Indiase kip met broccoli en noten

Graag wilde ik een eenvoudig recept maken met weinig ingrediënten, koolhydraatarm, snel klaar en met veel smaken. Ik hoor jullie denken: “Ja, dat wil iedereen wel. Dat zou het ultieme gerecht zijn!“. Met dat in gedachten kwam ik uit op deze Indiase kip met broccoli en noten. Immers de Indiase keuken is zeer rijk aan smaken. Bovendien bestaan de gerechten vaak uit makkelijk te verkrijgen, uiterst betaalbare ingrediënten. En groenten spelen meestal een grote rol. Perfect voor een heerlijke koolhydraatarme maaltijd, die je natuurlijk kunt aanvullen met bloemkoolrijst en/of raita. Bevat per portie slechts 6.65 gram koolhydraten en verzadigt op een heel fijne manier!

Vegan stuckjes

Zelf namen we vegan kipstuckjes van De Vegetarische slager, die ik uit elkaar heb getrokken om kleinere stukjes te krijgen. Dat ziet er wat ambachtelijker uit dan kipstukjes die met een mesje in keurige blokjes zijn gesneden. Maar natuurlijk kun je ook voor het dierlijke product gaan, of voor een vegetarische variant van een ander merk of neem paddenstoelen, ook lekker. Je roerbakt de kip in alle gevallen op redelijk hoog vuur zodat de randjes lekker krokant worden, bovendien geeft dat net wat meer smaak.

Een lekkere bite

De Indiase kip met broccoli en noten mag gerust een bite hebben. Dus je moet de broccoli absoluut niet te zacht laten worden, dat smaakt ook veel te zwavelig. Als garnering heb ik onder andere gekozen voor macadamia noten; die zijn lekker romig van smaak, en dat past helemaal bij dit gerecht. Maar je kunt natuurlijk ook een andere noot kiezen: amandel, pecannoot of cashewnoten. De cashewnoten zijn qua smaak misschien wel geschikter, maar qua koolhydraten (20.8 gram koolhydraten) zeker niet de beste keuze. Vandaar toch maar de macadamia vandaag (5.4 gram koolhydraten) . 

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je Indiase kip met broccoli en noten

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


Indiase (vegan)kip met broccoli en noten

Deze Indiase kip met broccoli en noten is een eenvoudig koolhydraatarm recept met weinig ingrediënten, snel klaar en vol van smaak! Echt troetelvoer 😉
4.69 van 16 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 492.6 koolhydraten 6.65 geiwitten 23.15 gvetten 40.3 gvezels 6.65 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Garnering

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Roerbak de (vegan) kipstukjes in een scheutje olijfolie op hoog vuur tot ze bruin en licht knapperig zijn. Houd warm.
  • Snipper de ui en fruit deze in olie op een matig vuur. Voeg knoflook (geperst) en kerrie toe en roer goed door elkaar. Breek de broccoli in gelijkmatige roosjes en snijd de paprika, voeg beiden toe en roerbak deze 2 minuten mee.
  • Doe de kokosmelk erbij en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken. Controleer of de groenten gaar genoeg zijn. Laat zo nodig nog even verder garen.
  • Voeg de kipstukjes toe en warm alles goed door. Proef en breng Indiase kip met broccoli en noten op smaak met peper en zout.
    NB: Voor een pittige smaak kun je gember en/of cayennepeper toevoegen. Voor kinderen is de milde variant het geschiktst.

Serveren…

  • Hak de noten en de peterselie. Snijd de bosui in ringetjes, zet ze in drie bakjes op tafel.
  • Serveer het gerecht in kommen, dan blijft het langer warm. Bestrooi aan tafel met de noten, peterselie en bosui! Smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


7 gedachten over “Indiase kip met broccoli en noten”

  1. Die kipstuckjes van de vegetarische slager zijn echt de leckerste. Gebruick ze zelf altijd als er kip in een recept verwerckt wordt. De ingrediënten voor dit recept staan op de boodschappenlijst voor morgen. Heb nu al voorpret. Lieve groet, Erna.

  2. Marijke Vogelaar-nobel

    5 sterren
    Juist aan het klaarmaken, maar de broccoli wel ff geblancheerd, hou wel van een bite maar zo is hij niet zo gummie😄!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top