Indiase kip met broccoli en noten

Graag wilde ik een eenvoudig recept maken met weinig ingrediënten, koolhydraatarm, snel klaar en met veel smaken. Ik hoor jullie denken: “Ja, dat wil iedereen wel. Dat zou het ultieme gerecht zijn!“. Met dat in gedachten kwam ik uit op deze Indiase kip met broccoli en noten. Immers de Indiase keuken is zeer rijk aan smaken. Bovendien bestaan de gerechten vaak uit makkelijk te verkrijgen, uiterst betaalbare ingrediënten. En groenten spelen meestal een grote rol. Perfect voor een heerlijke koolhydraatarme maaltijd, die je natuurlijk kunt aanvullen met bloemkoolrijst en/of raita. Bevat per portie slechts 6.65 gram koolhydraten en verzadigt op een heel fijne manier!

Advertentie

Vegan stuckjes

Zelf namen we vegan kipstuckjes van De Vegetarische slager, die ik uit elkaar heb getrokken om kleinere stukjes te krijgen. Dat ziet er wat ambachtelijker uit dan kipstukjes die met een mesje in keurige blokjes zijn gesneden. Maar natuurlijk kun je ook voor het dierlijke product gaan, of voor een vegetarische variant van een ander merk of neem paddenstoelen, ook lekker. Je roerbakt de kip in alle gevallen op redelijk hoog vuur zodat de randjes lekker krokant worden, bovendien geeft dat net wat meer smaak.

Een lekkere bite

De Indiase kip met broccoli en noten mag gerust een bite hebben. Dus je moet de broccoli absoluut niet te zacht laten worden, dat smaakt ook veel te zwavelig. Als garnering heb ik onder andere gekozen voor macadamia noten; die zijn lekker romig van smaak, en dat past helemaal bij dit gerecht. Maar je kunt natuurlijk ook een andere noot kiezen: amandel, pecannoot of cashewnoten. De cashewnoten zijn qua smaak misschien wel geschikter, maar qua koolhydraten (20.8 gram koolhydraten) zeker niet de beste keuze. Vandaar toch maar de macadamia vandaag (5.4 gram koolhydraten) . 


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je Indiase kip met broccoli en noten

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Indiase (vegan)kip met broccoli en noten

Deze Indiase kip met broccoli en noten is een eenvoudig koolhydraatarm recept met weinig ingrediënten, snel klaar en vol van smaak! Echt troetelvoer 😉
4.69 van 16 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 492.6 koolhydraten 6.65 geiwitten 23.15 gvetten 40.3 gvezels 6.65 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Garnering

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Roerbak de (vegan) kipstukjes in een scheutje olijfolie op hoog vuur tot ze bruin en licht knapperig zijn. Houd warm.
  • Snipper de ui en fruit deze in olie op een matig vuur. Voeg knoflook (geperst) en kerrie toe en roer goed door elkaar. Breek de broccoli in gelijkmatige roosjes en snijd de paprika, voeg beiden toe en roerbak deze 2 minuten mee.
  • Doe de kokosmelk erbij en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken. Controleer of de groenten gaar genoeg zijn. Laat zo nodig nog even verder garen.
  • Voeg de kipstukjes toe en warm alles goed door. Proef en breng Indiase kip met broccoli en noten op smaak met peper en zout.
    NB: Voor een pittige smaak kun je gember en/of cayennepeper toevoegen. Voor kinderen is de milde variant het geschiktst.

Serveren…

  • Hak de noten en de peterselie. Snijd de bosui in ringetjes, zet ze in drie bakjes op tafel.
  • Serveer het gerecht in kommen, dan blijft het langer warm. Bestrooi aan tafel met de noten, peterselie en bosui! Smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



7 gedachten over “Indiase kip met broccoli en noten”

  1. Die kipstuckjes van de vegetarische slager zijn echt de leckerste. Gebruick ze zelf altijd als er kip in een recept verwerckt wordt. De ingrediënten voor dit recept staan op de boodschappenlijst voor morgen. Heb nu al voorpret. Lieve groet, Erna.

  2. Marijke Vogelaar-nobel

    5 sterren
    Juist aan het klaarmaken, maar de broccoli wel ff geblancheerd, hou wel van een bite maar zo is hij niet zo gummie😄!

Reacties zijn gesloten.

4.69 from 16 votes (13 ratings without comment)
Scroll naar boven