iced cappuccino met kokosmelk

Iced cappuccino met kokosmelk

Hoewel het nog volop zomer is, heb ik toch al een enorm nazomergevoel. Dat zal wel komen door een paar donkere regendagen tussendoor. Vandaag is het in elk geval weer ’s zomers warm. Dat is mooi want ergens in mijn achterhoofd knippert nog steeds een lampje met “iced cappuccino maken”. Mijn heer Hans (de lieverd) had namelijk vorige week al eens extra koffie gezet voor ijsblokjes! Zo’n recept vergt wel een piepklein beetje planning natuurlijk. Per groot glas van 250 ml 2.4 gram koolhydraten.

Advertentie

Iced cappuccino vetbom

Stiekem is dit natuurlijk een enorme vetbom, dus als je nog aan je vetgehalte moet komen dan weet je wat moet maken. De iced cappuccino is heerlijk verfrissend op een warme zomerdag als tussendoortje, maar wees gewaarschuwd, het is behoorlijk machtig. Als je het als nagerecht serveert zou ik de helft nemen in een mooi glaasje. Je kunt de iced cappuccino trouwens op verschillende manieren maken, zie voor een andere manier het recept onder.

Zelfsluitende ijszakjes

De zelfsluitende ijszakjes vind ik echt geweldig, ik heb maar een heel kleine vriezer met twee laden. Het voordeel van zakjes ten opzichte van een vaste vorm is dat je géén vlak oppervlak hoeft vrij te maken. Zakje vullen, geen gedoe met sluitingen, hups -desnoods in een noodzakelijke kronkel- in de diepvries, past altijd! Voor twee iced cappuccino gebruikte ik 24 ijsblokjes, precies 1 zak. Enige nadeel is natuurlijk dat je weer plastic afval hebt. Maar ja wij hebben geen kinderen en dat is al bijzonder milieuvriendelijk. Zeker op de lange termijn, die 0 kinderen krijgen ook weer 0 kinderen enzovoort… Heel goeie smoes 😉 Wil je een lichtere variant? Elders staat een ander recept voor IJskoffie met amandelmelk, die is ook zalig!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

Bijna uitverkocht!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

iced cappuccino met kokosmelk

Zo maak je Iced cappuccino met kokosmelk

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Iced cappuccino met kokosmelk

De koolhydraatarme iced cappuccino is heerlijk verfrissend op een warme zomerdag als tussendoortje, maar wees gewaarschuwd, het is behoorlijk machtig.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bevriezen (nacht kan ook) 4 uur
Totale tijd 4 uur 10 minuten

Ook gebruikt

  • IJsblokjesfolie
  • of ijsblokjesvorm

Voedingswaarde

Per glas van 250 ml
kcal 243 koolhydraten 2.4 geiwitten 0.3 gvetten 25.8 gvezels 0.05 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 glazen à 250 ml

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

IJsblokjes

Cappuccino

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

IJsblokjes

  • Verdeel de koffie over 24 ijsvormpjes, wij gebruikten zelfsluitende ijsblokjesfolie. Zet voor minstens 4 uur in de vriezer.

Iced cappuccino

  • Breng de kokosmelk op smaak met de sweet maple en zet in de koelkast.
  • Haal de ijsblokjes uit de vorm en crunch ze in de keukenmachine tot koffiesplinters. Verdeel deze over twee grote glazen en schenk de koude gezoete kokosmelk erop. Scheprietje erin en smullen maar!

IJs crunchen, alternatief

  • Heb je geen geschikte keukenmachine? Doe de ijsblokjes dan in een plastic zak, wikkel er een theedoek om en sla ze fijn met een hamer. Wel stevige onbreekbare ondergrond gebruiken. Leef je uit!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept1 gedachte over “Iced cappuccino met kokosmelk”

  1. Omdat ik ook wel van warme cappucino houd, maak ik het op de volgende manier: maak in een beker koffie van 2 zakjes espresso oploskoffie. Klop met de garde van een staafmixer 100ml ‘soya barista’ tot schuim. Dit giet ik op de espresso en vervolgens strooi ik er een beetje Steviala met chocolde smaak overheen. Voor mij is dit een prima vervanging van de orriginele cappucino die 6 gr koolhydraten bevat. Voor deze versie moet je maar 1 gr koolhydraten bijtellen.

Reacties zijn gesloten.

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Scroll naar boven