goulash met kruidenrijst

Goulash met kruidenrijst

Wat is het toch mooi als je een eenvoudige ingrediëntenlijst en dito bereiding kunt koppelen aan een rijke smaak. Ik vind deze snelle goulash met kruidenrijst daar een mooi voorbeeld van. Zowat de helft van de ingrediënten bestaat uit kruiden en specerijen die iedereen wel in voorraad heeft – kummel (karwij) is wellicht de uitzondering. Bij de andere helft gaat het vooral om doorsnee groenten en om (vega)kip. Simpel toch? Nou, alle reden dus om deze goulash met kruidenrijst als makkelijk te kwalificeren. Maar lekker, joh! Het gerecht is behoorlijk voedzaam met 12 gram koolhydraten per portie.

Advertentie

De ingedikte versie

Goulash (of goelasj) is een Oost-Europese stoofschotel, waarin standaard vlees gaat, maar die allerlei varianten kent. In Hongarije is het de nationale schotel, die vanwege het rijkelijk aanwezige vocht meer weg heeft van soep. De ingedikte versie daarvan noemen wij gewoonlijk goulash. Voor deze versie kozen wij vegetarische kip van Vivera (#nospon, gewoon lekker) die we apart krokant bakten. Gewone kip kan ook prima. Zorg er voor dat de goulash zelf een beetje smeuïg blijft, bijvoorbeeld door wat water toe te voegen als het je te droog lijkt. Koken is ook lekker je eigen voorkeur volgen! Jij moet het tenslotte opeten.

Kruidenrijst in de ring

Serveren is ook een kunst 🙂  Zoals je op de foto’s ziet, hebben we een ring gemaakt van de kruidenrijst (die echt heel goed combineert met de goulash). Daarvoor gebruiken we een lage non-stick bakvorm. Rijst erin even aandrukken en omdraaien op een plat bord. Beetje acrobatisch draaiwerk verrichten met een ruim passend bord, maar het resultaat mag er zijn… Ook een torentje kruidenrijst op je bord staat zeer decoratief natuurlijk. In die bakvorm maakten we een hele poos geleden al eens deze heerlijk worteltaart! Hint, hint 😉


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

goulash met kruidenrijst
goulash met kruidenrijst

Zo maak je Goulash met kruidenrijst

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


goulash met kruidenrijst

Goulash met kruidenrijst

Mooi als je een eenvoudige ingrediëntenlijst en dito bereiding kunt koppelen aan een rijke smaak. Deze goulash met kruidenrijst is daar een goed voorbeeld van.
4.75 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 432.75 koolhydraten 12 geiwitten 25.6 gvetten 30.3 gvezels 6.6 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

KRUIDENRIJST

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de kip zo nodig in stukjes en bak deze krokant in een eetlepel olijfolie. Haal ze uit de pan en zet apart.
  • Snijd de ui en de paprika klein. Bak enkele minuten in de tweede eetlepel olie met een uitgeperst teentje knoflook, kummel, paprikapoeder en chilipoeder.
  • Snijd de tomaten in stukjes. Voeg toe aan het ui/paprikamengsel met wat bouillonpoeder. Laat een kwartiertje pruttelen. Voeg wat water toe indien nodig. De goulash mag lekker smeuïg blijven.
  • Roer de gebakken kip en de crème fraîche door de goulash. proef en breng zo nodig verder op smaak. Houd warm op een laag vuur.
  • Wok op hoog vuur al omscheppend de bloemkoolrijst in een eetlepel olie met citroenrasp, knoflook, gesneden verse kruiden en snufje zout . Na ongeveer 2 minuten, als de rijst flink begint te stomen, is het beetgaar.
  • Wij vormden op een schaal een ring van rijst met de goulash in het midden. Maar serveer het gerecht op de manier die bij jou past en smul ervan. Jó étvágyat!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


3 gedachten over “Goulash met kruidenrijst”

  1. Prima recept, heerlijk en makkelijk te maken. Een bekentenis: ik ben geen bloemkool liefhebber. Tijdenlang heb ik aangehikt tegen het verschijnsel bloemkool rijst. Nu toch maar de knoop doorgehakt en… het is heerlijk. Helemaal geen bloemkoolsmaak of geur! Ik heb wél echte kip gebruikt. Ik bedoel, er zíjn grenzen…

  2. Renee Voorzaat

    Vanavond gemaakt. Was heerlijk, net waar ik van houd. Graag meer van dit soort recepten.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven