Groene salade met halloumi

Halloumi wordt steeds populairder. Vaak wordt het op een broodje gegeten. Maar wij maakten deze heerlijke, makkelijke groene salade met halloumi. Ook niet te versmaden. Halloumi (in het Turks hellim) is een witte, harde, ongerijpte geitenkaas van Cyprus. Gebakken kaas is als je geen vlees eet en niet echt dol bent op vleesnabootsingen een groot goed. Nadeel is natuurlijk dat gewone kaas smelt. Halloumi smelt niet, maar blijft mooi stevig. De kaas bevat wel wat koolhydraten 2 gram per 100 gram. Voor dit recept komen we uit op 3 gram koolhydraten per portie als bijgerecht voor 4 personen. Eet je het met 2 personen als maaltijdsalade? Reken dan met 6 gram koolhydraten per portie.

Advertentie

Halloumi grillen of frituren

Door de specifieke eiwitstructuur kan halloumi gegrild, gebakken of gefrituurd worden. Als je de halloumi gaat grillen, zorg er dan voor dat je de plakken niet te snel omdraait om te zien of ze al voldoende bruin gestreept zijn, want dan zitten ze waarschijnlijk nog vastgeplakt aan de ribbels van de grillpan. Het uiteindelijke resultaat is een stevige bite. Je kunt de bereide kaas ook uitstekend koud eten. Dat maakt halloumi zo perfect om te verwerken in deze verrukkelijke salade. Voor deze groene salade met halloumi hebben we gekozen voor groene ingrediënten: babyspinazie, komkommer, avocado en bosui. Voor de kleurafwisseling deden we er een paar wees-romaatjes bij. Al met al een bijzonder leuke manier om het fenomeen restjesmaaltijd een nieuwe impuls te geven.



Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je groene salade met halloumi

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Groene salade met halloumi

Een groene salade met halloumi en onder andere babyspinazie, komkommer en avocado. Halloumi is een ongerijpte geitenkaas van Cyprus.
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per portie (bijgerecht)
kcal 319.38 koolhydraten 3 geiwitten 15 gvetten 27.1 gvezels 2.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Dressing

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Dep de halloumi droog met een keukenpapiertje en snijd in dunne plakjes. Laat de tafelgrill of grillpan heet worden en bak de plakken tot er mooie bruine strepen op zijn gekomen. Laat de halloumi zo veel mogelijk met rust tijdens het grillen. Laat afkoelen op een bordje.
  • Halveer de komkommer in de lengte. Snijd er vervolgens dunne plakjes van. Snijd de bosui in ringetjes en hak de peterselie. Meng dit in een ruime slaschaal met de babyspinazie. Leg de gehalveerde tomaatjes erop.
  • Hak de macadamia grof en snijd de avocado in kwarten.

Dressing

  • Klop of schud een dressing van olijfolie, citroensap, mosterd, peper, zout en zoetstof. Sprenkel de helft van de dressing over de groene salade en leg de plakjes gegrilde halloumi en de in vieren gesneden avocado (met of zonder schil) erop.
  • Serveer de rest van de dressing en gehakte macadamia er apart bij. Smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



1 gedachte over “Groene salade met halloumi”

  1. Halloumi heeft een stroeve bite, maar is wel lekker en soms flink zout. Ook in warme gerechten goed te gebruiken en dan in blokjes een poosje meestoven in je groenten, Eerst bakken is niet eens nodig. De halloumi verliest dan dat stroeve en lijkt een beetje op stukjes kip in je gerecht. (In mijn beleving dan, want ik heb al 35 jaar geen vlees gegeten!)

Reacties zijn gesloten.

5 from 4 votes (4 ratings without comment)
Scroll naar boven