Heerlijk mild & kruidig smakende groenteschotel met doperwten! Doordat ik er roomkaas aan toevoegde bevat de schotel met diverse groente voldoende vet. Bovendien is de schotel zo ook lekker romig geworden. Ik maakte er een simpel eenpansgerecht van, maar je kunt natuurlijk de bloemkoolrijst er ook los ernaast serveren. Als je wat kurkuma door de rijst doet tijdens het bakken krijg je prachtige gele rijst! of kijk eens naar deze 3 varianten bloemkoolrijst.
Variatietips
Maak de schotel compleet met extra eiwitten in de vorm van een (ham- of vega-) burgertje. Ook kun je uiteraard kip erdoor of erbij eten. Speel met de verhoudingen groente, maar let wel een beetje op met de doperwten, want die bevatten wat meer koolhydraten.
Bewaren, frittata?
Je kunt een restje van de schotel prima in de koelkast bewaren en bijvoorbeeld de volgende dag verwerken in een frittata! Voor frittata houd je deze tips aan:
- Reken op 1½ -2 eieren per persoon.
- Neem per ei zo’n 10 ml room of 10 gram crème fraîche, kwark, mascarpone, mozzarella of Griekse yoghurt, net wat je in huis hebt.
- Als vulling meng je je restje groenteschotel met doperwten door het geklopte ei.
- Breng frittata altijd goed op smaak. Gebruik daarvoor zout, paprikavlokken, bieslook en knoflookpoeder of speciale frittatakruiden.
- Reken op een baktijd in de oven van zo’n 20 minuten op 180 graden. Of laat de frittata zachtjes stollen op het fornuis met een deksel op de pan.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je groenteschotel met doperwten
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Groenteschotel met doperwten
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 75 g wortel, in kleine blokjes gesneden
- 1 el olijfolie
- 1 sjalot
- 100 g paprika, rood, in blokjes gesneden
- 100 g bleekselderij, in dunne elleboogjes gesneden
- 150 g courgette, in blokjes gesneden
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 75 g doperwten, diepvries
- 200 g bloemkoolrijst
- 1 el olijfolie
- peper en zout, naar smaak
- 75 g roomkaas
- 2 stengels bosui, in ringetjes gesneden
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de wortel, paprika, sjalot, bleekselderij en courgette zoals aangegeven. Houd de wortel apart.
- Bak de wortel 5 minuten in de olijfolie in een ruime koekenpan op halfhoog vuur. Voeg daarna paprika, sjalot, bleekselderij, courgette en Italiaanse kruiden toe en bak nogmaals 5 minuten.
- Draai het vuur lager en voeg de doperwten toe.
- Bak in een andere koekenpan de bloemkoolrijst 2 minuten op hoog vuur in olijfolie, continu omscheppend met twee houten spatels. Voeg daarna de bloemkoolrijst toe aan de groente en schep het geheel om. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Verwarm de roomkaas in een steelpannetje. Hoeft niet te koken. Meng door groenteschotel en warm goed door. Serveer in diepe borden (dan blijft het langer warm) en garneer met de bosui.
- Je kunt bij de groenteschotel een (vega) burger serveren.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet