harissa yohgurt muntdip

Harissa yoghurt muntdip

Ik mag voor het weekend graag iets te smeren of te dippen in het vooruitzicht hebben. Kweenie, anders is mijn weekend niet helemaal compleet ofzo… Hebben jullie ook zo’n afwijking? Deze subtiele en frisse harissa yohgurt muntdip aten we in combinatie met komkommer. Niet alleen gezellig eten maar zo krijg je ook gelijk wat groens binnen. Al met al de beste combinatie toch? Je kunt het ook zonder gevaar op een focacciabroodje of sesamcracker smeren. Bovendien: ook met groente of rauwkost zoals bleekselderij, paprika, wortel, bloemkool is het ook uitstekend. Kies iets wat je zelf graag eet, de harissa yoghurt dip combineert hartstikke makkelijk.

Advertentie

Koolhydraten in uitgelekte yoghurt?

Het aantal koolhydraten in de dip die je overhoudt is lastig te bepalen. Maar de meeste koolhydraten lekken met de wei weg uit de Griekse yoghurt. De waardevolle eiwitten en vetten blijven wél in de yoghurt zitten. De overgebleven koolhydraten zijn vrijwel verwaarloosbaar, denk ik. Want hoe meer de yoghurt uitlekt, hoe minder koolhydraten. Eigenlijk net als bij kaas, die bevat immers 0 koolhydraten. En kaas is eigenlijk niets anders dan super uitgewrongen yoghurt. Dus ik heb de yoghurt voor 0.5 koolhydraten gerekend, daarnaast wel de calorieën, vetten, eiwitten en vezels ervan. Ik kom uit op calorieën 814.6 kcal ⋆ koolhydraten 1 g ⋆ eiwitten 23.2 g ⋆ vetten 73 g ⋆ vezels 0.4 g voor de hele dip. 

Variaties met komkommer en harissa yoghurt

Om even bij het thema komkommer te blijven maakte ik drie verschillende uitvoeringen. De eerste is héél erg makkelijk. Daarbij smeerde ik de harissa yoghurt muntdip gewoon op het plakje en garneerde dat met een sliertje munt. De tweede is een erg makkelijke. Halveer de komkommer,  schraap de zaden eruit, snijd de komkommer in reepjes in reepjes en dippen maar! De derde is een makkelijke. Halveer de komkommer, schraap de zaden eruit Zodat je een soort boot hebt. Ten slotte vul je de boot met de harissa yoghurt muntdip en snijd daar hapklare stukjes van. Gezellig!

Harissa olie & munt snijden

Op deze manier is het kokkerellen voor pottenkijkers* voor mij zelf toch echt een feestje? Ik mocht na het maken en fotograferen dit feestelijke schaaltje gewoon op smikkelen. Voor deze harissa yoghurt muntdip gebruik ik de geweldige harissa olie en uitgelekte Griekse yoghurt. Die yoghurt heeft een dag in de koelkast gestaan dus die was echt superdik en heerlijk romig geworden.

*Pottenkijkers zo noemen wij iedereen die met ons mee kijkt in onze kookpotten. 


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

harissa yohgurt muntdip

Zo maak je Harissa yoghurt muntdip

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


harissa yohgurt muntdip

Harissa yoghurt muntdip

Deze subtiele harissa yohgurt muntdip is niet alleen lekker op een focacciabroodje of sesamcracker maar ook fantastisch in combinatie met komkommer of andere groente om te dippen. Feestelijk!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Uitlekken 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten

Voedingswaarde

Hele dip recept 
kcal 814.6 koolhydraten 1 geiwitten 23.2 gvetten 73 gvezels 0.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 potje à 250 ml

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Leg een papieren koffiefilter in een trechter of zeef. Zet de trechter in een hoog glas zodat het stabiel kan staan. Schenk 500 ml yoghurt in het filter en zet minstens een uur in de koelkast om uit te lekken. Hoe langer je het laat uitlekken, hoe dikker en romiger je basis wordt.
  • Maak ondertussen de harissa olie.
  • Meng de uitgelekte yoghurt met knoflook, een flinke scheut van deze zelfgemaakte harissa olie en de gesneden munt. Proef en breng zo nodig nog op smaak met peper en zout.
  • Dippen, smeren, vullen, gebruik deze harissa yoghurt muntdip naar hartenlust met alles wat koolhydraatarm is en geniet ervan!

Geschat aantal koolhydraten

  • Het aantal koolhydraten in de dip die je overhoudt is lastig te bepalen. Maar de meeste koolhydraten lekken met de wei weg uit de Griekse yoghurt. De waardevolle eiwitten en vetten blijven wél in de yoghurt zitten. De overgebleven koolhydraten zijn vrijwel verwaarloosbaar, denk ik. Want hoe meer de yoghurt uitlekt, hoe minder koolhydraten. Eigenlijk net als bij kaas, die bevat immers 0 koolhydraten. En kaas is eigenlijk niets anders dan super uitgewrongen yoghurt.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven