Indiase-curry-kipstuckjes

Indiase curry met kipstuckjes

Een traditionele “kip kerrie” omgebouwd naar een heerlijke koolhydraatarme Indiase curry met kipstuckjes, uiteraard met bloemkoolrijst. Veel mensen gebruiken kant-en-klaar zakjes voor hun kip kerrie, die zijn meestal niet echt passend binnen een  koolhydraatarm eetpatroon, bijvoorbeeld omdat er suiker aan wordt toegevoegd. Ik maak natuurlijk mijn eigen kruidenmix, zonder ongewenste toevoegingen en allerlei E-nummers die ik niet wil. Op die manier weet ik wat ik eet en kan ik de Indiase curry precies naar eigen smaak maken.
(Voor niet berekende specerijen bij elkaar telde ik 5 khd)

Kip of vega

Ik eet thuis geen kip. Daarom gebruik ik voor deze curry vegetarische kipstuckjes van De Vegetarische Slager. Ik ben benieuwd of een ervaren kipeter het verschil zou opmerken. De kipstuckjes zijn echt geweldig, precies de juiste bite voor in deze Indiase curry. Als extra maakte ik er wat gestoofde baby romaine sla bij met paprika. Echt smullen, we hebben er alweer een oosterse favoriet bij!

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de Indiase curry met kipstuckjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Indiase curry met kipstuckjes

Indiase-curry-kipstuckjes

Door Anna-Karina Geplaatst februari 4, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 6,4 gr. pp excl. kip/vega (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 20 minuten

Een traditionele "kip kerrie" omgebouwd naar een heerlijke koolhydraatarme Indiase curry met kipstuckjes, uiteraard met …

Ingrediënten

Bereiding

  1. CURRY
    Snipper de ui en bak 2 minuten glazig in de kokosolie. Knijp knoflook en gember erboven uit. Doe de specerijen erbij: laurier, kerrie, kaneel, paprikapoeder en garam marsala. Voeg stevia en zout naar smaak toe. Bak alles 1 minuut met de uien mee. Voeg dan kokosmelk en yoghurt toe samen met de kipstuckjes en breng alles aan de kook en draai het vuur laag.
  2. De kipstuckjes zijn al gaar dus als het gerecht warm is is het in principe klaar. Laat de smaken minstens 10 minuten intrekken, voeg eventueel iets water toe. Ondertussen maak je de bloemkoolrijst.
  3. BLOEMKOOLRIJST
    Maal een halve bloemkool fijn in een keukenmachine tot korrels ter grootte van een rijstkorrel (of rasp of schaaf de roosjes). Roerbak de rauwe bloemkoolrijst in wat olie op redelijk hoog vuur, blijf scheppen, bak de rijst niet te gaar, 1 -2 minuten vind ik voldoende.
  4. SERVEREN
    Haal het laurierblad uit de curry en breng de curry nog verder op smaak met cayennepeper en wat citroensap. Doe de bloemkoolrijst in een schaal en giet de Indiase curry met kipstuckjes erop. Lekker met een gestoofd bijgerecht of een frisse salade. Ik maakte een ministoofschoteltje van een halve paprika en twee halve stronkjes baby romaine sla. In de pan en deksel erop.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 gedachten over “Indiase curry met kipstuckjes”

Ken je onze twee kookboeken al?

 

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

57 Shares
Share29
Pin28
Tweet
+1