Griekse yoghurt

Griekse yoghurt met walnoten

Mijn favoriete ontbijt om een mooie dag mee te beginnen? Oei van alles eigenlijk, ik heb niet één standaard ding, het wisselt tegenwoordig per dag. Bijvoorbeeld een bakje volle Griekse yoghurt met walnoten en de homemade pitten lijnzaad crackers keren regelmatig terug. Afhankelijk van mijn trek beleg ik de crackers met met kaas of maak ik er een simpel roer-eitje bij. Maar ik ontbijt ook met gemak met een restje van een lekkere ovenschotel van de vorige dag. Wat dat betreft zijn mijn eetgewoontes sinds ik koolhydraatarm eet behoorlijk veranderd.

Beste koolhydraatarme yoghurt

De echte volle Griekse yoghurt met 10% vet bevat veel minder vocht dan gewone yoghurt. Je krijgt daardoor een soort dunne hangop*. Volvette Griekse yoghurt is romig en smaakt veel zachter dan gewone yoghurt, die ik vaak wat scherp en zuur vind. Griekse yoghurt bevat ook minder koolhydraten dan gewone yoghurt. Van alle soorten yoghurt wordt Griekse yoghurt vaak als de meeste gezonde variant gezien. Doordat Griekse yoghurt meer eiwitten en vetten bevat dan normale yoghurt zorgt het voor een beter verzadigd gevoel.  En dat wil je, dat is belangrijk om te voorkomen dat je al heel snel weer trek krijgt.

Als je last hebt van een stinkende (ketose) adem kan het ook nuttig zijn met Griekse yoghurt te ontbijten, het neutraliseert de geur een beetje.

Griekse yoghurt

Lidl heeft de lekkerste Griekse yoghurt

De allerlekkerste Griekse Yoghurt, vind ik, haal je bij Lidl in een liter verpakking. #nospon Zoek naar het merk Milbona, die bevat 3,2 gram koolhydraten per 100 gram. Die geeft mij veel langer een vol gevoel door het hoge vetgehalte en ook met de eiwitten zit het wel goed, dat maakt het voor mij de beste keuze. Het enige nadeel vind ik iedere keer die plastic emmer. Ik heb daar wel een paar leuke toepassingen van gezien, bijvoorbeeld als kweekpotje voor kruiden.

Zo maak je deze Griekse yoghurt

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Griekse yoghurt met walnoten


Griekse yoghurt

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst oktober 14, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 1 portie
  • Koolhydraten: 4 gr. pp (1 portie uit recept)
  • Voorbereiding: 1 min

Mijn favoriete ontbijt om een mooie dag mee te beginnen? Vandaag deze Griekse yoghurt met een kraakverse zelfgebakken pitten lijnzaad cracker. Morgen weer iets anders!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de yoghurt in je kommetje en strooi er de snufjes op en garneer met de noten. Een heel goedemorgen gewenst!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet
Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 gedachten over “Griekse yoghurt met walnoten”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

534 Shares
Share10
Pin524
Tweet