Zoals beloofd het vervolg op ons keto sandwichspread project. Vandaag 3 x homemade sandwich spread. Vorige week publiceerden we al 2 x een verrukkelijke koolhydraatarme sandwich spread. Het precieze hoe en waarom van dit project lees je ook aldaar. Deze heerlijke homemade sandwich spread is niet alleen makkelijk om te maken het bevat ook nog eens meer groente dan de kant-en-klaar versies. Daarnaast stoppen wij en natuurlijk geen kunstmatige kleur-, geur- of smaakstoffen in. Bovendien bevatten ze veel minder koolhydraten dan die van dat ene grote merk. Tel uit je winst!
Bij elkaar heb je nu 5 heerlijke gezonde, keto spreads, we zijn benieuwd wat jullie favoriet wordt! Uiteraard kun je er zelf ook weer volop op variëren of helemaal aanpassen aan je eigen smaak. Ik zeg het nog maar eens, onze recepten staan echt niet in steen gebeiteld. Speel ermee, pas ze aan en geef er lekker je eigen draai aan. Dat maakt kokkerellen zoveel leuker! Op de foto’s zie je kant-en-klaar Sportbonk (Dirk) en crackers (Afvallen met Bregje) #nospon.
Tips keto homemade sandwich spread
Speel zelf met de verhouding van yoghurt, mayonaise en/of mosterd. We hebben niet allemaal dezelfde smaak tenslotte. proeven en aanpassen aan je eigen voorkeuren. Wij hadden onze Griekse yoghurt ongeveer 30 minuten – 1 uur laten uitlekken, zodat we mooie spreads kregen die ook in de dagen daarna mooi smeerbaar bleven. Om te voorkomen dat de homemade sandwich spread te dun wordt pas je een paar trucjes toe:
- Gebruik Griekse yoghurt die je minstens een half uur hebt laten uitlekken. Kwark of zure room gebruiken kan ook.
- Laat (natte) groente goed uitlekken.
- Voeg eventueel verdikkingsmiddel toe, zoals xantaangom of johannesbroodpitmeel.
Sandwich spread bewaren
Je bewaart de keto homemade sandwich spread ongeveer 5-7 dagen in de koelkast. Schoon werken is wel een vereiste. Schep steeds met schoon bestek een bepaalde hoeveelheid eruit. Veel plezier met de recepten en eet smakelijk!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je Spaanse homemade sandwich spread
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Spaanse spread
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Groente enzo
Dressing
- 30 g Griekse yoghurt
- 10 g tomatenpuree
- 40 g mayonaise
- vleugje knoflookpoeder
- snufje chilipoeder, of verse rode peper voor meer pit
- 2 snufjes paprikapoeder
- 3 druppels zoetstof
- selderijzout, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de groente zoals aangegeven (een hakmolentje met trekkoord is handig) en doe ze in een kom. Voeg de dressing ingrediënten toe (behalve het zout) en meng goed door elkaar. Proef en breng op smaak met zout.
- Wie van pittig houdt kan wat fijngesneden Spaanse peper toevoegen.
Bewaren
- Doe de Spaanse spread in een potje met deksel van minstens 200 ml inhoud. De spread is 3-5 dagen houdbaar in de koelkast.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Zo maak je Italiaanse homemade sandwich spread
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Italiaanse spread
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Groente enzo
Dressing
- 65 g Griekse yoghurt
- 10 g mayonaise
- 5 g tomatenpuree
- ½ tl venkelzaad
- 6 druppels zoetstof
- snufje selderijzout, naar smaak
- kneepje citroensap, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de groente zoals aangegeven en doe ze in een kom. Voeg de ingrediënten voor de dressing (behalve zout en citroensap) toe en meng goed door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en citroensap.
- Doe over in een potje met deksel van minstens 200 ml inhoud. De spread is 3-5 dagen houdbaar in de koelkast.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Zo maak je Kruiden homemade sandwich spread
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Kruiden – homemade sandwich spread
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Groente en kruiden
- 40 g bloemkool, fijngehakt
- 30 g knolselderij, in kleine blokjes
- 25 g spitskool, fijngesneden
- 5 g bosui, fijngesneden
- 3 g dille, fijngehakt
Dressing
- 90 g Griekse yoghurt
- 5 g mosterd
- 5 g tomatenpuree
- 15 g mayonaise
- ½ tl platte peterselie, gedroogd
- ½ tl basilicum, gedroogd
- ½ tl bieslook, gedroogd
- 6 druppels zoetstof, naar smaak
- peper en zout, naar smaak
- kneepje citroensap, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de groente zoals aangegeven in een een hakmolentje met trekkoord en doe ze in een kom. Voeg de ingrediënten voor de dressing toe (op peper, zout en citroensap na) en meng goed door elkaar. Proef en breng op smaak met peper, zout en citroensap.
Bewaren
- Doe de kruiden spread in een potje met deksel van minstens 200 ml inhoud. De spread is 3-5 dagen houdbaar in de koelkast.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet