goulash met kruidenrijst

Goulash met kruidenrijst

Wat is het toch mooi als je een eenvoudige ingrediëntenlijst en dito bereiding kunt koppelen aan een rijke smaak. Ik vind deze snelle goulash met kruidenrijst daar een mooi voorbeeld van. Zowat de helft van de ingrediënten bestaat uit kruiden en specerijen die iedereen wel in voorraad heeft – kummel (karwij) is wellicht de uitzondering. Bij de andere helft gaat het vooral om doorsnee groenten en om (vega)kip. Simpel toch? Nou, alle reden dus om deze goulash met kruidenrijst als makkelijk te kwalificeren. Maar lekker, joh!

De ingedikte versie

Goulash (of goelasj) is een Oost-Europese stoofschotel, waarin standaard vlees gaat, maar die allerlei varianten kent. In Hongarije is het de nationale schotel, die vanwege het rijkelijk aanwezige vocht meer weg heeft van soep. De ingedikte versie daarvan noemen wij gewoonlijk goulash. Voor deze versie kozen wij vegetarische kip van Vivera (#nospon, gewoon lekker) die we apart krokant bakten. Gewone kip kan ook prima. Zorg er voor dat de goulash zelf een beetje smeuïg blijft, bijvoorbeeld door wat water toe te voegen als het je te droog lijkt. Koken is ook lekker je eigen voorkeur volgen! Jij moet het tenslotte opeten.

 

goulash met kruidenrijst

goulash met kruidenrijst

Kruidenrijst in de ring

Serveren is ook een kunst 🙂  Zoals je op de foto’s ziet, hebben we een ring gemaakt van de kruidenrijst (die echt heel goed combineert met de goulash). Daarvoor gebruiken we een lage non-stick bakvorm. Rijst erin even aandrukken en omdraaien op een plat bord. Beetje acrobatisch draaiwerk verrichten met een ruim passend bord, maar het resultaat mag er zijn… Ook een torentje kruidenrijst op je bord staat zeer decoratief natuurlijk.

In die bakvorm maakten we een hele poos geleden al eens deze heerlijk worteltaart! Hint, hint 😉

Ook lekker:

Zo maak je Goulash met kruidenrijst

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Goulash met kruidenrijst


goulash met kruidenrijst

Door Hans van Deelen Geplaatst oktober 29, 2019

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 11 gr khd pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Klaar in: 30 minuten

Mooi als je een eenvoudige ingrediëntenlijst en dito bereiding kunt koppelen aan een rijke smaak. Deze goulash met kruidenrijst is daar een goed voorbeeld van.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de kip zo nodig in stukjes en bak deze krokant in een eetlepel olijfolie. Haal ze uit de pan en zet apart.
  2. Snijd de ui en de paprika klein. Bak enkele minuten in de tweede eetlepel olie met een uitgeperste teentje knoflook, kummel, paprikapoeder en chilipoeder.
  3. Snijd de tomaten in stukjes. Voeg toe aan het ui/paprikamengsel met wat bouillonpoeder. Laat een kwartiertje pruttelen. Voeg wat water toe indien nodig. De goulash mag lekker smeuïg blijven.
  4. Roer de gebakken kip en de crème fraîche door de goulash. proef en breng zo nodig verder op smaak.Houd warm op een laag vuur.
  5. Wok op hoog vuur al omscheppend de bloemkoolrijst in een eetlepel olie met citroenrasp, knoflook, gesneden verse kruiden en snufje zout . Ongeveer 2 minuten, als de rijst flink begint te stomen is het beetgaar.
  6. Serveer het gerecht op de manier die bij jou past en smul ervan. Jó étvágyat!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Goulash met kruidenrijst”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

217 Shares
Share110
Pin107
Tweet