iced cappuccino met kokosmelk

Iced cappuccino met kokosmelk

Hoewel het nog volop zomer is, heb ik toch al een enorm nazomergevoel. Dat zal wel komen door een paar donkere regendagen tussendoor. Vandaag is het in elk geval weer ‘s zomers warm. Dat is mooi want ergens in mijn achterhoofd knippert nog steeds een lampje met “iced cappuccino maken”. Mijn heer Hans (de lieverd) had namelijk vorige week al eens extra koffie gezet voor ijsblokjes! Zo’n recept vergt wel een piepklein beetje planning natuurlijk.

Iced cappuccino vetbom

Stiekem is dit natuurlijk een enorme vetbom, dus als je nog aan je vetgehalte moet komen dan weet je wat moet maken. De iced cappuccino is heerlijk verfrissend op een warme zomerdag als tussendoortje, maar wees gewaarschuwd, het is behoorlijk machtig. Als je het als nagerecht serveert zou ik de helft nemen in een mooi glaasje. Je kunt de iced cappuccino trouwens op verschillende manieren maken, zie voor een andere manier het recept onder.

Zelfsluitende ijszakjes

De zelfsluitende ijszakjes vind ik echt geweldig, ik heb maar een heel kleine vriezer met twee laden. Het voordeel van zakjes ten opzichte van een vaste vorm is dat je géén vlak oppervlak hoeft vrij te maken. Zakje vullen, geen gedoe met sluitingen, hups -desnoods in een noodzakelijke kronkel- in de diepvries, past altijd! Voor twee iced cappuccino gebruikte ik 24 ijsblokjes, precies 1 zak. Enige nadeel is natuurlijk dat je weer plastic afval hebt. Maar ja wij hebben geen kinderen en dat is al bijzonder milieuvriendelijk. Zeker op de lange termijn, die 0 kinderen krijgen ook weer 0 kinderen enzovoort… Heel goeie smoes 😉

Wil je een lichtere variant? Elders staat een ander recept voor IJskoffie met amandelmelk, die is ook zalig!

iced cappuccino met kokosmelk

 

 

 

Zo maak je Iced cappuccino met kokosmelk

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Iced cappuccino met kokosmelk

De koolhydraatarme iced cappuccino is heerlijk verfrissend op een warme zomerdag als tussendoortje, maar wees gewaarschuwd, het is behoorlijk machtig.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: ijs, knutselen in de keuken
Voorbereiden: 10 min
Bevriezen (nacht kan ook): 4 uur
Totale tijd: 4 uur 10 min

Koolhydraten - hoeveelheid

2,4 gram koolhydraten per 250 ml
Uit recept: 500 ml

Ook nodig

  • IJsblokjesfolie
  • of ijsblokjesvorm

Ingrediënten

IJsblokjes
Cappuccino

Bereiden

IJsblokjes
  • Verdeel de koffie over 24 ijsvormpjes, wij gebruikten zelfsluitende ijsblokjesfolie. Zet voor minstens 4 uur in de vriezer.
Iced cappuccino
  • Breng de kokosmelk op smaak met de sweet maple en zet in de koelkast.
  • Haal de ijsblokjes uit de vorm en crunch ze in de keukenmachine tot koffiesplinters. Verdeel deze over twee grote glazen en schenk de koude gezoete kokosmelk erop. Scheprietje erin en smullen maar!
IJs crunchen, alternatief
  • Heb je geen geschikte keukenmachine? Doe de ijsblokjes dan in een plastic zak, wikkel er een theedoek om en sla ze fijn met een hamer. Wel stevige onbreekbare ondergrond gebruiken. Leef je uit!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

499 Shares
Share361
Pin138
Tweet