ijsbergsla met wortel en ei

IJsbergsla met wortel en ei

Hoe makkelijk is het om als koolhydraatarme lunch een gezonde ijsbergsalade in elkaar te zetten? Heel makkelijk, dus laat dat je niet weerhouden. Bovendien ongelooflijk snel klaar, want binnen 10 minuten heb je deze knapperige ijsbergsla met wortel en ei op tafel staan. Voorzien van een heerlijk frisse dilledressing! Al met al bevat de salade 3.15 gram koolhydraten per portie. IJsbergsla is sowieso een van mijn favorieten. Want de sla is super knapperig, het smaakt neutraal en combineert daardoor dus heel makkelijk. De wortel deed ik er vooral voor de kleur bij. Als je wortel teveel koolhydraten vindt, in de beginfase bijvoorbeeld, laat je het achterwege. Je zou het ook  kunnen vervangen door een stukje komkommer of wat pittige rucola.  

Advertentie

IJsbergsla langer goed houden

Als je dan deze verrukkelijke ijsbergsla met wortel en ei hebt gemaakt, dan heb je vast nog een deel van de krop over? Je haalt immers alleen van de krop wat je nodig hebt. De rest van de krop blijft behoorlijk lang goed. Wil je de sla nóg langer goed houden? Misschien red je het wel 4 weken als je deze tips toepast:

  • Neem een hele krop sla en géén voorgesneden in een zakje
  • Snijd een klein plakje van de stronk af en zet de krop in een bakje met water in de koelkast
  • Of wikkel de krop sla in een vochtige doek en bewaar in de koelkast
  • Pluk of knijp de benodigde bladeren voor gebruik los van de stronk
  • Liever niet snijden maar scheuren of plukken, snijvlakken kunnen verkleuren en slap worden
  • Toch slapjes geworden? Pep de sla op door de bladeren een kwartiertje in ijskoud water te leggen!

Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je de ijsbergsla met wortel en ei

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

ijsbergsla met wortel en ei

IJsbergsla met wortel en ei

Binnen 10 minuten heb je deze knapperige ijsbergsla met wortel en ei op tafel staan. Met tips: ijsbergsla langer goed houden, zelfs tot wel 4 weken!
4.80 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 3 minuten
Bereidingstijd 7 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 185.75 koolhydraten 3.15 geiwitten 10.75 gvetten 14.15 gvezels 1.8 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Salade

Dressing

Garneren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Deze salade is prima in onderdelen mee te nemen naar je werk!
  • Kook de eieren hard in 7 minuten hard, laat afkoelen in koud water.
  • Was en droog de sla en scheur in stukken of snijd fijn met een scherp mes. Draai met een Spirelli mooie slierten van de wortel. Of doe er wat anders leuks mee. Leg de sla en wortel op een saladeschaal.
  • Klop de yoghurt met mayonaise en citroensap tot een dressing. Proef en breng op smaak met peper, zout en een drupje zoetstof. Giet de dressing over de groente in de schaal.
  • Snijd vervolgens de eieren in vieren en verdeel ze over de salade. Strooi er tot slot nog wat vers gehakte groene kruiden over en je salade is klaar om op te eten!
  • Eet er een oopsie of een kaasbroodje, als je wilt!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



2 gedachten over “IJsbergsla met wortel en ei”

  1. Nadeel van ijsbergsla is dat het voor tachtig procent uit water bestaat en dat het weinig voedingswaarde bevat

    1. Alle groente bevatten veel water, zo’n 90% zelfs: komkommer, bloemkool, courgette, tomaat en ijsbergsla. Het hoge watergehalte zorgt ook voor een vol gevoel.
      Volgens mij is dat een beetje een mythe wat ijsbergsla betreft. IJsbergsla heeft een laag caloriegehalte, bevat geen vetten en is een bron van kalium, foliumzuur, beta-caroteen, calcium en nog een aantal stoffen die goed zijn voor de gezondheid. Verder bevat ijsbergsla Vitamine C en K. Ik ben dol op ijsbergsla vanwege de heerlijke knapperigheid en ik houd enorm van variatie dus eet ik regelmatig andere groente op die manier hoop ik er zelf genoeg aan te doen om alle voedingsstoffen in voldoende mate mate binnen te krijgen.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven