groene asperge salade

Asperge salade

Een heel simpele groene asperge salade ook ideaal als je asperges over hebt, bijvoorbeeld van deze heerlijke zalmterrine. Verhoudingen van de sla en asperges kun je makkelijk variëren, afhankelijk van wat je in huis hebt. Ik gebruikte mijn basisdressing met extra citroensap, dat frisse past fantastisch bij de asperges. Niet helemaal je smaak? Op de website staan nog meer kostelijke aspergerecepten.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze groene asperge salade

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Asperge salade


groene asperge salade

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst maart 27, 2016

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 2,4 gr. pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten

Een heel simpele groene asperge salade ook ideaal als je asperges over hebt, bijvoorbeeld van deze heerlijke zalmterrine. Verhoudingen …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de koude beetgare asperges ca. 4 cm onder de toppen af, gebruik die toppen voor de garnering. Snijd de overgebleven stelen in stukken van 3 cm.
  2. Snijd een restje paprika in piepkleine stukjes en meng ze met de stukken asperge en breng op smaak met met basisdressing en extra citroensap.
  3. Was de sla en zwier droog. Leg de sla, zonder dressing, op een schaal en schik de aspergesalade in het midden. Garneer de salade met de aspergepunten. Heerlijk frisse salade, multi inzetbaar!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

62 Shares
Share39
Pin23
Tweet