harissa yohgurt muntdip

Harissa yoghurt muntdip

Ik mag voor het weekend graag iets te smeren of te dippen in het vooruitzicht hebben. Kweenie, anders is mijn weekend niet helemaal compleet ofzo… Hebben jullie ook zo’n afwijking? Deze subtiele en frisse harissa yohgurt muntdip aten we in combinatie met komkommer, zo krijg je gelijk wat groens binnen en daar ben ik dol op! Je kunt het ook zonder gevaar op een focacciabroodje of sesamcracker smeren. Met andere groente of rauwkost zoals bleekselderij, paprika, wortel, bloemkool is het ook uitstekend. Kies iets wat je zelf graag eet, de harissa yoghurt dip combineert hartstikke makkelijk. Om even bij het thema komkommer te blijven maakte ik drie verschillende uitvoeringen.

Variaties met komkommer en harissa yoghurt

De eerste is héél erg makkelijk. Daarbij smeerde ik de harissa yoghurt muntdip gewoon op het plakje en garneerde dat met een sliertje munt. De tweede is een erg makkelijke. Halveer de komkommer,  schraap de zaden eruit, snijd de komkommer in reepjes in reepjes en dippen maar! De derde is een makkelijke. Halveer de komkommer, schraap de zaden eruit Zodat je een soort boot hebt. Ten slotte vul je de boot met de harissa yoghurt muntdip en snijd daar hapklare stukjes van. Gezellig!

harissa yohgurt muntdip

Harissa olie

Op deze manier is het kokkerellen voor pottenkijkers* voor mij zelf toch echt een feestje? Ik mocht na het maken en fotograferen dit feestelijke schaaltje gewoon op smikkelen. Voor deze harissa yoghurt muntdip gebruik ik de geweldige harissa olie en uitgelekte gewone yoghurt. Die yoghurt heeft twee dagen in de koelkast gestaan dus die was echt superdik en heerlijk romig geworden. Je zou eventueel ook Griekse yoghurt kunnen nemen of zure room of een mengsel.
*Pottenkijkers zo noemen wij iedereen die met ons mee kijkt in onze kookpotten. 

harissa olie

Munt snijden

Tip om de munt heel mooi fijn te snijden: leg alle gewassen blaadjes op een stapeltje, rol ze op en snijd dan in ragfijne reepjes. Gebruik wel een scherp mesje.

 harissa yohgurt

 

Zo maak je Harissa yoghurt muntdip

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Harissa yoghurt muntdip


harissa yohgurt muntdip

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst september 27, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 250 ml
  • Koolhydraten: 250 ml uit recept
  • Voorbereiding: 10 minuten

Deze subtiele harissa yohgurt muntdip eet je bij een focacciabroodje of in combinatie met komkommer of andere groente om te dippen. Feestelijk!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Leg een papieren koffiefilter in een trechter of zeef. zet de trechter in een kom of glas zodat het stabiel kan staan. Schenk 500 ml yoghurt in het filter en zet minstens een uur in de koelkast om uit te lekken. Hoe langer je het laat uitlekken, hoe dikker en romiger je basis wordt. Je houdt dus uiteindelijk minder ml. over...
  2. Meng de uitgelekte yoghurt met knoflook, een flinke scheut van deze zelfgemaakte HARISSA OLIE, gesneden munt en breng zo nodig nog op smaak met peper en zout.
  3. Dippen, smeren, vullen, gebruik deze harissa yoghurt muntdip naar hartelust met alles wat koolhydraatarm is en geniet ervan!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

158 Shares
Share127
Pin31
Tweet