homemade-sandwich-spread

Homemade sandwich spread, 3 x

Zoals beloofd het vervolg op ons sandwichspread project. Vandaag 3 x  homemade sandwich spread. Vorige week publiceerden we al deze verrukkelijke koolhydraatarme sandwich spread.  Het precieze hoe en waarom van dit project lees je ook aldaar.  Deze heerlijke homemade sandwich spread is niet alleen makkelijk om te maken het bevat ook nog eens meer groente. Daarnaast stoppen wij en natuurlijk geen kunstmatige kleur-, geur- of smaakstoffen in. Bovendien bevatten ze veel minder koolhydraten dan die van dat ene grote merk. Tel uit je winst!

Bij elkaar heb je nu 5 heerlijke gezonde spreads, we zijn benieuwd wat jullie favoriet wordt! Uiteraard kun je er zelf ook weer volop op variëren of helemaal aanpassen aan je eigen smaak. Ik zeg het nog maar eens, onze recepten staan echt niet in steen gebeiteld. Speel ermee, pas ze aan en geef er lekker je eigen draai aan. Dat maakt kokkerellen zoveel leuker! Op de foto’s zie je kant-en-klaar Sportbonk (Dirk) en crackers (Afvallen met Bregje) #nospon. 

Tips homemade sandwich spread

Speel zelf met de verhouding van yoghurt, mayonaise en/of mosterd. We hebben niet allemaal dezelfde smaak tenslotte. proeven en aanpassen aan je eigen voorkeuren. Wij hadden onze Griekse yoghurt ongeveer 30 minuten – 1 uur laten uitlekken, zodat we mooie spreads kregen die ook in de dagen daarna mooi smeerbaar bleven. Om te voorkomen dat de homemade sandwich spread te dun wordt pas je een paar trucjes toe:

  • Gebruik Griekse yoghurt die je minstens een half uur hebt laten uitlekken. Kwark of zure room gebruiken kan ook. 
  • Laat (natte) groente goed uitlekken.
  • Voeg eventueel verdikkingsmiddel toe, zoals xantaangom of johannesbroodpitmeel.

Sandwich spread bewaren

Je bewaart de homemade sandwich spread ongeveer 5-7 dagen in de koelkast. Schoon werken is wel een vereiste. Schep steeds met schoon bestek een bepaalde hoeveelheid eruit.  Veel plezier met de recepten en eet smakelijk!

Ook lekker:

homemade-sandwich-spread

homemade-sandwich-spread

homemade-sandwich-spread

Zo maak je Spaanse homemade sandwich spread

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


homemade-sandwich-spread

Spaanse spread

door Hans van Deelen
In deze Spaanse sandwich spread hebben we meer pit gestopt. Als je zelf echt van pittig houdt neem je in plaats van chilipoeder verse rode peper. Bevat 0,8 gram koolhydraten per 20 gram (1 broodbeleg).
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Lunch, Ontbijt, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Europees
Trefwoord: dip, saus, dressing, smeer
Voorbereiden: 15 min
Koken: 5 min
Totale tijd: 20 min

Voedingswaarden

8,05 gram koolhydraten per potje van 200 gram
dat is 0,8 gram koolhydraten per broodbeleg van 20 gram
Koolhydraten 0.8 g

Uit recept

1 potje van 200 gram

Ingrediënten

Groente enzo
Dressing

Bereiden

  • Snijd de groente zoals aangegeven (een hakmolentje met trekkoord is handig) en doe ze in een kom. Voeg de dressing ingrediënten toe (behalve het zout) en meng goed door elkaar. Proef en breng op smaak met zout.
  • Wie van pittig houdt kan wat fijngesneden Spaanse peper toevoegen.
Bewaren
  • Doe de Spaanse spread in een potje met deksel van minstens 200 ml inhoud. De spread is 3-5 dagen houdbaar in de koelkast.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Zo maak je Italiaanse  homemade sandwich spread

homemade-sandwich-spread

Italiaanse spread

door Hans van Deelen
Een heerlijke zachte sandwich spread met makkelijk toegankelijke, iets zoete smaak. Vooral de venkel houdt het spannend.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Lunch, Ontbijt, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Europees
Trefwoord: dip, saus, dressing, smeer
Voorbereiden: 15 min
Koken: 5 min
Totale tijd: 20 min

Voedingswaarden

8,5 gram koolhydraten per potje van 200 gram
0,85 gram koolhydraten per broodbeleg van 20 gram
Koolhydraten 0.85 g

Uit recept

1 potje van 200 gram

Ingrediënten

Groente enzo
Dressing

Bereiden

  • Snijd de groente zoals aangegeven en doe ze in een kom. Voeg de ingrediënten voor de dressing (behalve zout en citroensap) toe en meng goed door elkaar.
    Proef en breng op smaak met zout en citroensap.
  • Doe over in een potje met deksel van minstens 200 ml inhoud. De spread is 3-5 dagen houdbaar in de koelkast.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Zo maak je Kruiden homemade sandwich spread

homemade-sandwich-spread

Kruiden - homemade sandwich spread

door Hans van Deelen
Heerlijke verse groente en dille vormen de basis voor deze kruidden sandwich spread. Je kunt natuurlijk ook uitsluitend verse kruiden nemen.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht, Lunch, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Europees
Trefwoord: dip, saus, dressing, smeer
Voorbereiden: 15 min
Koken: 5 min
Totale tijd: 20 min

Voedingswaarden

7,53 gram koolhydraten per potje van 200 gram
Koolhydraten 7.53 g

Uit recept

1 potje van 200 gram

Ingrediënten

Groente en kruiden
Dressing

Bereiden

  • Snijd de groente zoals aangegeven in een een hakmolentje met trekkoord en doe ze in een kom. Voeg de ingrediënten voor de dressing toe (op peper, zout en citroensap na) en meng goed door elkaar.
    Proef en breng op smaak met peper, zout en citroensap.
Bewaren
  • Doe de kruiden spread in een potje met deksel van minstens 200 ml inhoud. De spread is 3-5 dagen houdbaar in de koelkast.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 1.053 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like