Wat is het toch mooi als je een eenvoudige ingrediëntenlijst en dito bereiding kunt koppelen aan een rijke smaak. Ik vind deze snelle goulash met kruidenrijst daar een mooi voorbeeld van. Zowat de helft van de ingrediënten bestaat uit kruiden en specerijen die iedereen wel in voorraad heeft – kummel (karwij) is wellicht de uitzondering. Bij de andere helft gaat het vooral om doorsnee groenten en om (vega)kip. Simpel toch? Nou, alle reden dus om deze goulash met kruidenrijst als makkelijk te kwalificeren. Maar lekker, joh! Het gerecht is behoorlijk voedzaam met 12 gram koolhydraten per portie.
De ingedikte versie
Goulash (of goelasj) is een Oost-Europese stoofschotel, waarin standaard vlees gaat, maar die allerlei varianten kent. In Hongarije is het de nationale schotel, die vanwege het rijkelijk aanwezige vocht meer weg heeft van soep. De ingedikte versie daarvan noemen wij gewoonlijk goulash. Voor deze versie kozen wij vegetarische kip van Vivera (#nospon, gewoon lekker) die we apart krokant bakten. Gewone kip kan ook prima. Zorg er voor dat de goulash zelf een beetje smeuïg blijft, bijvoorbeeld door wat water toe te voegen als het je te droog lijkt. Koken is ook lekker je eigen voorkeur volgen! Jij moet het tenslotte opeten.
Kruidenrijst in de ring
Serveren is ook een kunst 🙂 Zoals je op de foto’s ziet, hebben we een ring gemaakt van de kruidenrijst (die echt heel goed combineert met de goulash). Daarvoor gebruiken we een lage non-stick bakvorm. Rijst erin even aandrukken en omdraaien op een plat bord. Beetje acrobatisch draaiwerk verrichten met een ruim passend bord, maar het resultaat mag er zijn… Ook een torentje kruidenrijst op je bord staat zeer decoratief natuurlijk. In die bakvorm maakten we een hele poos geleden al eens deze heerlijk worteltaart! Hint, hint 😉
Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:




Zo maak je Goulash met kruidenrijst
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!
Goulash met kruidenrijst
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 175 g kip, of vega
- 3 el olijfolie
- 50 g ui
- 1 paprika
- ½ tl kummel , ook wel karwij genoemd
- 1 tl paprikapoeder
- snufje chilipoeder
- 2 teentjes knoflook
- 2 tomaat
- 1 tl bouillonpoeder
- 50 ml crème fraîche
KRUIDENRIJST
- 300 g bloemkoolrijst, 100-150 g per persoon
- ½ tl citroenrasp
- 2 el Italiaanse kruiden, vers
- snufje zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de kip zo nodig in stukjes en bak deze krokant in een eetlepel olijfolie. Haal ze uit de pan en zet apart.
- Snijd de ui en de paprika klein. Bak enkele minuten in de tweede eetlepel olie met een uitgeperst teentje knoflook, kummel, paprikapoeder en chilipoeder.
- Snijd de tomaten in stukjes. Voeg toe aan het ui/paprikamengsel met wat bouillonpoeder. Laat een kwartiertje pruttelen. Voeg wat water toe indien nodig. De goulash mag lekker smeuïg blijven.
- Roer de gebakken kip en de crème fraîche door de goulash. proef en breng zo nodig verder op smaak. Houd warm op een laag vuur.
- Wok op hoog vuur al omscheppend de bloemkoolrijst in een eetlepel olie met citroenrasp, knoflook, gesneden verse kruiden en snufje zout . Na ongeveer 2 minuten, als de rijst flink begint te stomen, is het beetgaar.
- Wij vormden op een schaal een ring van rijst met de goulash in het midden. Maar serveer het gerecht op de manier die bij jou past en smul ervan. Jó étvágyat!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Onze 3 bestsellende kookboeken!
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen.
Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com, Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com: