Griekse keto empanadas met tzatziki

Griekse keto empanadas met tzatziki

Heb je genoten van de Argentijnse empanadas? Dan zijn deze Griekse keto empanadas met tzatziki zeker ook een kolfje naar jouw hand (oh, dat is wel een echt ouderwetse uitdrukking). Er valt bij deze variant wel een bijzonder voordeeltje te benoemen: je kunt de ingrediënten voor de vulling gewoon rauw gebruiken, dus je hoeft ze helemaal niet vooraf te garen. Dat scheelt tijd!
De empanadas worden gemaakt van fatheaddeeg. Dat is de meest populaire ketogene (blader)deegvervanger. Niet voor niets: de structuur en de smaak zijn geweldig! En die tzatziki is ook in een handomdraai klaar. Die hadden we allebei al gewoon op koolhydraatrecept.nl staan.

Geliefd en makkelijk

Het is een klassieker, deze vulling. Je maakt het met door velen geliefde en makkelijk verkrijgbare ingrediënten zoals spinazie, feta en dille. Extra lekker wordt het met pijnboompitjes. Als je die pitjes wat te prijzig vindt, kun je ook de iets goedkopere macadamianoot gebruiken. Die zorgt ook voor een lekker romige touch. Het maken van de Griekse keto empanadas met tzatziki is een eenvoudig, maar wel geconcentreerd klusje. Het gaat er met name om dat je de deegflapjes goed dichtdrukt, zodat de vulling er niet uit kan lopen. Dat is niet moeilijk, het is gewoon een beetje opletten…

Juiste deeg

Voorkom problemen met het deeg. We hebben diverse merken mozzarellabollen getest. Die blijken stuk voor stuk een behoorlijk slap deeg op te leveren.  Het geheim van dit deeg zit ‘m vooral in de juiste mozzarella. Kant-en-klaar gemalen mozzarella van AH (#nospon gewoon echt zo…) smelt prima en geeft een mooie stevige basis aan je deeg.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Griekse keto empanadas met tzatziki

Zo maak je Griekse keto empanadas met tzatziki

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Griekse keto empanadas met tzatziki

Griekse keto empanadas met tzatziki
Door: Hans van Deelen
Griekse keto empanadas met tzatziki bevatten de klassieke ingrediënten spinazie, feta en dille, maar passen toch prima binnen een koolhydraatarme leefpatroon.
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Afkoelen 5 min
Totale tijd 35 min

Voedingswaarde

Per portie à 3 stuks, incl. saus
calorieën 562.37 kcalkoolhydraten 4.75 geiwitten 32.33 gvetten 45 gvezels 2.5 g
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties à 3 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Deeg

Vulling

Optioneel

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

Deeg

  • Voorkom problemen met het deeg. We hebben diverse merken mozzarellabollen getest. Die blijken stuk voor stuk een behoorlijk slap deeg op te leveren.  Het geheim van dit deeg zit 'm vooral in de juiste mozzarella. Kant-en-klaar gemalen mozzarella van AH (#nospon gewoon echt zo…) smelt prima en geeft een mooie stevige basis aan je deeg.
  • Maak het fathead deeg. Rol het uit tot een dunne lap tussen twee vellen bakpapier. Steek er 9 rondjes van 9 cm Ø uit. Om de laatste twee te maken moet je de restjes deeg opnieuw uitrollen.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.

Vulling

  • Meng de gehakte spinazie (rauw) met de gesnipperde ui, de uitgeperste knoflook en de eieren door elkaar. Voeg de gehakte verse dille toe en een scheut olijfolie.
    Verkruimel de feta erover en breng op smaak met peper. Meng nogmaals goed door elkaar. Als je pijnboompitjes of macadamia wilt toevoegen, dan is dit het moment.
  • Leg de spinazievuling op de deegrondjes, vouw ze dubbel tot een halvemaan. Sluit de empanadas door de randen met een vork – voorzichtig – rondom dicht te drukken.
  • Bestrijk de empanadas met losgeklopt ei en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de Griekse keto empanadas 15 minuten in de oven, of tot ze mooi gekleurd zijn.
  • Maak de tzatziki als de empanadas in de oven staan te bakken. Serveer 3 empanadas met ongeveer 3 el tzatziki per portie.
    Smakelijk eten!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top