Hartige rabarbersoep: friszuur, romig en pittig 5

hartige rabarbersoep

Tralala, het ei is gelegd, de hartige rabarbersoep is klaar voor de wereld! De meeste mensen bereiden en eten rabarber als fruit, dat wil zeggen als zoet gerecht. Wij ook eigenlijk. Hoogste tijd om eens iets hartigs met rabarber te verzinnen. Dan start er een heel proces in die hersentjes van mij. Die proberen zich smaakcombinaties, werkwijzes en afwerkingen voor te stellen. Na wat afwegingen is het deze hartige rabarbersoep geworden. Het friszure van de rabarber heeft een romige tegenhanger gekregen en voor de nodige pit gebruikte ik een pepertje.  Fantastisch als oppertje voor de maaltijd of pittig tussendoortje.

Simpel beginnen…

…met een uitje bakken en vervolgens komt er een teentje knoflook bij. Maar is dat wel lekker met rabarber? En het moet ook niet te zuur worden: wortel of rode paprika toevoegen? [Het is oranje paprika geworden want die had mijn heer Hans al gekocht.] Eet je mijn rabarbersoep eigenlijk warm of koud? Wat moet er op? Nootjes? Slagroom, frisse yoghurt, zoutige roomkaas? Best lollig denkwerk allemaal.  Uiteindelijk is er een overzichtelijk ingrediëntenlijstje overgebleven. Kijk maar.

hartige rabarbersoep

Marin Jansen servies

De kommetjes waar het inzit zijn gemaakt door Marin Jansen. We kochten het servies bij haar tijdens de Tengel Atelierroute 2018. Cocky Pater, van Studio Potsierlijk had Marin uitgenodigd om haar werk te exposeren. We werden gelijk verliefd op haar werk met een bijzonder verhaal erachter ook nog!

Marin is in 2016 afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven en is onder haar eigen naam een design studio begonnen die producten ontwerpt en produceert gespecialiseerd in keramiek. Zij werkt graag door middel van experiment en materiaalonderzoek met een voorkeur voor keramiek. Marin is gefascineerd door de oorsprong van materialen en wil graag het materiaal, de tactiliteit en kleur samenbrengen met het concept van haar projecten.

Deze kommetjes komen uit de Clay Collection. Dat is een serie waarbij de zelf gegraven (!) klei verwerkt is, waardoor nieuwe eigenschappen in deze klei zichtbaar worden. Door te mengen, worden er natuurlijke kleurnuances en texturen gecreëerd die je eindeloos kunt combineren. 

  Kijk en bewonder het werk van Studio Marin Jansen, www.marinjansen.nl

PS: Bij het dubbele mugcake recept lees en zie je dat ik in het atelier van Potsierlijk ooit ook zelf potten heb gedraaid!

hartige rabarbersoep
 

Ook lekker:

 

Zo maak je Hartige rabarbersoep

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel ons kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!

Hartige rabarbersoep: friszuur, romig en pittig

hartige rabarbersoep

Door Anna-Karina Geplaatst juni 19, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: 6 - 8 porties
  • Koolhydraten: 3,2 gr khd pp (6 - 8 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Klaar in: 35 minuten

Probeer eens een hartige rabarbersoep! Friszure rabarber met heerlijk romige kokosmelk en voor de nodige pit gebruikte een vers pepertje.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de ui. Snijd de paprika, rode peper en rasp of snijd de gember fijn. Fruit dit viertal op halfhoog vuur in wat olie glazig. Pers het teentje knoflook er boven uit. Neem een ruime soeppan, zodat je goed kunt omscheppen.
  2. Verwijder droge uiteinden van de rabarber en snijd de stelen in stukken van 4-5 cm. Voeg de rabarberstukjes toe aan de pan en bak ze gedurende 5 minuten mee. Af en toe omscheppen.
  3. Voeg de tomaat en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat vervolgens zachtjes koken tot de rabarber uit elkaar valt.
  4. Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg 100 ml kokosmelk toe en roer door. Proef en breng op smaak met een beetje zoetstof. Sommige rabarber is nu eenmaal erg zuur...
  5. Meng de kokos met de pompoenpitten en het hennepzaad tot een kokosstrooisel. (Lekker bij van alles en nog wat)
  6. Schep de soep in kommen en garneer met een extra scheutje kokosmelk, kokosstrooisel en een halve walnoot. Zowel warm als (ijs)koud een verkwikkend soepje!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet




Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 gedachten over “Hartige rabarbersoep: friszuur, romig en pittig