Ohw geweldig, dit is weer echt zo’n blijvertje! Simpel te maken met makkelijk te verkrijgen ingrediënten en het ziet er fantastisch uit, daar houden wij van, toch? Voor deze verrassende groente sla-wraps met pindasaus gebruik je de mooiste buitenste bladeren van een krop ijsbergsla als kom. Daar leg je de warme groentevulling als een ‘schat’ in. Samen met de heerlijke pindasaus, gehakte pinda’s en koriander een prachtig plaatje en een zeer complete en gezonde koolhydraatarme maaltijd! De smaak is leuk oosters door de sojasaus in de groente en de enigszins zoete pindasaus. Het gerecht bevat 12.2 gram koolhydraten per portie.
Blijvertjes
Voor de saus gebruikte ik nu gewone pindakaas. Maar als je minder koolhydraten wilt kan je daarvoor ook heel goed tahin (sesampasta) nemen, die bevat namelijk ongeveer de helft koolhydraten. Ik hield trouwens wel aardig wat saus over. In de groente sla-wraps met pindasaus gaat bloemkoolrijst, ik zit blijkbaar echt in mijn bloemkoolperiode, ik ontdek zo steeds meer leuke toepassingen. Jullie kunnen de komende tijd nog meer recepten met bloemkool verwachten. Ik had een kleine bloemkool, voor de groentevulling gebruikte ik ongeveer 1/3 daarvan. Met de rest van de bloemkool deed ik een experiment voor een verbeterde bloemkoolpizza bodem.
De bloemkool-kaassnacks die je erbij ziet liggen op de foto’s combineerden trouwens prima bij dit gerecht.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je groente sla-wraps met pindasaus
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Groente sla-wraps met pindasaus
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
GROENTEVULLING
- 150 g bloemkool, voor de bloemkoolrijst
- 1 ui, gesnipperd
- olijfolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 paprika, ½ rood en ½ groen in stukjes
- 75 g kastanjechampignons, in plakjes
- 30 g wortel, geraspt
- limoensap
- sojasaus
- 2 hele bladeren ijsbergsla, als kommetje te gebruiken
- koriander (blad), vers grof gehakt
- 1 handje pinda, grof gehakt
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
GROENTEVULLING
- Snijd de rauwe bloemkool in roosjes en maal die fijn tot rijstkorrels in de keukenmachine (of gebruik kant-en-klaar bloemkoolrijst). Snijd en/of hak de rest van de ingrediënten (zie boven).
- Bak het gesneppertje uitje glazig in wat olie, voeg knoflook toe en bak kort mee.
- Voeg paprika, champignons, kneepje limoensap en sojasaus toe en bak 6 minuten mee tot de paprika zachter is, roer regelmatig om. Voeg de bloemkoolrijst en geraspte wortel toe. Bak nog 2 minuten mee. De bloemkool mag nog een bite hebben.
- Maak 2 mooie grote bladeren van een krop ijsbergsla schoon en droog en leg ze op de borden.
PINDASAUS
- Breng in een steelpannetje de pindakaas met kokosmelk aan de kook, laat zachtjes doorkoken tot de gewenste dikte. Proef en breng op smaak met de sojasaus en zoetstof. Ik maak bij dit gerecht de saus met water iets dunner dan normaal.
SERVEREN
- Schep de warme groente in het ijsbergslablad en giet de pindasaus erover. Garneer tot slot met gehakte pinda's en koriander.
- Ook lekker met een paar bloemkool-kaassnacks. Eet smakelijk en geniet ervan!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Weer heerlijk gegeten in de slawraps met pindasaus, wordt een blijvertje! Dank voor al jullie recepten en goed dat alle koolhydraten erbij staan.
Groetjes Hennie Jongman.
Dank je Hennie!
Dit was én heel erg lekker, én heel erg makkelijk en zag er ook nog eens heel gezellig uit op tafel. Ik had eters gisteravond en samen met gebakken gamba’s en een gele groentencurry (met pompoen) stond er heel snel iets ‘aziatisch’, iets heel makkelijks en heel erg lekker op tafel. Complimenten ook van mijn eters! 🙂
Ik vind het zo geweldig dat je alles zo uitgebreid, met koolhydraten aantal beschrijft. Handig voor als je op dieet bent maar ook zeker als je diabetes hebt.
Dank daarvoor.
gr eveline
Waar kun je de kokoscream mee vervangen?
Hoi Floor,
Heb je het niet in huis of vind je de smaak niet lekker?
Kokoscream (geraspt van een blok) + 100 ml water hoort bij elkaar dat is dus samen hetzelfde als 100 ml dikke kokosroom/melk.
De smaak van kokos is natuurlijk onvergelijkbaar en eigenlijk niet te vervangen. Maar probeer het met een klein beetje slagroom in de saus dat is wellicht wat neutraler?
Heerlijk recept, zojuist gegeten. Door de combinatie van groenten en pindasaus heeft het ook iets weg van gado gado.
Ja, een handje taugé kan ook nog.
Ik heb de pindasaus gemaakt! Volgende keer doe ik er wat sambal in denk ik. Klein beetje maar. Maar wat is dit weer een heerlijk recept, zo is het absoluut geen straf dat koolhydraatarm eten. De tip van santen is ook heel fijn, behalve lekker is mijn maaltijd ook nog eens bijzonder goedkoop!
Heel hartelijk dank voor het recept van de groentenwraps. We hebben genoten en gesmuld. Doen we meestal wel van jouw recepten! Samen met de bloemkool/kaasreepjes, een komkommertje van hier (Spanje) en een koel glas water in de schaduw van de brandende zon: leven als god in Frankrijk!
Wat leuk dat jullie ze gelijk geprobeerd hebben! Dank je dat je mij ook even laat meegenieten van een stukje Spaanse zon! Hier hadden we vandaag wel zon, maar qua temperatuur laat het allemaal nog te wensen over in Nederland. Geniet ze!