hartige cakepops gevuld

Hartige cakepops met geitenkaas en bieslook

Bij Cook & Co had ik een stel leuke keukendingetjes besteld, ik voelde me gelijk jarig! Half uurtje over, dat was precies genoeg tijd voor deze spontane hartige cakepops met geitenkaas en bieslook. Ze bevatten nauwelijks koolhydraten, slechts 0,15 per stuk. Al was het de eerste keer dat ik cakepops maakte, mijn geitenkaas bieslook cakepops met mosterdvulling zijn prima gelukt. Mijn aankopen zijn nu al geslaagd, boordevol inspiratie voor vullingen en andere toepassingen. Oh, oh, oh wat leuk! TIP: De hartige cakepops zijn ook heel geinig bij soep, bij wijze van minibroodjes.

 

Culinaire cadeautjes
Ik maakte 20 cakepops, de vorm heeft namelijk 20 holtes.  Van onze culinaire vriendin Wanda, je weet wel van Stichting Kroket, had ik heerlijke eigengemaakte bier-honing-dille mosterd meegekregen, die gebruikte ik als vulling, oei oei wat lekker. Maar niet iedereen heeft de luxe van zo’n culinaire vriendin. In dat geval neem je een andere lekkere mosterd, eventueel met extra dille en een drupje zoetstof erdoor, dat smaakt ook uitstekend!

hartige cakepops vorm, en andere aankopen

Versieren of vullen is niet verplicht maar als je klein-, buur-, of eigen kinderen hebt is dit wel een heel gezellig klusje voor het weekend en jong geleerd is oud gedaan. Wij deden een hapjes-diner vandaag, daarvoor heb ik de cakepop doormidden gesneden en er geitenkaas en een rond plakje vega kipfilet tussen gestopt,  extra feestelijk! Ik heb het broodbeleg eenvoudig uitgestoken met een borrelglas, zie ook de foto’s.

Ik heb ook een zoete variant op deze hartige cakepops gemaakt: chocolade cakepops!

Klik voor vergrotingen

 Zo maak je de hartige cakepops

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Hartige cakepops met geitenkaas en bieslook


hartige cakepops gevuld

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst oktober 24, 2014

 • Aantal of hoeveelheid: 20 stuks
 • Koolhydraten: 0,15 gr. khd per stuk (20 stuks uit recept)
 • Voorbereiding: 10 minuten
 • Kooktijd: 25 minuten
 • Klaar in: 35 minuten

Half uurtje over? Dat is precies genoeg tijd voor deze prachtige hartige cakepops met geitenkaas, bieslook en mosterdvulling.

Ingrediënten

Bereiding

 1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
  Kluts de eieren los met slagroom, schep een paar lepels van dit mengsel bij de geitenkaas en maak zo de kaas wat vloeibaarder, meng dan het kaasmengsel goed door het eimengsel en doe de overige ingrediënten erbij behalve de mosterd!
 2. Vul de vormpjes zonder gaatjes tot onder de rand met beslag. Druk met een lepeltje een klein kloddertje mosterd naar het midden.
 3. Druk het deksel met de gaatjes er strak bovenop en bak de hartige cakepops gedurende 20-25 minuten. Haal de vorm los, laat ietsje afkoelen en steek de stokjes erin.
 4. Eet ze van het stokje, of versier en vul ze, zie tips in de tekst. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 gedachten over “Hartige cakepops met geitenkaas en bieslook”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

324 Shares
Share257
Pin67
Tweet