hartige energiehapjes

Hartige energiehapjes met noten

Worden jullie ze al zat die energiebommetjes? Afgelopen weekenden postte ik een paar heerlijke zoete vetbommen. Vandaag, bij wijze van afwisseling,  krijgen jullie twee hartige energiehapjes met noten van me. Zelf heb ik sowieso een voorkeur voor hartige snoeperijtjes. Noten? Ben ik dol op! Kaas? Vind ik gruwelijk lekker! Noten mét kaas? Wat denk je? Werkelijk onweerstaanbaar! Ik maakte twee verschillende vullingen en gebruikte walnoten en pecannoten. Die hebben een perfect formaat en uiterlijk voor zo’n leuk energiehapje.

Normaal feesthapje of in je lunchbox

Je zou zo’n heerlijk notenhapje niet snel als een vetbom herkennen als deze hapjes op een feestelijke schaal of in je lunchbox vindt. Dat maakt koolhydraatarm juist zo leuk. Op deze manier manier heb je totaal niet het idee dat je aan het ‘diëten’ bent toch? Bij koolhydraatarm eten is het niet moeilijk om gewoon lekker en voldoende te eten. Snoepen mag!

Hartig of zoet en je persoonlijkheid 😉

Je zou denken dat je smaakvoorkeur weinig met de mate van je ‘behulpzaamheid’ te maken heeft. Maar soms lees je toch de gekste onderzoeksuitkomsten op internet. Deze uitkomst heb ik altijd onthouden en wil ik graag met jullie delen: Proefpersonen mochten kiezen tussen een stuk chocola, een cracker of niks. De chocolade-eters bleken aardiger en hulpvaardiger te zijn. Zij zeiden zich eerder als vrijwilliger te melden na een ramp dan degenen die voor een hartige snack of voor niks kozen. Mensen die graag zoet eten zouden dus socialer zijn dan mensen die van hartig houden. Wat vinden jullie daar nou van? Herkenbaar of totale onzin?

Vetbommen bewaren

Je kunt deze hartige energiehapjes gemakkelijk in een kleine hoeveelheid maken (4 tot 8 stuks) en een paar dagen bewaren in de koelkast. Geniet ervan!

Kijk hier voor alle andere vetbommen.

hartige vetbommen

hartige vetbommen

Zo maak je deze hartige energiehapjes

Laat je het me even weten als je dit gemaakt hebt? Vind ik echt leuk! Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (ook voor foto’s), Twitter, Pinterest en Instagram. Altijd leuk & alvast dank!


hartige energiehapjes

Hartige energiehapjes met noten

door Anna-Karina van Denderen
Heerlijke hartige energiehapjes. Noten? Ben ik dol op! Kaas? Vind ik gruwelijk lekker! Noten mét kaas? Wat denk je? Werkelijk onweerstaanbaar!

(Thema) Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 180

5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: knutselen in de keuken, vetbom
Voorbereiden: 7 min
Totale tijd: 7 min

Voedingswaarden

0,32 gram koolhydraten per stuk
Koolhydraten 0.32 g

Uit recept

8 stuks

Ingrediënten

Bereiden

  • Rooster alle noten in een droge pan, zodat de smaken vrijkomen en ze lekker krokant worden.
Mengsel 1
  • Roer de helft van de roomboter glad met de blauwaderkaas. Smeer tussen de walnoten.
Mengsel 2
  • Roer de andere helft van de boter glad met roomkaas, snufje zout en sinaasappelrasp naar smaak. Smeer tussen de pecannoten.
  • Mjum, met een hoofdletter!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 55 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 reacties op “Hartige energiehapjes met noten”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like