niet zonder.
Ik denk dat ik hem een zaterdag als lunch ga maken dan krijg ik bezoek.
Groetjes.
Hoi Corry, Ik ben ook een enorme fan van salades! Veel plezier zaterdag en laat even weten of het heeft gesmaakt 😉
Ondanks dat op dit moment de onweersbuien boven ons hoofd denderen en een verfrissende regen valt, raak ik helemaal geïnspireerd door dit heerlijke recept ! Nee, vanavond geen eten aan de tuintafel maar er zijn vast nog vele mooie, warme dagen in het verschiet dus deze slaan we op tot nader order. Alleen… die geitenkaas hé.. ik vind geitenlief hoor, slim ook maar die kaas.. néé! Dus lieve KHrecept-mensen.. waarmee kan ik de geitenkaas in dit recept vervangen? Schaapjes zijn leuk, die verdraag ik wel. Feta dus? Of iets anders, pittigers?
Afgekoelde en opgefriste groet, Marianne
Goedemorgen Marianne, Jazeker feta (of een hardere schapenkaas) is een goed idee!
@ Marianne.
Zelf ben ik ook geen fan van geitenkaas, heb het werkelijk al in div. variaties geprobeerd maar nee,
geef mijn portie maar aan………. 🙂
Maar schapenkaas, mmmmmmm, en dan de Manchego( een harde kaas)
heerlijk door salades, maar ook niet te versmaden bij een kaasplankje( in dunne plakjes) met wat goede
olijfolie en zeezout er over.
Toevallig is hij nu bij de Lidl in de aanbieding.
Volgens mij doen deze temperaturen ook iets met je poëtische gaven 😉
Een zeer warme groet, Erna
Dat is Hans die je hoort. Het is zijn recept, dan schrijft hij ook de teksten 😉
Ja kleffe groet!