Groentetaartje van Hans 25


Als AK geen hoofdmaaltijd voor de website kookt, dan kook ik eigenlijk altijd. Ik vind het heerlijk om naast mijn baan te kokkerellen, dat ontspant enorm. Soms zijn dat herhalingen van onze succesrecepten of ik maak al doende iets, meestal met lekker veel verschillende groenten. Ik maak minder foto’s tussendoor, dus vandaag moeten jullie het doen met een paar foto’s van het eindresultaat. Het zal er vast niet minder om smaken!

Veel verschillende groenten

Het had net zo goed kliekjestaart kunnen heten, want het is gewoon ontstaan omdat de koelkast leeg moest. Je kent dat wel, van allerlei groente ligt er dan nog een klein beetje. Dit groentetaartje heeft vrij subtiele smaken, alleen wat paprikavlokken en peper en zout zijn toegevoegd, de rest van de smaak komt uit de verschillende groenten! Wij eten eigenlijk nooit maar één groente. Iemand schreef laatst (FB) dat ze met gemak een bloemkool met zijn tweeën opeten. Hè? Realy? In principe kan het wel, maar wij vinden liever verschillende smaken op ons bord, lekker gevarieerd. Het komt niet zo snel bij me op dat je een bloemkool in één keer op kunt eten. Hoewel deze Romanesco met ei en de Bloemkool in een jasje… Dat zullen dan de spreekwoordelijke uitzonderingen op de regel zijn.

groentetaartje van mijn heer Hans

Groentetaartje ook koud warm aanbevolen

Dit groentetaartje hebben we niet in 1x opgegeten er bleef een stukje over en dat was de volgende dag koud als lunch nog uitstekend te nassen volgens AK. Want dat is nu juist zo ideaal aan zo’n groentetaartje, meestal zijn ze de volgende dag zelfs nog lekkerder! Invriezen kan ook goed, ik zou dan zelf de kaas achteraf er pas op doen. Maak dus gerust wat meer, het snijden van groente is het meeste werk, dat kun je dan mooi allemaal tegelijk doen.

Kijk hier voor het recept voor de hartige taartbodem.

groentetaartje van mijn heer Hans

Zo maak je het Groentetaartje van Hans

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Groentetaartje van Hans

Door Hans van Deelen Geplaatst september 26, 2017

 • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
 • Koolhydraten: 10 khd pp (2 porties uit recept)
 • Voorbereiding: 20 minuten
 • Kooktijd: 40 minuten
 • Klaar in: 1 uur 15 minuten

Het groentetaartje heeft vrij subtiele smaken, wat paprikavlokken, peper en zout zijn toegevoegd, de rest van de smaak komt van de verschillende groenten.

Ingrediënten

Bereiding

 1. Neem de HELFT van het deegrecept! Bekleed een bakvorm (15x 20 cm) met bakpapier en druk het deeg erin. Bak de hartige taartbodem 10 minuten voor. Kijk hier voor het recept voor de hartige taartbodem. Verwarm de oven voor op 175 graden (160 graden hetelucht).
 2. Maak de vulling terwijl de bodem aan het voorbakken is. Snipper de ui en bak deze in wat olie op laag vuur glazig.
 3. Snijd ondertussen de bleekselderij en paprika in stukjes en bak samen 5 minuten mee.
 4. Snijd de courgette en voeg toe aan de pan en bak tot alle groenten beetgaar zijn. Ik hou zelf niet van hele gare groente.
 5. Klop de eieren met de crème fraîche los en voeg paprikavlokken en peper en zout naar smaak toe.
 6. Doe de groenten in de taartbodem en giet het eimengsel erover. Brokkel de geitenkaas erover en bak het groentetaartje 30-40 minuten of tot het ei gestold is. Dek zo nodig af als de kaas dreigt te verbranden.
 7. Even laten rusten voordat je de taart aansnijd, heerlijk subtiel, je proeft echte groente!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet
Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

25 gedachten over “Groentetaartje van Hans

 • Karin Holl

  Ik heb ervan genoten! Wat een geluk dat ook hartige taarten koolhydraatbeperkt te maken zijn! Nou oliebollen nog… Heb jij daar een idee voor Anna-Karina?
  Hartelijke groeten aan meneer Hans!

   • Karin Holl

    Dankjewel, ga ik doen. Ik ben nl gek op oliebollen. Maar je reactie geeft me wel te denken, want ik denk dat je niet voor niets niet in olie frituurt. (Wel in lucht met een airfryer, begrijp ik.)
    Ik las net even je stukje over vetten, in de hoop hierop een antwoord te vinden en las over het ontstaan van acrylamide bij een hogere verhitting van olie – boven de 170 graden meen ik dat je schreef.
    Is dat de reden waarom je niet in olie frituurt? En vandaar de keuze voor een airfryer?
    Jeetje, dan heb ik weer wat geleerd en moet ik me maar eens gaan verdiepen in de airfryers.
    Maar het recept voor koolhydraatarme oliebollen ga ik zeker opzoeken. 1 x per jaar moet kunnen, vind ik. En wie weet kunnen oliebollen ook wel gebakken worden in de airfryer?

    Hartelijk bedankt en groetjes van

    Karin

    • Anna-Karina

     Nee, ik heb eigenlijk maar 1 echt groot bezwaar tegen frituren: de lucht ervan. Maar ook de Airfryer gebruik ik nauwelijks, frituren zit gewoon niet zo in mijn systeem. We hadden wel jaren een frituurpan staan maar frituurden zo weinig dat we steeds voor elke frituurgang het vet vernieuwden en de stank die dan daarna dagen in huis bleef hangen… op een gegeven moment hebben we het ding maar weggegeven of op een andere manier afgeschaft.
     Ook ik ben dol op oliebollen en eet ze gewoon 1x per jaar wel van een kraam, moet ook kunnen 😉

     • Karin Holl

      Ja, moet zeker kunnen! Of dit echter ook voor mij opgaat, vraag ik me af. Als ik er één geproefd heb, kan ik misschien niet meer stoppen en heb mijn bloedsuiker weer ontregeld vanwege diabetes type 2. Vandaar dat een alternatief welkom zou zijn.

      Bedankt voor je antwoord! Ben ik blij mee!

 • MARIJKE

  groentetaartje is heerlijk kan met verschillende groente. Ik heb wel om het recept gelachen er staat namelijk in Brokkel de geiten erover.

 • Anneke Bernsen

  Heerlijk, heerlijk, heerlijk. Vanavond dit groententaartje gegeten met mijn eigen vulling. Restjes groenten die ik over de hele week overhoud kunnen makkelijk in dit taartje. Wat een uitkomst. Dank aan de medewerking van uw heer Hans. (ik moet daarbij altijd aan een middeleeuwse man in legging denken met een hoed met pluim alla Robin Hood).

 • Tneke Siteur

  Hoi Anna-Karina, lijkt me een heerlijk taartje om te maken. Ik vraag me af bij hoeveel graden je moet bakken en of je ook cantharellen kunt toevoegen. Misschien kan je melden op hoeveel graden de oven moet staan???? Alvast hartelijk bedankt en jouw heer Hans ook voor het idee???

 • Lyanne Thomassen

  Goedemorgen! Lijkt me heerlijk, dat groentetaartje… Ike heb alleen nog nooit van paprikavlokken gehoord laat staan waar ik ze zou kunnen kopen. Gewoon bij AH of toko of alleen via internet?
  Misschien kan je me, vóórdat ik alle supers ga aflopen, de weg wijzen?
  Dank je wel. Gr.Lyanne