Heb je genoten van de Argentijnse empanadas? Dan zijn deze Griekse keto empanadas met tzatziki zeker ook een kolfje naar jouw hand (oh, dat is wel een echt ouderwetse uitdrukking). Er valt bij deze variant wel een bijzonder voordeeltje te benoemen: je kunt de ingrediënten voor de vulling gewoon rauw gebruiken, dus je hoeft ze helemaal niet vooraf te garen. Dat scheelt tijd!
De empanadas worden gemaakt van fatheaddeeg. Dat is de meest populaire ketogene (blader)deegvervanger. Niet voor niets: de structuur en de smaak zijn geweldig! En die tzatziki is ook in een handomdraai klaar. Die hadden we allebei al gewoon op koolhydraatrecept.nl staan.
Geliefd en makkelijk
Het is een klassieker, deze vulling. Je maakt het met door velen geliefde en makkelijk verkrijgbare ingrediënten zoals spinazie, feta en dille. Extra lekker wordt het met pijnboompitjes. Als je die pitjes wat te prijzig vindt, kun je ook de iets goedkopere macadamianoot gebruiken. Die zorgt ook voor een lekker romige touch. Het maken van de Griekse keto empanadas met tzatziki is een eenvoudig, maar wel geconcentreerd klusje. Het gaat er met name om dat je de deegflapjes goed dichtdrukt, zodat de vulling er niet uit kan lopen. Dat is niet moeilijk, het is gewoon een beetje opletten…
Juiste deeg
Voorkom problemen met het deeg. We hebben diverse merken mozzarellabollen getest. Die blijken stuk voor stuk een behoorlijk slap deeg op te leveren. Het geheim van dit deeg zit ‘m vooral in de juiste mozzarella. Kant-en-klaar gemalen mozzarella van AH (#nospon gewoon echt zo…) smelt prima en geeft een mooie stevige basis aan je deeg.
Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je Griekse keto empanadas met tzatziki
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl?
Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Griekse keto empanadas met tzatziki
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Deeg
- 1 x recept fathead bodem, < klik recept
- 135 ml tzatziki, < klik recept
Vulling
Optioneel
- 25 g pijnboompitjes, of fijngehakte macadamianoot
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Deeg
- Voorkom problemen met het deeg. We hebben diverse merken mozzarellabollen getest. Die blijken stuk voor stuk een behoorlijk slap deeg op te leveren. Het geheim van dit deeg zit 'm vooral in de juiste mozzarella. Kant-en-klaar gemalen mozzarella van AH (#nospon gewoon echt zo…) smelt prima en geeft een mooie stevige basis aan je deeg.
- Maak het fathead deeg. Rol het uit tot een dunne lap tussen twee vellen bakpapier. Steek er 9 rondjes van 9 cm Ø uit. Om de laatste twee te maken moet je de restjes deeg opnieuw uitrollen.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
Vulling
- Meng de gehakte spinazie (rauw) met de gesnipperde ui, de uitgeperste knoflook en de eieren door elkaar. Voeg de gehakte verse dille toe en een scheut olijfolie. Verkruimel de feta erover en breng op smaak met peper. Meng nogmaals goed door elkaar. Als je pijnboompitjes of macadamia wilt toevoegen, dan is dit het moment.
- Leg de spinazievuling op de deegrondjes, vouw ze dubbel tot een halvemaan. Sluit de empanadas door de randen met een vork – voorzichtig – rondom dicht te drukken.
- Bestrijk de empanadas met losgeklopt ei en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de Griekse keto empanadas 15 minuten in de oven, of tot ze mooi gekleurd zijn.
- Maak de tzatziki als de empanadas in de oven staan te bakken. Serveer 3 empanadas met ongeveer 3 el tzatziki per portie.Smakelijk eten!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Onze 3 bestsellende kookboeken!
(die eerste is koolhydraatarm kookboek van het jaar 2021)
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com, Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:
Gewoon te lekker!
Oh mooi joh!
Met dank voor dit recept. Over het taalgebruik; Dan zijn deze Griekse keto empanadas met tzatziki zeker ook een kolfje naar jouw hand (oh, dat is wel een echt ouderwetse uitdrukking). Zulk woordgebruik getuigt van een genereus geschonken groots verstand.
Dat zijn echte Hans-zinnen…