groente sla-wraps met pindasaus

Groente sla-wraps met pindasaus

Ohw geweldig, dit is weer echt zo’n blijvertje! Simpel te maken met makkelijk te verkrijgen ingrediënten en het ziet er fantastisch uit, daar houden wij van, toch? Voor deze verrassende groente sla-wraps met pindasaus gebruik je de mooiste buitenste bladeren van een krop ijsbergsla als kom. Daar leg je de warme groentevulling als een ‘schat’ in.  Samen met de heerlijke pindasaus, gehakte pinda’s en koriander een prachtig plaatje en een zeer complete en gezonde koolhydraatarme maaltijd! De smaak is leuk oosters door de sojasaus in de groente en de enigszins zoete pindasaus.

Blijvertjes

Voor de saus gebruikte ik nu gewone pindakaas. Maar als je minder koolhydraten wilt kan je daarvoor ook heel goed tahin (sesampasta) nemen, die bevat namelijk ongeveer de helft koolhydraten. Ik hield trouwens wel aardig wat saus over. In de groente sla-wraps met pindasaus gaat bloemkoolrijst, ik zit blijkbaar echt in mijn bloemkoolperiode, ik ontdek zo steeds meer leuke toepassingen. Jullie kunnen de komende tijd nog meer recepten met bloemkool verwachten. Ik had een kleine bloemkool, voor de groentevulling gebruikte ik ongeveer 1/3 daarvan. Met de rest van de bloemkool deed ik een experiment voor een verbeterde bloemkoolpizza bodem.

De bloemkool-kaassnacks die je erbij ziet liggen op de foto’s combineerden trouwens prima bij dit gerecht.

groente sla-wraps met pindasaus

Zo maak je groente sla-wraps met pindasaus

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

groente sla-wraps met pindasaus

Groente sla-wraps met pindasaus

door Anna-Karina van Denderen
Deze groente sla-wraps met pindasaus is een is een prachtig koolhydraatarme maaltijd! Overgoten met een heerlijk zoete oosterse pindasaus en koriander.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Oosters, Overig
Trefwoord: knutselen in de keuken
Voorbereiden: 10 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 25 min

Voedingswaarden

Per portie
Calorieën 304.05 kcal
Koolhydraten 12.2 g
Eiwit 13.2 g
Vet 19.65 g
Vezels 7.95 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

VULLING
PINDASAUS

Bereiden

GROENTEVULLING
  • Snijd de rauwe bloemkool in roosjes en maal die fijn tot rijstkorrels in de keukenmachine (of gebruik kant-en-klaar bloemkoolrijst). Snijd en/of hak de rest van de ingrediënten (zie boven).
  • Bak het gesneppertje uitje glazig in wat olie, voeg knoflook toe en bak kort mee.
  • Voeg paprika, champignons, kneepje limoensap en sojasaus toe en bak 6 minuten mee tot de paprika zachter is, roer regelmatig om. Voeg de bloemkoolrijst en geraspte wortel toe. Bak nog 2 minuten mee. De bloemkool mag nog een bite hebben.
  • Maak 2 mooie grote bladeren van een krop ijsbergsla schoon en droog en leg ze op de borden.
PINDASAUS
  • Breng in een steelpannetje de pindakaas met kokosmelk aan de kook, laat zachtjes doorkoken tot de gewenste dikte. Proef en breng op smaak met de sojasaus en zoetstof. Ik maak bij dit gerecht de saus met water iets dunner dan normaal.
SERVEREN
  • Schep de warme groente in het ijsbergslablad en giet de pindasaus erover. Garneer tot slot met gehakte pinda's en koriander.
  • Ook lekker met een paar bloemkool-kaassnacks. Eet smakelijk en geniet ervan!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

(Gezien 1.578 keer, 216 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 reacties op “Groente sla-wraps met pindasaus”