groente omelet met brie

Groente omelet met brie

Ik eet steeds meer groente, niet alleen bij de lunch maar ook bij het ontbijt. Deze groente omelet met brie is zowel geschikt als voedzame lunch, maar ook als lekker uitgebreid weekendontbijt zal het zeker smaken. Als je aan de groente omelet ook nog wat lekkere kaas toevoegt heb je een bijzonder gezonde en uitgebalanceerde maaltijd. Ik eet tegenwoordig zeker 1 á 2 keer per week een dergelijk gevuld omeletje als lunch of ontbijt. Zie voor meer suggesties ook frittata.

Roerei of omelet?

Een omelet of roerei is gemakkelijk te maken. Bovendien uitermate vullend zodat je er weer even tegen kunt.  Ander voordeel is dat je er de meeste soorten gare groenten probleemloos in kunt verwerken. Zowel een roerei als een omelet hebben een basis van geklutste eieren.  Vervolgens voeg je daar naar smaak ingrediënten  zoals (groenten, kruiden, kaas, vis etc. aan toe. Terwijl een roerei tijdens het bakken (op laag vuur) in beweging wordt gehouden laat je een omelet met rust. Laat een roerei trouwens niet te gaar worden, want een perfect roerei is smeuïg. Een omelet laat je langzaam op zacht vuur stollen. Dus, geduld is een schone zaak! Deze groente omelet met brie gaarde ik op ongeveer stand 4 van onze inductieplaat.

Oeps

Je ziet op de foto bij de groente omelet een glaasje witte wijn vanwege onze vakantie. Maar als je deze omelet als ontbijt eet, dan  zou ik dat wijntje achterwege laten 😉

 groente omelet met brie

groente omelet met brie

Zo maak je de groente omelet met brie

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

groente omelet met brie

Groente omelet met brie

5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Lunch, Ontbijt
Keuken: Europees
Trefwoord: eiergerecht
Voorbereiden: 5 min
Koken: 5 min
Totale tijd: 10 min

Koolhydraten - hoeveelheid

2,2 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 1 portie

Ingrediënten

Bereiden

  • Kluts de eieren los met peper en een snufje zout.
  • Bak de restjes gare groente even aan in een koekenpan met roomboter. Draai het vuur lager en giet het eimengsel in de pan. Laat op laag vuur garen met een deksel op de pan.
  • Snijd ondertussen de brie in dunne plakjes en knip de peterselie fijn.
  • Zodra de bovenkant van de groente omelet begint te drogen verdeel je de brie erover en laat het smelten. Garneer tot slot de omelet met peterselie en dien onmiddellijk op.
  • Eet de groente omelet met brie al dan niet met feestelijk glaasje witte wijn. Proost, op je gezondheid!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties op “Groente omelet met brie”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

621 Shares
Share386
Pin235
Tweet