Een traditionele kip kerrie schotel, maar dan omgebouwd naar een heerlijke koolhydraatarme kip kerrie. We noemen ‘m Indiase curry met kipstukjes, uiteraard met bloemkoolrijst. In totaal bevat 1 portie 7.65 gram koolhydraten, inclusief de bloemkoolrijst. Veel mensen gebruiken kant-en-klaar zakjes voor hun kip kerrie, die zijn meestal niet echt geschikt binnen je koolhydraatarme eetpatroon omdat er vaak suiker aan wordt toegevoegd. Overigens kun je prima je eigen kruidenmix maken. Natuurlijk zonder ongewenste toevoegingen en ook zonder zout. Op die manier weet je wat je eet en kun je deze heerlijke de Indiase curry precies naar eigen smaak maken.
Vegetarische kip?
Wij eten thuis nauwelijks vlees, daarom gebruik ik voor deze curry vegetarische kipstuckjes van De Vegetarische Slager of quornstukjes. Ik ben benieuwd of een ervaren kipeter het verschil zou opmerken. Maar als je liever echte kip wilt doe je dat natuurlijk. Hoewel je die kipstuckjes echt eens moet proberen want die zijn echt geweldig. Ze hebben precies de juiste bite voor in deze Indiase curry. Als extra maakte ik er wat gestoofde baby romaine sla bij met paprika. Echt smullen, we hebben er alweer een oosterse favoriet bij!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
ā„ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de Indiase curry met kipstuckjes
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Indiase curry met kipstukjes
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediƫnten
- 1 ui
- olijfolie
- teentje knoflook
- 1 cm gemberwortel, vers geraspt
- laurierblad
- 1 el kerrie
- flinke snuf kaneel
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl garam masala
- zout
- 150 ml kokosmelk
- 50 ml Griekse yoghurt
- 160 g kipstukjes, indien vega zelf bijtellen
- cayennepeper, naar smaak
- citroensap, naar smaak
Bloemkoolrijst
- 250 g bloemkoolrijst
Klik op de ingrediƫnten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
CURRY
- Snipper de ui en bak glazig in olie. Knijp knoflook en gember erboven uit. Voeg laurier, kerrie, kaneel, paprikapoeder en garam masala en zout naar smaak toe. Bak alles 1 minuutje mee. Voeg kokosmelk, yoghurt en kip toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes stoven. Voeg eventueel iets water toe.
BLOEMKOOLRIJST
- Ondertussen maak je de bloemkoolrijst. Roerbak de rauwe bloemkoolrijst in wat olie op hoog vuur, ongeveer 1-2 minuten, terwijl je blijft omscheppen. Als het flink begint te stomen is het beetgaar en heeft de rijst een perfecte neutrale smaak. Door langer bakken wordt de bloemkool 'zwavelig'.
SERVEREN
- Proef en breng de curry verder op smaak met cayennepeper en wat citroensap. Doe de bloemkoolrijst in een schaal en schep de Indiase curry met kip erop.
- Lekker met een gestoofd bijgerecht of een frisse salade. Ik maakte een ministoofschoteltje van een halve paprika en twee halve stronkjes baby romaine sla. In de pan en deksel erop.
Ā© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Top gerecht
Zoooo dit was lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
De curry en de bloemkoolrijst vanavond gemaakt. SUPER!
Heerlijk, echt waar.
Zelfs mijn man vond het heel lekker . Deze houden we erin.
Dit is een blijvertje. Wat een heerlijk reept is dit.
Het is een top recept
Ha AnnaK
heb je bij de gestoomde sla nog wat bijgedaan?
ik heb de curry al gemaakt, kunnen de smaken lekker intrekken maar ik heb nog nooit gestoomde sla gegeten.
Gestoofde sla, ik heb de paprika even gebakken en op smaak gebracht daar heb ik gewoon de gehalveerde stronkjes bijgelegd met een piepklein scheutje water en laten ‘warmen’ in de pan met een deksel erop.