Indiase curry met kip

Indiase curry met kipstukjes

Een traditionele kip kerrie schotel, maar dan omgebouwd naar een heerlijke koolhydraatarme kip kerrie. We noemen ‘m Indiase curry met kipstukjes, uiteraard met bloemkoolrijst. Veel mensen gebruiken kant-en-klaar zakjes voor hun kip kerrie, die zijn meestal niet echt passend binnen een  koolhydraatarm eetpatroon. Omdat er vaak suiker aan wordt toegevoegd zijn de potjes en zakjes meestal niet geschikt. Overigens kun je prima je eigen kruidenmix maken. Natuurlijk zonder ongewenste toevoegingen en ook zonder zout. Op die manier weet je wat je eet en kun je deze heerlijke de Indiase curry precies naar eigen smaak maken.

Vegetarische kip?

Wij eten thuis nauwelijks vlees, daarom gebruik ik voor deze curry vegetarische kipstuckjes van De Vegetarische Slager. Ik ben benieuwd of een ervaren kipeter het verschil zou opmerken. Maar als je liever gewone kip wilt doe je dat natuurlijk. Hoewel je die  kipstuckjes echt eens moet proberen want die zijn echt geweldig. Ze hebben precies de juiste bite voor in deze Indiase curry. Als extra maakte ik er wat gestoofde baby romaine sla bij met paprika. Echt smullen, we hebben er alweer een oosterse favoriet bij!

Indiase curry met kip

 

Zo maak je de Indiase curry met kipstuckjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Indiase curry met kip

Indiase curry met kipstukjes

Wij eten thuis nauwelijks vlees, daarom gebruik ik voor deze curry vegetarische kipstuckjes van De Vegetarische Slager. Ik ben benieuwd of een ervaren kipeter het verschil zou opmerken. Maar als je liever gewone kip wilt doe je dat natuurlijk. Hoewel je die  kipstuckjes echt eens zou moet proberen, want die zijn echt geweldig.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: foodswap
Voorbereiden: 5 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 20 min

Koolhydraten - hoeveelheid

6,4 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Bloemkoolrijst

Bereiden

CURRY
  • Snipper de ui en bak glazig in olie. Knijp knoflook en gember erboven uit. Voeg laurier, kerrie, kaneel, paprikapoeder en garam masala en zout naar smaak toe. Bak alles 1 minuutje mee. Voeg kokosmelk, yoghurt en kip toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes stoven. Voeg eventueel iets water toe.
BLOEMKOOLRIJST
  • Ondertussen maak je de bloemkoolrijst. Roerbak de rauwe bloemkoolrijst in wat olie op hoog vuur, ongeveer 1-2 minuten, terwijl je blijft omscheppen. Als het flink begint te stomen is het beetgaar en heeft de rijst een perfecte neutrale smaak. Door langer bakken wordt de bloemkool 'zwavelig'.
SERVEREN
  • Proef en breng de curry verder op smaak met cayennepeper en wat citroensap. Doe de bloemkoolrijst in een schaal en schep de Indiase curry met kip erop.
  • Lekker met een gestoofd bijgerecht of een frisse salade. Ik maakte een ministoofschoteltje van een halve paprika en twee halve stronkjes baby romaine sla. In de pan en deksel erop.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties op “Indiase curry met kipstukjes”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

69 Shares
Share29
Pin40
Tweet