gevulde tomaten

Gevulde tomaten uit de oven

Als je werkt of gasten krijgt is het wel zo makkelijk als je (bepaalde onderdelen van) het eten van te voren al kan klaarmaken. Dat lukt bij de meeste ovengerechten vrij goed. Zo ook bij deze heerlijke gevulde tomaten uit de oven, de tomaten uithollen en de vulling maken kan je allemaal tot een dag van te voren doen.

Deze tomaten hebben geen dekseltje omdat ik grote vleestomaten gebruikte en ze gewoon doormidden sneed. Als je mooie grote rijpe tomaten kunt krijgen snijd dan van elke tomaat een klein kapje af en leg dat als dekseltje terug op de gevulde tomaat, dat staat wel gezelliger.

Voor erbij een supersimpele rucolasalade met een beetje geraspte paarse wortel, een lepeltje sesamzaad en een scheut -goede- olijfolie.

gevulde tomaten

 

Variaties gevulde tomaten

Ik maakte deze gevulde tomaten met tonijn, maar het zou evengoed helemaal vegetarisch kunnen met wat meer courgette of andere groenten. Of met een vleesvanger zoals quorn of kipstuckjes, (vegetarische) ham of fijngehakt kunnen. Net wat je zelf lekker vindt eigenlijk. Lekker een klein uitje erbij bakken als je fijngehakt neemt misschien? Ook met kruiden & specerijen kan je met dit gerecht eigenlijk alle kanten op, experimenteer naar hartenlust.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de  gevulde tomaten uit de oven

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Gevulde tomaten uit de oven

gevulde tomaten

Door Anna-Karina Geplaatst april 1, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties/ 4 stuks
  • Koolhydraten: 4,9 khd per portie van 2 stuks (2 porties/ 4 stuks uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Klaar in: 30 minuten

Als je werkt of gasten krijgt is het wel zo makkelijk als je (bepaalde onderdelen van) het eten van te voren al kan klaarmaken. Dat …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht) en vet alvast een ovenschaal in. Rasp 75 gram kaas; kant-en-klaar geraspte kaas bevat meestal wel koolhydraten, dus bij voorkeur zelf raspen.
    Zet ook even een zeef boven een kom, als je geen tomatenzaadjes in je vulling wilt.
  2. Was de tomaten, snijd ze doormidden en hol ze uit met een lepel. Als de tomaten erg stevig zijn gebruik je ook een mesje. Zet de uitgeholde helften in de ovenschaal.
  3. Zaadjes eruit zeven: Het binnenste van de tomaat doe je in de zeef. Duw dat met de bolle kant van een lepel door de zeef, zodat de zaadjes achterblijven en het vruchtvlees en sap in de kom zit.
  4. Was de courgette en snijd in stukken. Maal courgette en tomatenpulp grof met een blender of keukenmachine. Meng de tonijn erdoor en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Verdeel deze vulling over de uitgeholde tomaten.
  5. Meng in een bakje amandelmeel, kruiden en knoflook strooi het mengsel over de bovenkant van de vulling als laatste de geraspte kaas erover strooien. Bak de tomaten 15-20 minuten in de oven, of tot de kaas lichtbruin kleurt. Lekker met een beetje rucolasla met wat wortel en olijfolie. Eet smakelijk!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

174 Shares
Share111
Pin63
Tweet