hartige rabarbersoep

Hartige rabarbersoep: friszuur, romig en pittig

Tralala, het ei is gelegd, de hartige rabarbersoep is klaar voor de wereld! De meeste mensen bereiden en eten rabarber als fruit, dat wil zeggen als zoet gerecht. Wij ook eigenlijk. Hoogste tijd om eens iets hartigs met rabarber te verzinnen. Dan start er een heel proces in die hersentjes van mij. Die proberen zich smaakcombinaties, werkwijzen en afwerkingen voor te stellen. Na wat afwegingen is het deze hartige rabarbersoep geworden. Het friszure van de rabarber heeft een romige tegenhanger gekregen en voor de nodige pit gebruikte ik een pepertje.  Fantastisch als oppeppertje voor de maaltijd of pittig tussendoortje. De bijzondere soep bevat 4 gram koolhydraten per kom.

Simpel beginnen…

…met een uitje bakken en vervolgens komt er een teentje knoflook bij. Maar is dat wel lekker met rabarber? En het moet ook niet te zuur worden: wortel of rode paprika toevoegen? Het is oranje paprika geworden want die had mijn heer Hans al gekocht. Eet je mijn rabarbersoep eigenlijk warm of koud? Wat moet er op? Nootjes? Slagroom, frisse yoghurt, zoutige roomkaas? Best lollig denkwerk allemaal.  Uiteindelijk is er een overzichtelijk ingrediëntenlijstje overgebleven. Kijk maar.

Marin Jansen servies

De kommetjes waar het inzit zijn gemaakt door Marin Jansen. We kochten het servies bij haar tijdens de Tengel Atelierroute 2018. Cocky Pater, van Studio Potsierlijk had Marin uitgenodigd om haar werk te exposeren. We werden gelijk verliefd op haar werk met een bijzonder verhaal erachter ook nog!

Marin is in 2016 afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven en is onder haar eigen naam een design studio begonnen die producten ontwerpt en produceert gespecialiseerd in keramiek. Zij werkt graag door middel van experiment en materiaalonderzoek met een voorkeur voor keramiek. Marin is gefascineerd door de oorsprong van materialen en wil graag het materiaal, de tactiliteit en kleur samenbrengen met het concept van haar projecten.

Clay Collection

Deze kommetjes komen uit de Clay Collection. Dat is een serie waarbij de zelf gegraven (!) klei verwerkt is, waardoor nieuwe eigenschappen in deze klei zichtbaar worden. Door te mengen, worden er natuurlijke kleurnuances en texturen gecreëerd die je eindeloos kunt combineren. 

Kijk en bewonder het werk van Studio Marin Jansen, www.marinjansen.nl


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

hartige rabarbersoep

Zo maak je Hartige rabarbersoep

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Hartige rabarbersoep: friszuur, romig en pittig

hartige rabarbersoep
Door: Anna-Karina van Denderen
Probeer eens een hartige rabarbersoep! Friszure rabarber met heerlijk romige kokosmelk en voor de nodige pit gebruikte een vers pepertje.
5 van 2 stemmen
Keuken Europees
Trefwoord soep
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min

Voedingswaarde

Per kom
calorieën 115.12 kcalkoolhydraten 4 geiwitten 2.5 gvetten 8.7 gvezels 2.47 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 kommen

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Garnering

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snipper de ui. Snijd paprika en rode peper. Rasp of snijd de gember fijn. Fruit dit viertal op halfhoog vuur in wat olie glazig. Pers het teentje knoflook er boven uit. Neem een ruime soeppan, zodat je goed kunt omscheppen.
  • Verwijder droge uiteinden van de rabarber en snijd de stelen in stukken van 4 – 5 cm. Voeg de rabarberstukjes toe aan de pan en bak ze gedurende 5 minuten mee. Af en toe omscheppen.
  • Voeg de tomaat en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat vervolgens zachtjes koken tot de rabarber uit elkaar valt.
  • Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg 100 ml kokosmelk toe en roer door. Proef en breng op smaak met een beetje zoetstof. Sommige rabarber is nu eenmaal erg zuur…
  • Meng de kokos met de pompoenpitten en het hennepzaad tot een kokosstrooisel. Lekker bij van alles en nog wat.
  • Schep de soep in kommen en garneer met een extra scheutje kokosmelk, kokosstrooisel en een halve walnoot. Zowel warm als (ijs)koud een verkwikkend soepje!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top