groente omelet

Groente omelet met brie

Een omelet of roerei is gemakkelijk te maken en uitermate vullend, je kan er de meeste soorten gare groenten probleemloos in verwerken. Als je aan je groente omelet ook nog wat lekkere kaas toevoegt heb je een bijzonder gezonde en uitgebalanceerde maaltijd. Ik eet tegenwoordig zeker 1 á 2 keer per week een dergelijk gevuld omeletje als lunch of ontbijt. Zie voor meer suggesties ook frittata

groente omeletJe ziet op de foto bij de groente omelet een glaasje witte wijn vanwege onze vakantie, als je deze omelet als ontbijt eet zou ik dat wijntje achterwege laten 😉

Roerei of omelet
Voor zowel een roerei als een omelet maak je gebruik van geklutste eieren als basis. Daar kan je zelf allerlei naar smaak ingrediënten (groenten, kruiden, kaas, vis etc.) aan toevoegen. Het verschil is dat een roerei tijdens het bakken (op laag vuur) in beweging wordt gehouden met een vork en zeker niet te gaar mag worden, een perfect roerei heeft een smeuïg eindresultaat. Bij een omelet giet je het grondig geklutste eimengsel in de pan en laat dat zonder beweging, op gematigd voor zachtjes bakken. Bak een omelet zeker niet te bruin, geduld is een schone zaak!

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de groente omelet met brie

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Groente omelet met brie


groente omelet

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst maart 29, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 1
  • Koolhydraten: 2,2 khd per portie (1 uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 5 minuten
  • Klaar in: 10 minuten

Een omelet of roerei is gemakkelijk te maken en uitermate vullend, je kan er de meeste soorten gare groenten probleemloos in …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kluts de eieren goed los met peper en een snufje zout. Kluts zeker niet te kort. Voeg de restjes groenten aan het eimengsel toe en roer nog even door.
  2. Verwarm roomboter (of neutrale olie) in een koekenpan, draai het vuur lager en giet het eimengsel in de pan. Draai de pan even rond zodat het mengsel gelijkmatig over de boden verdeeld wordt. Laat op een laag/gematigd vuur garen.
  3. Snijd ondertussen de brie in dunne plakjes en knip de peterselie fijn.
  4. Zodra de bovenkant van de groente omelet begint te drogen verdeel je de brie erover en laat het smelten. Garneer je groente omelet met peterselie en dien onmiddellijk op, met of zonder feestelijk glaasje witte wijn. Proost, op je gezondheid!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 gedachten over “Groente omelet met brie”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

487 Shares
Share280
Pin207
Tweet