Iced cappuccino met kokosmelk

Hoewel het nog volop zomer is, heb ik toch al een enorm nazomergevoel. Dat zal wel komen door een paar donkere regendagen tussendoor. Vandaag is het in elk geval weer ‘s zomers warm. Dat is mooi want ergens in mijn achterhoofd knippert nog steeds een lampje met “iced cappuccino maken”. Mijn heer Hans (de lieverd) had namelijk vorige week al eens extra koffie gezet voor ijsblokjes! Zo’n recept vergt wel een piepklein beetje planning natuurlijk.

Iced cappuccino vetbom

Stiekem is dit natuurlijk een enorme vetbom, dus als je nog aan je vetgehalte moet komen dan weet je wat moet maken. De iced cappuccino is heerlijk verfrissend op een warme zomerdag als tussendoortje, maar wees gewaarschuwd, het is behoorlijk machtig. Als je het als nagerecht serveert zou ik de helft nemen in een mooi glaasje. Je kunt de iced cappuccino trouwens op verschillende manieren maken, zie voor een andere manier het recept onder.

Wil je een lichtere variant? Elders staat een ander recept voor IJskoffie met amandelmelk, die is ook lekker!

Zelfsluitende ijszakjes

De zelfsluitende ijszakjes vind ik echt geweldig, ik heb maar een heel kleine vriezer met twee laden. Het voordeel van zakjes ten opzichte van een vaste vorm is dat je géén vlak oppervlak hoeft vrij te maken. Zakje vullen, geen gedoe met sluitingen, hups -desnoods in een noodzakelijke kronkel- in de diepvries, past altijd! Voor twee iced cappuccino gebruikte ik 24 ijsblokjes, dus 1 zak. Enige nadeel is natuurlijk dat je weer plastic afval hebt… maar ja ik heb geen kinderen en dat is al bijzonder milieuvriendelijk. Zeker op de lange termijn, die 0 kinderen krijgen ook weer 0 kinderen enzovoort…

	iced cappuccino met kokosmelk

 Handig: Zelfsluitende ijszakjes

 Crunch van de ijsblokjes

Kokosmelk erover en roeren!

 

Zo maak je Iced cappuccino met kokosmelk

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Iced cappuccino met kokosmelk


Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst augustus 23, 2017

 • Aantal of hoeveelheid: 2 porties ca. 500ml
 • Koolhydraten: 2,4 per portie van 250 ml (2 porties ca. 500ml uit recept)
 • Voorbereiding: 10 minuten

De iced cappuccino is heerlijk verfrissend op een warme zomerdag als tussendoortje, maar wees gewaarschuwd, het is behoorlijk machtig.

Ingrediënten

Bereiding

 1. IJSBLOKJES
  Zet ongeveer 200-250 ml sterke koffie, en maak ong. 24 ijsblokjes in een ijsblokjes vorm.
 2. Breng de kokosmelk goed op smaak met de sweet maple en zet in de koelkast.
 3. Haal de ijsblokjes uit de vorm en crunch ze in de keukenmachine. Heb je geen geschikte keukenmachine, doe ze dan in een plastic zak, wikkel er een theedoek om en sla ze fijn met een hamer. (stevige onbreekbare ondergrond gebruiken)
 4. Verdeel de koffiesplinters over twee grote glazen en schenk de koude gezoete kokosmelk erop. Scheprietje erin en smullen maar!
 5. METHODE 2
  Je kunt ook alles door elkaar roeren en in de vriezer zetten. Elk half uur roeren met een vork. Duurt ongeveer 2 à 3 uur voor je een soort slush hebt.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

481 Shares
Share360
Pin121
Tweet