hartige cakepops gevuld

Hartige cakepops met geitenkaas en bieslook

Bij Cook & Co had ik een stel leuke keukendingetjes besteld, ik voelde me gelijk jarig! Half uurtje over, dat was precies genoeg tijd voor deze spontane hartige cakepops met geitenkaas en bieslook. Ze bevatten nauwelijks koolhydraten, slechts 0,15 per stuk. Al was het de eerste keer dat ik cakepops maakte, mijn geitenkaas bieslook cakepops met mosterdvulling zijn prima gelukt. Mijn aankopen zijn nu al geslaagd, boordevol inspiratie voor vullingen en andere toepassingen. Oh, oh, oh wat leuk! TIP: De hartige cakepops zijn ook heel geinig bij soep, bij wijze van minibroodjes.

Culinaire cadeautjes

Ik maakte 20 cakepops, de vorm heeft namelijk 20 holtes.  Van onze culinaire vriendin Wanda, je weet wel van Stichting Kroket, had ik heerlijke eigengemaakte bier-honing-dille mosterd meegekregen. Die gebruikte ik als vulling, oei oei wat is dat lekker. Maar niet iedereen heeft de luxe van zo’n culinaire vriendin. In dat geval neem je een andere lekkere mosterd, eventueel met extra dille en een drupje zoetstof erdoor, dat smaakt ook uitstekend!

Versieren of vullen is niet verplicht maar als je klein-, buur-, of eigen kinderen hebt is dit wel een heel gezellig klusje voor het weekend en jong geleerd is oud gedaan. Wij deden een hapjes-diner vandaag, daarvoor heb ik de cakepop doormidden gesneden en er geitenkaas en een rond plakje vega kipfilet tussen gestopt,  extra feestelijk! Ik heb het broodbeleg eenvoudig uitgestoken met een borrelglas, zie ook de fotoserie hieronder.

hartige cakepops gevuld

Ik heb ook een zoete variant op deze hartige cakepops gemaakt: chocolade cakepops!

 

 Zo maak je de hartige cakepops

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

hartige cakepops gevuld

Hartige cakepops met geitenkaas en bieslook

Half uurtje over? Dat is precies genoeg tijd om deze prachtige hartige cakepops met geitenkaas, bieslook en mosterdvulling te maken.
Afdrukken Reacties
Gang: Amuse & Borrelhapje, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Europees
Trefwoord: brood & crackers, knutselen in de keuken
Voorbereiden: 10 min
Koken: 25 min
Totale tijd: 35 min

Koolhydraten - hoeveelheid

0,15 gram koolhydraten per stuk
Uit recept: 20 stuks

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C.
  • Kluts de eieren los met slagroom, schep een paar lepels van dit mengsel bij de geitenkaas en maak zo de kaas wat vloeibaarder. Meng dan het kaasmengsel goed door het eimengsel en doe de overige ingrediënten erbij behalve de mosterd!
  • Vul de vormpjes (neem de helft zonder gaatjes) tot onder de rand met beslag. Druk met een lepeltje een klein kloddertje mosterd naar het midden. Druk het deksel met de gaatjes er strak bovenop.
  • Bak de hartige cakepops 20-25 minuten. Haal de vorm los, laat ietsje afkoelen en steek de stokjes erin.
  • Eet ze van het stokje, of versier en vul ze, zie tips in de tekst. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 reacties op “Hartige cakepops met geitenkaas en bieslook”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

325 Shares
Share257
Pin68
Tweet