hummus van geroosterde bloemkool

Hummus van geroosterde bloemkool

Het imago van bloemkool heeft de laatste jaren een flinke boost gekregen. Waar het eerst een beetje verdekt opgesteld op het dinerbord lag, verscholen onder een ietwat lobbige blanke saus, pakt de bloemkool tegenwoordig met regelmaat de hoofdrol. Zo ook in deze hummus van geroosterde bloemkool. Op onze website is een grote hoeveelheid bloemkoolrecepten te vinden, in een bijzonder omvangrijke verscheidenheid. Het lijkt wel of de mogelijkheden schier oneindig zijn. Ik heb ook eens ergens ijs met bloemkool erin verwerkt voorbij zien komen! Ga ik ook nog eens proberen…

Advertentie

Bruin of zwart

Wat voor veel groenten geldt, is zeker ook van toepassing voor bloemkool: als je het roostert in de oven, wordt de smaak een stuk intenser. Bij deze hummus van geroosterde bloemkool is dat precies wat je wilt en wat je doet. Daarmee is de basis gelegd. Niet laten verbranden! Dat is niet alleen heel ongezond maar de smaak is direct verpest. Dus goed opletten, en liever iets te vroeg dan te laat de bloemkoolroosjes uit de oven halen. Waar gaat goudbruin over in zwart? Nou, probeer dat maar niet uit, wees het gewoon voor. 

Amandelpasta vervangen?

Amandelpasta is niet overal even makkelijk te verkrijgen. En er hangt een prijskaartje aan. Je kunt ook prima tahin (sesampasta) gebruiken. Je kunt in de natuurvoedingswinkel een aantal varianten kopen, maar ook in de supermarkt is het te vinden in het schap met Turkse specialiteiten. Vooral de witte tahin is vaak een stuk dunner, maar daardoor nog niet minder geschikt voor het doel. Wees bij het gebruik van sesampasta wel voorzichtig met het toevoegen van sesamolie. Het moet natuurlijk niet de smaak van jouw hummus van geroosterde bloemkool gaan overheersen.

Voedingswaarde

De hummus van geroosterde bloemkool (ook wel (hoummous of hoemoes) is heerlijk met knapperige rozemarijn toastjes of een lekker stokbroodje, beiden koolhydraatarm uiteraard! Het hele bakje vol bevat: calorieën 462.9 kcal, koolhydraten 11 g, eiwit 11.7 g, vet 40 g en vezels 7.7 g. De toastjes bevatten nog geen 0,15 gram koolhydraten per stuk.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

hummus van geroosterde bloemkool
hummus van geroosterde bloemkool

Zo maak je hummus van geroosterde bloemkool

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


hummus van geroosterde bloemkool

Hummus van geroosterde bloemkool

Op onze website is al een grote hoeveelheid bloemkool recepten te vinden, Het lijkt wel of de mogelijkheden schier oneindig zijn. Dat klopt, kijk maar naar deze vegan hummus van geroosterde bloemkool. Die hadden we nog niet!
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Roosteren 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Voedingswaarde

Hele recept (schaaltje)
kcal 462.9 koolhydraten 11 geiwitten 11.7 gvetten 40 gvezels 7.7 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 schaaltje

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Roosteren

Erbij voor de hummus

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Hussel de bloemkoolroosjes met wat olie en peper en zout. Verdeel over de bakplaat en leg de knoflook (met schil) ertussen. Rooster de bloemkool goudbruin (niet te donker!) in 15 – 20 minuten.
  • Haal de knoflook uit z'n jasje en pureer deze samen met de geroosterde bloemkool, amandelpasta, paprikavlokken, limoensap en pimentón in een hoge kom. Voeg zoveel olijfolie toe als nodig voor de gewenste dikte. Proef en breng verder op smaak met wat extra limoensap, sesamolie, zout en een drupje zoetstof.
  • Doe over in een bakje en drizzle er nog wat olijfolie over en een 'sprinkle' paprikavlokken.
  • De hummus van geroosterde bloemkool is heerlijk met knapperige rozemarijn toastjes of een lekker stokbroodje, beiden koolhydraatarm uiteraard!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven