hummus van geroosterde bloemkool

Hummus van geroosterde bloemkool

Het imago van bloemkool heeft de laatste jaren een flinke boost gekregen. Waar het eerst een beetje verdekt opgesteld op het dinerbord lag, verscholen onder een ietwat lobbige blanke saus, pakt de bloemkool tegenwoordig met regelmaat de hoofdrol. Zo ook in deze hummus van geroosterde bloemkool. Op onze website is een grote hoeveelheid bloemkool recepten te vinden, in een bijzonder omvangrijke verscheidenheid. Het lijkt wel of de mogelijkheden schier oneindig zijn. Ik heb ook eens ergens ijs met bloemkool erin verwerkt voorbij zien komen! Ga ik ook nog eens proberen…

Bruin of zwart

Wat voor veel groenten geldt, is zeker ook van toepassing voor bloemkool: als je het roostert in de oven, wordt de smaak een stuk intenser. Bij deze hummus van geroosterde bloemkool is dat precies wat je wilt en wat je doet. Daarmee is de basis gelegd. Niet laten verbranden! Dat is niet alleen heel ongezond maar de smaak is direct verpest. Dus goed opletten, en liever iets te vroeg dan te laat de bloemkoolroosjes uit de oven halen. Waar gaat goudbruin over in zwart? Nou, probeer dat maar niet uit, wees het gewoon voor. 

Amandelpasta vervangen?

Amandelpasta is niet overal even makkelijk te verkrijgen. En er hangt een prijskaartje aan. Je kunt ook prima tahin (sesampasta) gebruiken. Je kunt in de natuurvoedingswinkel een aantal varianten kopen, maar ook in de supermarkt is het te vinden in het schap met Turkse specialiteiten. Vooral de witte tahin is vaak een stuk dunner, maar daardoor nog niet minder geschikt voor het doel. Wees bij het gebruik van sesampasta wel voorzichtig met het toevoegen van sesamolie. Het moet natuurlijk niet de smaak van jouw hummus van geroosterde bloemkool gaan overheersen.

Voedingswaarde

De hummus van geroosterde bloemkool is heerlijk met knapperige rozemarijn toastjes of een lekker stokbroodje, beiden koolhydraatarm uiteraard! Het hele bakje vol bevat: calorieën 462.9 kcal, koolhydraten 11 g, eiwit 11.7 g, vet 40 g en vezels 7.7 g. En de toastjes zijn nog geen 0,15 gram koolhydraten per stuk.

 

Ook lekker:

hummus van geroosterde bloemkool

hummus van geroosterde bloemkool

Zo maak je hummus van geroosterde bloemkool

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


hummus van geroosterde bloemkool

Hummus van geroosterde bloemkool

door Hans van Deelen
Op onze website is al een grote hoeveelheid bloemkool recepten te vinden, Het lijkt wel of de mogelijkheden schier oneindig zijn. Dat klopt, kijk maar naar deze hummus van geroosterde bloemkool. Die hadden we nog niet!
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: dip, saus, dressing, smeer, foodswap, grillen, roosteren & bbq
Voorbereiden: 10 min
Roosteren: 20 min
Totale tijd: 30 min

Voedingswaarden

Hele recept (schaaltje)
Calorieën 462.9 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 11.7 g
Vet 40 g
Vezels 7.7 g

Uit recept

1 schaaltje

Ingrediënten

Roosteren
Erbij voor de hummus

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Hussel de bloemkoolroosjes met wat olie en peper en zout. Verdeel over de bakplaat en leg de knoflook (met schil) ertussen. Rooster de bloemkool goudbruin (niet te donker!) in 15 - 20 minuten.
  • Haal de knoflook uit z'n jasje en pureer deze samen met de geroosterde bloemkool, amandelpasta, paprikavlokken, limoensap en pimentón in een hoge kom. Voeg zoveel olijfolie toe als nodig voor de gewenste dikte. Proef en breng verder op smaak met wat extra limoensap, sesamolie, zout en een drupje zoetstof.
  • Doe over in een bakje en drizzle er nog wat olijfolie over en een 'sprinkle' paprikavlokken.
  • De hummus van geroosterde bloemkool is heerlijk met knapperige rozemarijn toastjes of een lekker stokbroodje, beiden koolhydraatarm uiteraard!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 5.370 keer, 5 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like