hartige rabarbersoep

Hartige rabarbersoep: friszuur, romig en pittig

Tralala, het ei is gelegd, de hartige rabarbersoep is klaar voor de wereld! De meeste mensen bereiden en eten rabarber als fruit, dat wil zeggen als zoet gerecht. Wij ook eigenlijk. Hoogste tijd om eens iets hartigs met rabarber te verzinnen. Dan start er een heel proces in die hersentjes van mij. Die proberen zich smaakcombinaties, werkwijzen en afwerkingen voor te stellen. Na wat afwegingen is het deze hartige rabarbersoep geworden. Het friszure van de rabarber heeft een romige tegenhanger gekregen en voor de nodige pit gebruikte ik een pepertje.  Fantastisch als oppeppertje voor de maaltijd of pittig tussendoortje. De bijzondere soep bevat 4 gram koolhydraten per kom.

Advertentie

Simpel beginnen…

…met een uitje bakken en vervolgens komt er een teentje knoflook bij. Maar is dat wel lekker met rabarber? En het moet ook niet te zuur worden: wortel of rode paprika toevoegen? Het is oranje paprika geworden want die had mijn heer Hans al gekocht. Eet je mijn rabarbersoep eigenlijk warm of koud? Wat moet er op? Nootjes? Slagroom, frisse yoghurt, zoutige roomkaas? Best lollig denkwerk allemaal.  Uiteindelijk is er een overzichtelijk ingrediëntenlijstje overgebleven. Kijk maar.

Marin Jansen servies

De kommetjes waar het inzit zijn gemaakt door Marin Jansen. We kochten het servies bij haar tijdens de Tengel Atelierroute 2018. Cocky Pater, van Studio Potsierlijk had Marin uitgenodigd om haar werk te exposeren. We werden gelijk verliefd op haar werk met een bijzonder verhaal erachter ook nog!

Marin is in 2016 afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven en is onder haar eigen naam een design studio begonnen die producten ontwerpt en produceert gespecialiseerd in keramiek. Zij werkt graag door middel van experiment en materiaalonderzoek met een voorkeur voor keramiek. Marin is gefascineerd door de oorsprong van materialen en wil graag het materiaal, de tactiliteit en kleur samenbrengen met het concept van haar projecten.

Clay Collection

Deze kommetjes komen uit de Clay Collection. Dat is een serie waarbij de zelf gegraven (!) klei verwerkt is, waardoor nieuwe eigenschappen in deze klei zichtbaar worden. Door te mengen, worden er natuurlijke kleurnuances en texturen gecreëerd die je eindeloos kunt combineren. 

Kijk en bewonder het werk van Studio Marin Jansen, www.marinjansen.nl



Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze boeken zijn heuse bestsellers te noemen! Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

hartige rabarbersoep

Zo maak je Hartige rabarbersoep

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


hartige rabarbersoep

Hartige rabarbersoep: friszuur, romig en pittig

Probeer eens een hartige rabarbersoep! Friszure rabarber met heerlijk romige kokosmelk en voor de nodige pit gebruikte een vers pepertje.
5 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten

Voedingswaarde

Per kom
kcal 115.12 koolhydraten 4 geiwitten 2.5 gvetten 8.7 gvezels 2.47 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 kommen

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Garnering

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snipper de ui. Snijd paprika en rode peper. Rasp of snijd de gember fijn. Fruit dit viertal op halfhoog vuur in wat olie glazig. Pers het teentje knoflook er boven uit. Neem een ruime soeppan, zodat je goed kunt omscheppen.
  • Verwijder droge uiteinden van de rabarber en snijd de stelen in stukken van 4 – 5 cm. Voeg de rabarberstukjes toe aan de pan en bak ze gedurende 5 minuten mee. Af en toe omscheppen.
  • Voeg de tomaat en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat vervolgens zachtjes koken tot de rabarber uit elkaar valt.
  • Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg 100 ml kokosmelk toe en roer door. Proef en breng op smaak met een beetje zoetstof. Sommige rabarber is nu eenmaal erg zuur…
  • Meng de kokos met de pompoenpitten en het hennepzaad tot een kokosstrooisel. Lekker bij van alles en nog wat.
  • Schep de soep in kommen en garneer met een extra scheutje kokosmelk, kokosstrooisel en een halve walnoot. Zowel warm als (ijs)koud een verkwikkend soepje!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


7 gedachten over “Hartige rabarbersoep: friszuur, romig en pittig”

  1. Werkelijk een smaakexplosie. Gemaakt bij een diner voor vrienden. Zij waren verrast: Nog nooit gegeten rabarbersoep” Ik ook niet maar deze blijft erin: Een topper. Zoet en zurig tegelijk.

  2. Ik ben allergisch voor tomaat. Wat zou ik kunnen toevoegen want alleen rabarber lijkt me toch minder geslaagd. Groetjes, Lucy

  3. Wat een fantastisch soepje is dit, HEERLIJK. Ik heb kokoscreme gebruikt, die je bij de betere oosterse winkel kunt kopen in pakjes van 200 ml. Wordt dan heerlijk romig.
    Ik vind het een topper!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven