ijsbergsalade met ei

IJsbergsla met wortel en ei

Hoe makkelijk en snel is het om deze verse en gezonde ijsbergsalade in elkaar te zetten? Heel makkelijk, laat dat je niet weerhouden. En snel: binnen 10 minuten heb je deze knapperige ijsbergsla met wortel en ei op tafel staan. De wortel deed ik er vooral voor de kleur bij, als je wortel teveel koolhydraten vindt (in de beginfase bijvoorbeeld) laat je het achterwege, of vervang het door een stukje komkommer of pittige rucola.

 

IJsbergsla goed houden
IJsbergsla is sowieso een van mijn favorieten, het is knapperig, smaakt neutraal (lees: combineert makkelijk), doseert heel makkelijk want je haalt er alleen af wat je nodig hebt en het blijft lang goed!  Tot wel 4 weken als je deze tips toepast:

  • Neem een hele krop sla en geen voorgesneden in een zakje
  • Snijd een klein plakje van de stronk af en zet de krop in een bakje met water in de koelkast
  • Of wikkel de krop sla in een vochtige doek en bewaar in de koelkast
  • Pluk of knijp de benodigde bladeren voor gebruik los van de stronk
  • Liever niet snijden maar scheuren of plukken, snijvlakken kunnen verkleuren en slap worden
  • Toch slapjes geworden? Pep de sla op door de bladeren in ijskoud water te leggen!

Andere lekkere recepten met ijsbergsla.

Zo maak je de ijsbergsalade met ei

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

IJsbergsla met wortel en ei


ijsbergsalade met ei

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst januari 8, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 2,5 gr. per portie (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 3 minuten
  • Kooktijd: 7 minuten
  • Klaar in: 10 minuten

Binnen 10 minuten heb je deze knapperige ijsbergsla met wortel en ei op tafel staan. Met tips: ijsbergsla langer goedhouden tot wel 4 weken!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Deze salade is prima in onderdelen mee te nemen naar je werk!
  2. Kook de eieren in 7 minuten hard, laat afkoelen in koud water.
  3. Klop ondertussen de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met peper, zout en zoetstof.
  4. Was en droog de sla en scheur in stukken of snijd fijn met een scherp mes.
  5. Draai met een Spirelli mooie slierten van de wortel. Of doe er wat anders leuks mee.
  6. Leg wortel en sla op een groot bord, giet de dressing in het midden en snijd de eieren in vieren, verdeel de eieren over de sla. Strooi er tenslotte nog wat groene kruiden over en je salade is klaar om op te eten!
    Eet er een oopsie bij of een kaasbroodje, als je wilt!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “IJsbergsla met wortel en ei”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

16 Shares
Share7
Pin9
Tweet