groenten eimuffins

Groenten eimuffins, breed inzetbaar!

Waarom zou je in zo’n vorm eigenlijk twaalf dezelfde groenten eimuffins maken? Ik wilde een stel goed gevulde eimuffins maken om te kunnen gebruiken als ontbijt, invriezen en per twee of drie eten, lekker afwisselend.  We hadden zoveel in de koelkast liggen: *keuzestress momentje*? Welnee, ik maakte gewoon 4 verschillende combinaties. Ik kwam tuinbootjes tegen in de diepvries, die gebruikte ik ook, lekker met munt en geitenkaas! Heerlijk hoe zoiets dan vanzelf onder je handen groeit. 

Stevige groenten eimuffins

Eimuffins hebben de neiging om in te zakken als het temperatuurverschil na het bakken te groot is. Daarom doe ik wat amandelmeel erbij zodat ze steviger worden en laat ze na het bakken ook tien minuten in de oven staan met de deur op een piepklein kiertje. Als je siliconen inzetvormpjes gebruikt, haal de muffins daar dan wel uit en laat ze verder afkoelen en uitwasemen op een rooster. Doe je dat niet dan krijg je natte muffins, *hu*.

Restjes gepland of ongepland
Neem gewoon wat restjes groente, of spaar gedurende een paar dagen steeds een beetje groente op. Een handje spinazie, een kwart paprika een klein uitje en lekker veel verse kruiden en je bent al een heel eind. Maak je eigen favoriete combinaties, suggesties nodig? Ik maakte deze 4 verschillende vandaag:

  • gerookte zalm, dubbelgedopte tuinbonen*, munt, dille en geitenkaas (zacht)
  • groene paprika, courgette, uiringen, citroentijm, bieslook en stukjes sikkepit (oude geitenkaas)
  • grofgehakte spinazie, uienringen, vega ham, dille, koriander, blokjes Vosges kaas
  • rode paprika, courgette, citroentijm, peterselie, bieslook geitenkaas (zacht)

groenten eimuffins

Verse kruiden

Sinds een maand staat er buiten op het terras weer een kast vol met frisse verse kruiden, dat vind ik wel zó formidabel. Je bent iets aan het maken en denkt: ‘Hmm, koriander of munt, of peterselie en citroentijm, zou lekker zijn’. Je stapt naar buiten met je schaartje en knipt eenvoudig een handje van zus en een takje van zo, wat een heerlijkheid! Die kruidenplantjes kopen we in het voorjaar rechtstreeks bij een kruidenkweker hier in de buurt voor een paar kwartjes per stuk. Het zijn heel sterke plantjes die de hele zomer en herfst zeker overleven, bovendien veel krachtiger smakend dan dan die slappe gevallen van een tuincentrum of supermarkt.

groenten eimuffins

*Voor tuinboontjes geldt, hoe verser en kleiner ze zijn hoe lekkerder. Deze komen uit de diepvries *sorry*, dus neem ik zeker even de moeite om het (melige) velletje te verwijderen. Dubbelgedopt zijn ze echt zoveel lekkerder!

Zo maak je de groenten eimuffins

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Groenten eimuffins, breed inzetbaar!


groenten eimuffins

Door Anna-Karina Geplaatst mei 15, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 12 stuks
  • Koolhydraten: 1,8 gr. gemiddeld per stuk (12 stuks uit recept)
  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Klaar in: 40 minuten

Waarom zou je in zo'n vorm eigenlijk twaalf dezelfde groenten eimuffins maken? Ik wilde een stel goed gevulde eimuffins maken om te …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was en snijd je groente zoals te doen gebruikelijk, de stukjes paprika mogen een beetje klein, dan garen ze snel en voor dit doel ook lekkerder. Het sjalotje sneed ik in ringen.
  2. Bak/gaar de groente stuk voor stuk en houd alles apart: Ui, paprika, tuinboontjes en spinazie. Spinazie even grof hakken en de tuinboontjes dubbeldoppen.
  3. Was, droog en hak de kruiden fijn.
    Verwarm nu de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht) en vet je muffinvorm in of gebruik inzetvormpjes, ik geef daar zelf de voorkeur aan want ei plakt heel erg...
  4. Klop in een schenkkan de eieren goed los met een flinke scheut amandelmelk en roer er amandelmeel door en zout en peper.
  5. Leg eerst een reepje zalm of ham over de bodem van een paar vormpjes. Daarop komt de groente, dan de kruiden en de kaas. Als laatste schenk je het eimengsel over de groente.
  6. Bak de groenten eimuffins in ongeveer 20 minuten mooi lichtbruin. Eet smakelijk.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 gedachten over “Groenten eimuffins, breed inzetbaar!”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

853 Shares
Share538
Pin315
Tweet