groenten eimuffins

Groenten eimuffins, breed inzetbaar!

Waarom zou je in zo’n vorm eigenlijk twaalf dezelfde groenten eimuffins maken? Ik wilde een stel goed gevulde eimuffins maken om te kunnen gebruiken als ontbijt. Lekker een voorraadje invriezen en per 2 of 3 eten, heerlijk.  We hadden zoveel in de koelkast liggen: *keuzestress momentje*? Welnee, ik maakte daarom 4 verschillende combinaties koolhydraatarme eiermuffins. Ik kwam tuinbootjes tegen in de diepvries, die gebruikte ik ook. Tuinbonen zijn lekker met munt en geitenkaas! Heerlijk hoe zoiets dan vanzelf onder je handen groeit. Gemiddeld bevatten deze muffins met onze ingrediënten per muffin 56.42 kcal ⋆ koolhydraten 0.65 g ⋆ eiwitten 4.06 g ⋆ vetten 4.12 g ⋆ vezels 0.63 g.

Advertentie

Stevige groenten eimuffins

Eimuffins hebben de neiging om in te zakken als het temperatuurverschil na het bakken te groot is. Of als je de eieren wat al te luchtig hebt geklopt. Daarom doe ik wat amandelmeel erbij zodat ze steviger worden en laat ze na het bakken ook 10 minuten in de oven staan met de deur op een piepklein kiertje. Haal de groenten eiermuffins na die 10 minuten in de oven uit de vorm. Laat ze vervolgens ‘bloot’ verder afkoelen en uitwasemen op een rooster. Doe je dat niet dan krijg je natte muffins, *hu*.

Restjes gepland of ongepland?

Neem voor de vulling restjes (beet)gare groente, of spaar gedurende een paar dagen steeds een beetje groente op. Een handje spinazie hier, een kwart paprika daar. Voeg een uitje en een handvol verse kruiden toe en je bent al een heel eind. Maak je eigen favoriete combinaties!

Toch suggesties nodig? Ik maakte deze 4 verschillende vandaag:

  • gerookte zalm, dubbelgedopte* tuinbonen, munt, dille en geitenkaas (zachte)
  • groene paprika, courgette, uiringen, citroentijm, bieslook en stukjes sikkepit (=oude geitenkaas)
  • grofgehakte spinazie, uienringen, ham, dille, verse koriander, blokjes Vosges kaas
  • rode paprika, courgette, citroentijm, peterselie, bieslook geitenkaas (zacht)

Verse kruiden

Sinds een maand staat er bij ons op het terras weer een kast vol met frisse verse kruiden, dat vind ik wel zó formidabel. Je bent iets aan het maken en denkt: ‘Hmm, koriander of munt, of peterselie en citroentijm, zou lekker zijn’. Je stapt naar buiten met je schaartje en knipt eenvoudig een handje van zus en een takje van zo, wat een heerlijkheid! Die kruidenplantjes kopen we in het voorjaar rechtstreeks bij een kruidenkweker in Purmerend. Liefdevol gekweekt en voor maar een paar kwartjes per stuk. Het zijn heel sterke plantjes die de hele zomer en herfst zeker overleven, bovendien veel krachtiger smakend dan dan die slappe gevallen van een tuincentrum of supermarkt. 

*Voor tuinboontjes geldt, hoe verser en kleiner ze zijn hoe lekkerder. Deze komen uit de diepvries *sorry*, dus neem ik zeker even de moeite om het (melige) velletje te verwijderen. Dubbelgedopt zijn ze echt zoveel lekkerder!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

groenten eimuffins
groenten eimuffins

Zo maak je de groenten eimuffins

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

groenten eimuffins

Groenten eimuffins, breed inzetbaar!

Waarom zou je in zo’n vorm eigenlijk twaalf dezelfde groenten eimuffins maken? Ik wilde een stel goed gevulde eimuffins maken om te kunnen gebruiken als ontbijt. Lekker een voorraadje invriezen en per 2 of 3 eten, heerlijk.
5 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten

Voedingswaarde

Per muffin
kcal 56.42 koolhydraten 0.65 geiwitten 4.06 gvetten 4.12 gvezels 0.63 g
Hoeveelheid (aan te passen)12 muffins (normaal formaat)

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak van de groente kleine stukjes, dan garen ze snel en voor dit doel ook lekkerder. Het uitje kan in ringetjes.
  • Bak of kook de groente als ze rauw zijn. Houd alles apart als je verschillende smaken wilt maken. Hak de spinazie grof. Dubbeldop de tuinboontjes. Hak de kruiden fijn.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet 1 muffinblik (12 holtes) in of gebruik siliconen inzetvormpjes. (ei plakt heel erg!)
  • Klop de eieren los met een flinke scheut amandelmelk. Meng het amandelmeel, zout en peper erdoor.
  • Vul de holtes in de combinaties die je lekker vindt. Leg eerst een reepje zalm of ham over de bodem van een paar vormpjes. Daarop komt de groente, dan de kruiden en de kaas. Als laatste verdeel je het eimengsel over de 12 holtes.
  • Bak de groenten eimuffins 20 minuten of tot ze gaar zijn en lichtbruin kleuren.
  • Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept




21 gedachten over “Groenten eimuffins, breed inzetbaar!”

  1. E.S. Kamer-Tervooren

    Heerlijk zijn ze, en reuze handig om een voorraadje te maken, Ik maakte er ook een paar met oosterse kruiden, hmmm, lekker.

  2. Bij mij verdwijnen groenten restjes meestal in de soep maar dit ga ik nu ook proberen, Dank je.

  3. Hoi,

    ik zie nooit een temperatuurvoeler stand bij de recepten staan. Waar moet ik vanuit gaan?

    Alvast bedankt!

    1. Die noem toch echt wel. Halverwege de tekst: “Verwarm nu de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht)”
      Misschien heb je eroverheen gekeken? Ik schrijf zoveel mogelijk de temperatuur op de plaats waar je de oven moet voorverwarmen, want ik werk wel met een voorverwarmde oven.
      Kijk voor algemene aanwijzingen over het gebruik van de oven in het uitgebreide ovenartikel.

  4. Na die eetlepel psylliumvezel te hebben toegevoegd zijn ze niet zo nat meer en smaakt niet anders wel is het iets meer ‘broodachtig’ geworden, doe het de volgende keer weer!

  5. Hallo,
    Nu heb ik al een paar keer de groentenmuffins gemaakt maar elke keer als ze uit de vriezer komen zijn ze erg nat ( een hele eetlepel vol toen ik er 1 uitkneep!) ben daar niet blij mee en heb op diverse manieren geprobeerd om aan dat vocht te ontkomen maar is nog niet gelukt, nu heb ik op het hele recept een eetlepel psylliumvezels toegevoegd en moet ze nog invriezen en ontdooien dus je hoort nog wel hoe en wat.
    Heb jij een andere oplossing…ze zijn overigens heerlijk en makkelijk mee te nemen!! Ik kijk al uit naar mei vanwege je boek!

  6. Hoi Anna Karina, kun je de amandelmeel ook weglaten of worden ze dan wat natter??

    Groetjes AlettA

  7. Goedemorgen,

    Gisterenavond hebben wij ook de groeten-eimuffins gemaakt!
    Ze waren overheerlijk!

    Groetjes,
    Sarah

  8. Goedemiddag,

    Wat een heerlijk idee, had ze vanmorgen gemaakt en inderdaad een lekkere manier van het “opruimen” van mijn koelkast. Nu had ik er vier over en die heb ik ingevroren. Wanneer ik deze van de week ’s ochtends wil eten, kan ik ze dan het beste de avond ervoor eruit halen en zijn ze evt. nog op te warmen???

    1. Ja inderdaad langzaam ontdooien is altijd het beste. Opwarmen is zeker aan te raden, eiermuffins kunnen namelijk best een beetje ‘nattig’ worden na het ontdooien. Dus gewoon even de oven in voordat je ze opeet, eet smakelijk!

  9. Goedemiddag,

    dit zijn wel lekkere recepten, ga ze uitproberen.

    hartelijk dank en groet,

    ria

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven