Ohw geweldig, dit is weer echt zo’n blijvertje! Simpel te maken met makkelijk te verkrijgen ingrediënten en het ziet er fantastisch uit, daar houden wij van, toch? Voor deze verrassende groente sla-wraps met pindasaus gebruik je de mooiste buitenste bladeren van een krop ijsbergsla als kom. Daar leg je de warme groentevulling als een ‘schat’ in. Samen met de heerlijke pindasaus, gehakte pinda’s en koriander een prachtig plaatje en een zeer complete en gezonde koolhydraatarme maaltijd! De smaak is leuk oosters door de sojasaus in de groente en de enigszins zoete pindasaus. Het gerecht bevat 12.2 gram koolhydraten per portie.
Blijvertjes
Voor de saus gebruikte ik nu gewone pindakaas. Maar als je minder koolhydraten wilt kan je daarvoor ook heel goed tahin (sesampasta) nemen, die bevat namelijk ongeveer de helft koolhydraten. Ik hield trouwens wel aardig wat saus over. In de groente sla-wraps met pindasaus gaat bloemkoolrijst, ik zit blijkbaar echt in mijn bloemkoolperiode, ik ontdek zo steeds meer leuke toepassingen. Jullie kunnen de komende tijd nog meer recepten met bloemkool verwachten. Ik had een kleine bloemkool, voor de groentevulling gebruikte ik ongeveer 1/3 daarvan. Met de rest van de bloemkool deed ik een experiment voor een verbeterde bloemkoolpizza bodem.
De bloemkool-kaassnacks die je erbij ziet liggen op de foto’s combineerden trouwens prima bij dit gerecht.
Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je groente sla-wraps met pindasaus
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!
Groente sla-wraps met pindasaus
Ook in Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, blz. 175
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
GROENTEVULLING
- 150 g bloemkool, voor de bloemkoolrijst
- 1 ui, gesnipperd
- olijfolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 paprika, ½ rood en ½ groen in stukjes
- 75 g kastanjechampignons, in plakjes
- 30 g wortel, geraspt
- limoensap
- sojasaus
- 2 hele bladeren ijsbergsla, als kommetje te gebruiken
- koriander (blad), vers grof gehakt
- 1 handje pinda, grof gehakt
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
GROENTEVULLING
- Snijd de rauwe bloemkool in roosjes en maal die fijn tot rijstkorrels in de keukenmachine (of gebruik kant-en-klaar bloemkoolrijst). Snijd en/of hak de rest van de ingrediënten (zie boven).
- Bak het gesneppertje uitje glazig in wat olie, voeg knoflook toe en bak kort mee.
- Voeg paprika, champignons, kneepje limoensap en sojasaus toe en bak 6 minuten mee tot de paprika zachter is, roer regelmatig om. Voeg de bloemkoolrijst en geraspte wortel toe. Bak nog 2 minuten mee. De bloemkool mag nog een bite hebben.
- Maak 2 mooie grote bladeren van een krop ijsbergsla schoon en droog en leg ze op de borden.
PINDASAUS
- Breng in een steelpannetje de pindakaas met kokosmelk aan de kook, laat zachtjes doorkoken tot de gewenste dikte. Proef en breng op smaak met de sojasaus en zoetstof. Ik maak bij dit gerecht de saus met water iets dunner dan normaal.
SERVEREN
- Schep de warme groente in het ijsbergslablad en giet de pindasaus erover. Garneer tot slot met gehakte pinda's en koriander.
- Ook lekker met een paar bloemkool-kaassnacks. Eet smakelijk en geniet ervan!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Onze 3 bestsellende kookboeken!
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com, Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com: