Dit recept voor ijsbergsla wiggen met blauwe kaasdressing kun je moeilijk verpesten, want het is supermakkelijk om te maken namelijk! Heb je een vork, een snijplank en een mes? Heb je borden en bestek? Een kommetje om de dressing in te mengen? Nou, laten we op weg naar de keuken gaan dan! We beginnen met de dressing, vervolgens bakken we de kip en ondertussen snijden we wat komkommer en bosui. Je kunt de voorbereidingen allemaal prima van te voren doen, dus dat maakt de wiggensalade ook geschikt voor etentjes of feestdagen. Wij maakten een vegetarische verse met vega kip. Zie beide berekeningen hieronder.
Blauwe kaasdressing
Maak de blauwe kaasdressing van een romige, milde blauwe kaas als je een beginneling bent. Neem een lekker pittige als een echte liefhebber bent! Zo pas je onze recepten simpel aan je eigen voorkeuren aan. Maak de dressing trouwens wel even vloeibaar door ‘m te verdunnen met water, dan kan het mooi tussen de blaadjes van de sla lopen.
Van maaltijdsalade tot borrelhapje
Je kunt het ook bij diverse maaltijden inzetten en ook meenemen naar je werk of school. Niet alleen als bijgerecht, maar de ijsbergsla wiggen met blauwe kaasdressing zijn ook als lunch of maaltijdsalade heel geschikt. Gebruik eenvoudig meer sla en ingrediënten. Serveer je het liever als borrelhapje? Maak dan kleine bordjes met een eenhaps wiggetje ijsbergsla met een prikkertje erdoor. Succes verzekerd!
Variatietips & bewaren
- Neem in plaats van komkommer gerust paprika, bleekselderij of tomaat
- Neem in plaats van kip ook eens krokant gebakken spek
- Je kunt de losse ingrediënten voorbereiden (snijden) en apart bewaren (De wiggen ijsbergsla wel op het laatst pas snijden)
- De blauwe kaasdressing blijft in de koelkast minstens drie dagen goed
Voedingswaarde
Deze ijsbergsla wiggen met blauwe kaasdressing bevat per wig met vegakip: kcal 324.69 ⋆ koolhydraten 4.01 g ⋆ eiwitten 14.17 g ⋆ vetten 27.16 g ⋆ vezels 4.13 g. En per wig met echte kip: kcal 307.81 ⋆ koolhydraten 2.25 g ⋆ eiwitten 15.4 g ⋆ vetten 26.18 g ⋆ vezels 1.28 g
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je ijsbergsla wiggen met blauwe kaasdressing
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
IJsbergsla wiggen met blauwe kaasdressing
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Blauwe kaasdressing
- 50 g Griekse yoghurt
- 50 g mayonaise
- kneepje citroensap, ongeveer 5 ml =1 tl
- 3 g peterselie, vers gehakt
- 1 druppel zoetstof
- 80 g blauwaderkaas, verkruimeld
- peper en zout, naar smaak
- water, om te verdunnen
Overig
- 150 g kip, (vega) kleingesneden en krokant gebakken
- 10 g roomboter, om in te bakken
- 15 ml olijfolie, om in te bakken
- 150 g komkommer, zonder zaad in kleine blokjes gesneden
- 10 g bosui, 1 stengel, in ringetjes gesneden
- 320 g ijsbergsla, ½ krop, in 4 wiggen van ± 80 gram
- 20 g blauwaderkaas, verkruimeld
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Blauwe kaasdressing
- Pureer (bv. met een staafmixer of vork) voor de dressing de Griekse yoghurt met mayonaise, citroensap, vers gehakte peterselie, 1 druppeltje zoetstof en de verkruimelde blauwaderkaas. Proef en breng verder op smaak met peper en zout. Verdun met water tot een ‘lopende’ dressing. Zet apart.
Vulling
- Bak de kip krokant in roomboter met olijfolie.
- Snijd ondertussen de komkommer en bosui zoals aangegeven.
- Snijd de halve krop ijsbergsla in wiggen (punten), snijd daarna de steel eruit. Leg op elk bord een wig en verdeel een deel van de dressing erover. Geef de rest er los bij.
- Bestrooi met blokjes komkommer en de fijngesneden bosui. Verkruimel er tot slot nog wat blauwe kaas over.
Variatie
- Neem in plaats van komkommer gerust paprika, bleekselderij of tomaat.
- Neem in plaats van kip ook eens krokant gebakken spek.
Bewaren
- Je kunt de losse ingrediënten voorbereiden en snijden en apart bewaren. De dressing blijft in de koelkast minstens drie dagen goed. De ijsbergsla wel op het laatst pas snijden.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet