groente sla-wraps met pindasaus

Groente sla-wraps met pindasaus

Voor deze verrassende groente sla-wraps met pindasaus gebruik je de mooiste buitenste bladeren van een krop ijsbergsla als kom. Daar leg je de warme groentevulling als een ‘schat’ in.  Samen met de heerlijke pindasaus, gehakte pinda’s en  koriander een prachtig plaatje en een zeer complete en gezonde koolhydraatarme maaltijd! De smaak is ‘Oosters’ door de sojasaus in de groente en de enigszins zoete pindasaus.

Blijvertjes

Ohw geweldig, dit is weer echt zo’n blijvertje. Simpel te maken met makkelijk te verkrijgen ingrediënten en het ziet er fantastisch uit, daar houden wij van, toch? Voor de saus gebruikte ik nu gewone pindakaas, maar als je minder koolhydraten wilt kan je daarvoor ook heel goed tahin (sesampasta) nemen, die bevat nog niet de helft koolhydraten. Ik hield trouwens wel aardig wat saus over…

In de groente sla-wraps met pindasaus gaat bloemkoolrijst, ik zit blijkbaar echt in mijn bloemkoolperiode, ik ontdek zo steeds meer leuke toepassingen. Jullie kunnen de komende tijd nog meer recepten met bloemkool verwachten. Ik had een kleine bloemkool, voor de groentevulling gebruikte ik ongeveer 1/3 daarvan. Met de rest van de bloemkool deed ik een experiment voor een verbeterde bloemkoolpizza bodem, dat werden de bloemkool-kaassnacks die je erbij ziet liggen op de foto’s combineerden trouwens prima bij dit gerecht.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de groente sla-wraps met pindasaus zelf

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Groente sla-wraps met pindasaus


groente sla-wraps met pindasaus

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst mei 22, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 6,7 gr. pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 25 minuten

Deze groente sla-wraps met pindasaus is een is een prachtig koolhydraatarme maaltijd! Overgoten met een heerlijk zoete oosterse pindasaus en koriander.

Ingrediënten

Bereiding

  1. GROENTEVULLING
    Snijd de rauwe bloemkool in roosjes en maal die fijn tot rijstkorrels in de keukenmachine (of rasp de bloemkool). Snijd en/of hak de rest van de ingrediënten (zie boven).
  2. Bak de uien 2-3 minuten tot ze glazig zijn, voeg knoflook toe en bak kort mee.
  3. Doe dan paprika, champignons, limoensap en sojasaus erbij en bak 6-8 minuten mee tot de paprika zachter is, roer de groente regelmatig om.
  4. Maak twee mooie grote bladeren van een krop ijsbergsla schoon en droog en leg die alvast op elk op een bord.
  5. Op het laatst bak je de bloemkoolrijst en geraspte wortel nog ongeveer 3 minuten mee, ook nu weer regelmatig omscheppen. De bloemkool mag nog een bite hebben.
  6. PINDASAUS
    Roer terwijl de groente gaar aan het worden is, in een steelpannetje alle ingrediënten voor de pindasaus door elkaar en breng de saus aan de kook, laat zachtjes doorkoken tot de dikte naar je zin is. Ik maak hiervoor de saus een beetje dunner en zoeter dan normaal.
  7. SERVEREN
    Schep de warme groente in je ijsbergslablad en giet er pindasaus over, garneer met gehakte pinda's en koriander of geef die er los bij. Ook lekker met een paar bloemkool-kaas-sticks. Eet smakelijk en geniet ervan!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 gedachten over “Groente sla-wraps met pindasaus”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

58 Shares
Share19
Pin39
Tweet