ijsbergsla met wortel en ei

IJsbergsla met wortel en ei

Hoe makkelijk is het om als koolhydraatarme lunch een gezonde ijsbergsalade in elkaar te zetten? Heel makkelijk, dus laat dat je niet weerhouden. Bovendien snel: binnen 10 minuten heb je deze knapperige ijsbergsla met wortel en ei op tafel staan. Voorzien van een heerlijk frisse dilledressing! IJsbergsla is sowieso een van mijn favorieten. Want de sla is super knapperig, het smaakt neutraal en combineert daardoor dus heel makkelijk. De wortel deed ik er vooral voor de kleur bij. Als je wortel teveel koolhydraten vindt (in de beginfase bijvoorbeeld) laat je het achterwege. Echter je zou het ook  kunnen vervangen door een stukje komkommer of wat pittige rucola.  

IJsbergsla langer goed houden

Als je dan deze verrukkelijke ijsbergsla met wortel en ei hebt gemaakt, dan heb je vast nog een deel van de krop over? Je haalt immers alleen van de krop wat je nodig hebt. De rest van de krop blijft behoorlijk lang goed. Wil je de sla nóg langer goed houden? Misschien red je het wel 4 weken als je deze tips toepast:

  • Neem een hele krop sla en géén voorgesneden in een zakje
  • Snijd een klein plakje van de stronk af en zet de krop in een bakje met water in de koelkast
  • Of wikkel de krop sla in een vochtige doek en bewaar in de koelkast
  • Pluk of knijp de benodigde bladeren voor gebruik los van de stronk
  • Liever niet snijden maar scheuren of plukken, snijvlakken kunnen verkleuren en slap worden
  • Toch slapjes geworden? Pep de sla op door de bladeren in ijskoud water te leggen!

Andere lekkere recepten met ijsbergsla.

Zo maak je de ijsbergsla met wortel en ei

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

ijsbergsla met wortel en ei

IJsbergsla met wortel en ei

Binnen 10 minuten heb je deze knapperige ijsbergsla met wortel en ei op tafel staan. Met tips: ijsbergsla langer goed houden, zelfs tot wel 4 weken!
Afdrukken Reacties
Gang: Lunch
Keuken: Europees
Trefwoord: meeneem maaltijd, snel
Voorbereiden: 3 min
Koken: 7 min
Totale tijd: 10 min

Koolhydraten - hoeveelheid

2,5 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Salade
Dressing
Garneren

Bereiden

  • Deze salade is prima in onderdelen mee te nemen naar je werk!
  • Kook de eieren hard in 7 minuten hard, laat afkoelen in koud water.
  • Was en droog de sla en scheur in stukken of snijd fijn met een scherp mes. Draai met een Spirelli mooie slierten van de wortel. Of doe er wat anders leuks mee. Leg de sla en wortel op een saladeschaal.
  • Klop de yoghurt met mayonaise en citroensap tot een dressing. Proef en breng op smaak met peper, zout en een drupje zoetstof. Giet de dressing over de groente in de schaal.
  • Snijd vervolgens de eieren in vieren en verdeel ze over de salade. Strooi er tot slot nog wat vers gehakte groene kruiden over en je salade is klaar om op te eten!
  • Eet er een oopsie of een kaasbroodje, als je wilt!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties op “IJsbergsla met wortel en ei”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

24 Shares
Share7
Pin17
Tweet