hangop met walnoot en 'honing'

Hangop met walnoten en ‘honing’

Zoek je een lekker ontbijt om een mooie dag mee te beginnen of een subliem nagerecht om een maaltijd af te sluiten? Maak deze heerlijke zelfgemaakte, traditionele hangop met walnoten! Voor dit recept heb je zelfgemaakte hangop nodig. Morgen neem ik ook nog hangop met rood fruit.

Hoeveel koolhydraten in hangop?

Het aantal koolhydraten die je overhoudt is lastig te bepalen. Maar de meeste koolhydraten lekken met de wei weg uit de yoghurt. De waardevolle eiwitten en vetten blijven wél in de yoghurt zitten. De overgebleven koolhydraten zijn vrijwel verwaarloosbaar, denk ik. Want hoe meer de yoghurt uitlekt, hoe minder koolhydraten. Eigenlijk net als bij kaas, die bevat immers 0 koolhydraten. En kaas is eigenlijk niets anders dan super uitgewrongen yoghurt.

hangop met walnoot en 'honing'

Zo maak je Hangop met walnoten en ‘honing’

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


hangop met walnoot en 'honing'

Hangop met walnoten en 'honing'

door Anna-Karina van Denderen
Een lekker ontbijt om de dag mee te beginnen of een subliem nagerecht om een maaltijd af te sluiten? Neem deze heerlijke hangop met walnoten! 
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Ontbijt
Keuken: Overig
Trefwoord: zuivel
Voorbereiden: 1 min
Hangop maken: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 1 min

Voedingswaarden

2 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 2 g

Uit recept

1 portie

Ingrediënten

Bereiden

  • De hangop moet minstens 2 uur uitlekken, maar een hele nacht kan ook prima.
  • Doe de zelfgemaakte hangop in een glas en garneer met de noten en knijp er wat Sweet bee over.
  • Een heel goedemorgen en een fijne dag gewenst!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



 

(Gezien 37 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like