gevulde tomaten uit de oven

Gevulde tomaten uit de oven

Als je werkt of gasten krijgt is het wel zo makkelijk als je het eten van te voren al kunt klaarmaken. Tenminste een groot deel zou al handig zijn om tijdswinst te behalen. Dat lukt bij de meeste ovengerechten vrij goed. Zo ook bij deze heerlijke gevulde tomaten uit de oven.  Van te voren kun je op je gemak de tomaten uithollen en de vulling maken. De tomaten op de foto hebben geen dekseltje omdat ik twee grote vleestomaten gebruikte, die ik vervolgens doormidden sneed.  Op die manier had ik vier halve. Als je gewone tomaten gebruikt, dan snijd je van elke tomaat een klein kapje. Leg dat als dekseltje terug op de gevulde tomaat. Staat schattig.

Variaties gevulde tomaten

Hoewel ik deze gevulde tomaten met tonijn en verse kruiden maakte, zou je ook evengoed een geheel vegetarische versie kunnen maken. Daartoe neem je in plaats van de tonijn meer courgette of andere groenten. Tenzij je echt extra eiwit wilt, dan kun je beter een vleesvervanger nemen. Zoiets als quorn, kipstuckjes, vegaham of fijngehakt zou ook prima kunnen. Net wat je zelf lekker vindt eigenlijk. Als laatste misschien nog een klein uitje met het vegagehakt meebakken? Ook met kruiden & specerijen kan je met dit gerecht eigenlijk alle kanten op, experimenteer naar hartenlust.

Erbij?

Ten slotte maak je voor erbij wellicht de simpele rucolasalade met een beetje geraspte paarse wortel, een lepeltje sesamzaad en een scheut -goede- olijfolie. Al met al een heerlijke koolhydraatarme vrienden maaltijd!

gevulde tomaten uit de oven

Zo maak je gevulde tomaten uit de oven

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

gevulde tomaten uit de oven

Gevulde tomaten uit de oven

Bij deze heerlijke gevulde tomaten uit de oven kun je van te voren kun je op je gemak de tomaten uithollen en de vulling maken. handig voor drukke dagen!
4 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: ovengerecht
Voorbereiden: 10 min
Koken: 20 min
Totale tijd: 30 min

Koolhydraten - hoeveelheid

4,9 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
  • Snijd grote tomaten overdwars doormidden en hol ze uit met een lepeltje (wat je eruit haalt gebruik je voor de vulling). Zet de uitgeholde helften in de ovenschaal.
  • Snijd de courgette in stukken. Maal de courgette met de tomatenpulp grof met een staafmixer. Meng de uitgelekte tonijn en een scheutje olijfolie erdoor. Proef en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Verdeel de vulling over de uitgeholde tomaten.
  • Meng het amandelmeel met de kruiden en knoflook. Strooi dat over de bovenkant. Rasp er tot slot wat kaas over.
  • Bak de gevulde tomaten 15-20 minuten in de oven of tot de kaas lichtbruin kleurt.
  • Erbij: simpele rucolasalade met een beetje geraspte paarse wortel, snufje sesamzaad en een scheut -goede- olijfolie. Al met al een heerlijke koolhydraatarme maaltijd! Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

390 Shares
Share231
Pin159
Tweet