homemade-sandwich-spread

Keto homemade sandwich spread, 3 x

Zoals beloofd het vervolg op ons keto sandwichspread project. Vandaag 3 x  homemade sandwich spread. Vorige week publiceerden we al 2 x een verrukkelijke koolhydraatarme sandwich spread.  Het precieze hoe en waarom van dit project lees je ook aldaar.  Deze heerlijke homemade sandwich spread is niet alleen makkelijk om te maken het bevat ook nog eens meer groente dan de kant-en-klaar versies. Daarnaast stoppen wij en natuurlijk geen kunstmatige kleur-, geur- of smaakstoffen in. Bovendien bevatten ze veel minder koolhydraten dan die van dat ene grote merk. Tel uit je winst!

Advertentie

Bij elkaar heb je nu 5 heerlijke gezonde, keto spreads, we zijn benieuwd wat jullie favoriet wordt! Uiteraard kun je er zelf ook weer volop op variëren of helemaal aanpassen aan je eigen smaak. Ik zeg het nog maar eens, onze recepten staan echt niet in steen gebeiteld. Speel ermee, pas ze aan en geef er lekker je eigen draai aan. Dat maakt kokkerellen zoveel leuker! Op de foto’s zie je kant-en-klaar Sportbonk (Dirk) en crackers (Afvallen met Bregje) #nospon. 

Tips keto homemade sandwich spread

Speel zelf met de verhouding van yoghurt, mayonaise en/of mosterd. We hebben niet allemaal dezelfde smaak tenslotte. proeven en aanpassen aan je eigen voorkeuren. Wij hadden onze Griekse yoghurt ongeveer 30 minuten – 1 uur laten uitlekken, zodat we mooie spreads kregen die ook in de dagen daarna mooi smeerbaar bleven. Om te voorkomen dat de homemade sandwich spread te dun wordt pas je een paar trucjes toe:

  • Gebruik Griekse yoghurt die je minstens een half uur hebt laten uitlekken. Kwark of zure room gebruiken kan ook. 
  • Laat (natte) groente goed uitlekken.
  • Voeg eventueel verdikkingsmiddel toe, zoals xantaangom of johannesbroodpitmeel.

Sandwich spread bewaren

Je bewaart de keto homemade sandwich spread ongeveer 5-7 dagen in de koelkast. Schoon werken is wel een vereiste. Schep steeds met schoon bestek een bepaalde hoeveelheid eruit.  Veel plezier met de recepten en eet smakelijk!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

homemade-sandwich-spread
homemade-sandwich-spread
homemade-sandwich-spread

Zo maak je Spaanse homemade sandwich spread

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


homemade-sandwich-spread

Spaanse spread

In deze Spaanse sandwich spread hebben we meer pit gestopt. Als je zelf echt van pittig houdt neem je in plaats van chilipoeder verse rode peper. Bevat 0,8 gram koolhydraten per 20 gram (1 broodbeleg).
4.75 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per potje van 200 gram (1 broodbeleg = 20 gram= 0.8 khd)
kcal 425 koolhydraten 8 geiwitten 4.8 gvetten 42 gvezels 3.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 potje van 200 gram

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Groente enzo

Dressing

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de groente zoals aangegeven (een hakmolentje met trekkoord is handig) en doe ze in een kom. Voeg de dressing ingrediënten toe (behalve het zout) en meng goed door elkaar. Proef en breng op smaak met zout.
  • Wie van pittig houdt kan wat fijngesneden Spaanse peper toevoegen.

Bewaren

  • Doe de Spaanse spread in een potje met deksel van minstens 200 ml inhoud. De spread is 3-5 dagen houdbaar in de koelkast.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Zo maak je Italiaanse  homemade sandwich spread

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

homemade-sandwich-spread

Italiaanse spread

Een heerlijke zachte sandwich spread met makkelijk toegankelijke, iets zoete smaak. Vooral de venkel houdt het spannend. 0.87 g khd per broodbeleg van 20 gram.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per potje van 200 gram (0,87 g khd per broodbeleg van 20 g)
kcal 194.4 koolhydraten 8.7 geiwitten 4.6 gvetten 15.2 gvezels 3.5 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 potje van 200 gram

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Groente enzo

Dressing

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de groente zoals aangegeven en doe ze in een kom. Voeg de ingrediënten voor de dressing (behalve zout en citroensap) toe en meng goed door elkaar.
    Proef en breng op smaak met zout en citroensap.
  • Doe over in een potje met deksel van minstens 200 ml inhoud. De spread is 3-5 dagen houdbaar in de koelkast.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Zo maak je Kruiden homemade sandwich spread

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

homemade-sandwich-spread

Kruiden – homemade sandwich spread

Heerlijke verse groente en dille vormen de basis voor deze kruidden sandwich spread. Je kunt natuurlijk ook uitsluitend verse kruiden nemen.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per potje van 200 gram (=0.81 g khd per broodbeleg van 20 g)
kcal 279.2 koolhydraten 8.1 geiwitten 7.2 gvetten 22.4 gvezels 3.8 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 potje van 200 gram

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Groente en kruiden

Dressing

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de groente zoals aangegeven in een een hakmolentje met trekkoord en doe ze in een kom. Voeg de ingrediënten voor de dressing toe (op peper, zout en citroensap na) en meng goed door elkaar.
    Proef en breng op smaak met peper, zout en citroensap.

Bewaren

  • Doe de kruiden spread in een potje met deksel van minstens 200 ml inhoud. De spread is 3-5 dagen houdbaar in de koelkast.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven