hummus van geroosterde bloemkool

Hummus van geroosterde bloemkool

Het imago van bloemkool heeft de laatste jaren een flinke boost gekregen. Waar het eerst een beetje verdekt opgesteld op het dinerbord lag, verscholen onder een ietwat lobbige blanke saus, pakt de bloemkool tegenwoordig met regelmaat de hoofdrol. Zo ook in deze hummus van geroosterde bloemkool. Op onze website is een grote hoeveelheid bloemkoolrecepten te vinden, in een bijzonder omvangrijke verscheidenheid. Het lijkt wel of de mogelijkheden schier oneindig zijn. Ik heb ook eens ergens ijs met bloemkool erin verwerkt voorbij zien komen! Ga ik ook nog eens proberen…

Bruin of zwart

Wat voor veel groenten geldt, is zeker ook van toepassing voor bloemkool: als je het roostert in de oven, wordt de smaak een stuk intenser. Bij deze hummus van geroosterde bloemkool is dat precies wat je wilt en wat je doet. Daarmee is de basis gelegd. Niet laten verbranden! Dat is niet alleen heel ongezond maar de smaak is direct verpest. Dus goed opletten, en liever iets te vroeg dan te laat de bloemkoolroosjes uit de oven halen. Waar gaat goudbruin over in zwart? Nou, probeer dat maar niet uit, wees het gewoon voor. 

Amandelpasta vervangen?

Amandelpasta is niet overal even makkelijk te verkrijgen. En er hangt een prijskaartje aan. Je kunt ook prima tahin (sesampasta) gebruiken. Je kunt in de natuurvoedingswinkel een aantal varianten kopen, maar ook in de supermarkt is het te vinden in het schap met Turkse specialiteiten. Vooral de witte tahin is vaak een stuk dunner, maar daardoor nog niet minder geschikt voor het doel. Wees bij het gebruik van sesampasta wel voorzichtig met het toevoegen van sesamolie. Het moet natuurlijk niet de smaak van jouw hummus van geroosterde bloemkool gaan overheersen.

Voedingswaarde

De hummus van geroosterde bloemkool (ook wel (hoummous of hoemoes) is heerlijk met knapperige rozemarijn toastjes of een lekker stokbroodje, beiden koolhydraatarm uiteraard! Het hele bakje vol bevat: calorieën 462.9 kcal, koolhydraten 11 g, eiwit 11.7 g, vet 40 g en vezels 7.7 g. De toastjes bevatten nog geen 0,15 gram koolhydraten per stuk.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

hummus van geroosterde bloemkool
hummus van geroosterde bloemkool

Zo maak je hummus van geroosterde bloemkool

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Hummus van geroosterde bloemkool

hummus van geroosterde bloemkool
Door: Hans van Deelen
Op onze website is al een grote hoeveelheid bloemkool recepten te vinden, Het lijkt wel of de mogelijkheden schier oneindig zijn. Dat klopt, kijk maar naar deze vegan hummus van geroosterde bloemkool. Die hadden we nog niet!
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Roosteren 20 min
Totale tijd 30 min

Voedingswaarde

Hele recept (schaaltje)
calorieën 462.9 kcalkoolhydraten 11 geiwitten 11.7 gvetten 40 gvezels 7.7 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 schaaltje

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Roosteren

Erbij voor de hummus

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Hussel de bloemkoolroosjes met wat olie en peper en zout. Verdeel over de bakplaat en leg de knoflook (met schil) ertussen. Rooster de bloemkool goudbruin (niet te donker!) in 15 – 20 minuten.
  • Haal de knoflook uit z'n jasje en pureer deze samen met de geroosterde bloemkool, amandelpasta, paprikavlokken, limoensap en pimentón in een hoge kom. Voeg zoveel olijfolie toe als nodig voor de gewenste dikte. Proef en breng verder op smaak met wat extra limoensap, sesamolie, zout en een drupje zoetstof.
  • Doe over in een bakje en drizzle er nog wat olijfolie over en een 'sprinkle' paprikavlokken.
  • De hummus van geroosterde bloemkool is heerlijk met knapperige rozemarijn toastjes of een lekker stokbroodje, beiden koolhydraatarm uiteraard!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top