Als je werkt of gasten krijgt is het wel zo makkelijk als je het eten van te voren al kunt klaarmaken. Tenminste een groot deel zou al handig zijn om tijdswinst te behalen. Dat lukt ook bij de meeste koolhydraatarme ovengerechten vrij goed. Zo ook bij deze heerlijke gevulde tomaten uit de oven. Van te voren kun je op je gemak de tomaten uithollen en de vulling maken. De tomaten op de foto hebben geen dekseltje omdat ik twee grote vleestomaten gebruikte, die ik vervolgens -horizontaal- doormidden sneed. Op die manier had ik vier halve. Als je gewone tomaten gebruikt, dan snijd je van elke tomaat een klein kapje. Leg dat als dekseltje terug op de gevulde tomaat. Staat schattig. Hoe dan ook bevat het gerecht 5.95 gram koolhydraten per portie.
Variaties gevulde tomaten
Hoewel ik deze gevulde tomaten met tonijn en verse kruiden maakte, zou je ook evengoed een geheel vegetarische of vlees versie kunnen maken. Neem een vleesvervanger of echt vlees. Zoiets als quorn, kip, (vega)ham of gehakt zou ook prima kunnen. Net wat je zelf lekker vindt eigenlijk. Als laatste misschien nog een klein uitje met het (vega)gehakt meebakken? Ook met kruiden & specerijen kan je met dit gerecht eigenlijk alle kanten op, experimenteer naar hartenlust.
Erbij?
Ten slotte maak je voor erbij wellicht de simpele rucolasalade met een beetje geraspte paarse wortel, een lepeltje sesamzaad en een scheut -goede- olijfolie. Al met al een heerlijke koolhydraatarme vrienden maaltijd!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je gevulde tomaten uit de oven
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Gevulde tomaten uit de oven
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 2 vleestomaat, ongeveer 300 g
- 100 g courgette, 1,6 khd
- 1 blikje tonijn, uitgelekt
- scheutje olijfolie
- 10 g amandelmeel
- 1 teentje knoflook, of knoflookpoeder
- 1 el platte peterselie, vers
- 1 tl tijm
- 75 g kaas, 0 khd (zelf raspen)
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
- Snijd grote tomaten overdwars doormidden en hol ze uit met een lepeltje (wat je eruit haalt gebruik je voor de vulling). Zet de uitgeholde helften in de ovenschaal.
- Snijd de courgette in stukken. Maal de courgette met de tomatenpulp grof met een staafmixer. Meng de uitgelekte tonijn en een scheutje olijfolie erdoor. Proef en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Verdeel de vulling over de uitgeholde tomaten.
- Meng het amandelmeel met de kruiden en knoflook. Strooi dat over de bovenkant. Rasp er tot slot wat kaas over.
- Bak de gevulde tomaten 15-20 minuten in de oven of tot de kaas lichtbruin kleurt.
- Erbij: simpele rucolasalade met een beetje geraspte paarse wortel, snufje sesamzaad en een scheut -goede- olijfolie. Al met al een heerlijke koolhydraatarme maaltijd! Eet smakelijk!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet