gevulde tomaten kroontjes

Gevulde tomaten kroontjes, simpel en feestelijk

Hebben jullie de Garnalen en kabeljauw in room van vorige week al geprobeerd? Vandaag weer een heel ander makkelijk receptje voor jullie! Je wilt niet weten hoelang ik dit ideetje voor gevulde tomaten kroontjes al met me meedraag! Zoals me heel vaak gebeurt, denk ik bij het in de oven schuiven: “Was dat nou alles?” Want deze tomaten kroontjes zijn veel makkelijker te maken dan gewone gevulde tomaten. Meestal hol je de tomaten eerst uit en vult ze dan. Maar bij dit recept snijd je de tomaten gewoon kruislings in, vullen en klaar voor de oven. Dat is eigenlijk ook het enige dat mis kan gaan, dat je de tomaten te ver in snijdt. Maar ook dat is makkelijk te voorkomen. Leg de tomaten tussen twee snijplanken als je ze snijdt dan, kun je de kroontjes nooit te ver snijden en blijft de onderkant goed aan elkaar zitten. Bevat 8.5 gram koolhydraten per portie van 2 stuks.

Advertentie

Gevulde tomaten kroontjes

Gevulde tomaten zijn er te kust en te keur. Ooit zag ik op een buitenlands foodblog van die gezellige tomaten kroontjes voorbij komen. Aangezien wij altijd op zoek zijn naar leuke ideetjes voor jullie plakt zoiets aan mijn hersenen vast, tot het uitgevoerd is. Ik vond dit er zo leuk uitzien, weer eens wat anders dan gewoon tomaten uithollen en vullen. Het gerecht is ook prima van tevoren klaar te maken. Als je wilt dat de tomaten echt stevig blijven, maak de vulling dan klaar maar vul de tomaten vlak voor dat je het de oven inschuift.  Je kunt de gevulde tomaten eten als hoofdgerecht met wat rucolasalade erbij zoals wij deden. Maar ze zijn ook erg leuk om te voorschijn  te toveren als bijgerecht tijdens een bbq. Neem dan wat kleinere tomaten per persoon, want het vult behoorlijk goed.  Cherrytomaatjes kun je met de dezelfde vulling ook prima koud (en ongebakken) serveren als borrelhapje.

Vervanging tips

We beschrijven het recept voor de gevulde tomaten kroontjes zoals wij het gemaakt hebben. Dus met feta, olijven, bosui, peterselie en pijnboompitjes. Allemaal goed verkrijgbare ingrediënten die de meeste mensen wel lekker vinden. Als je niet zo van olijven houdt, dan laat je die eruit of je bakt wat bleekselderij of paprika. Pijnboompitjes te duur? Neem dan walnoten of pecannoten, die zijn ook lekker. Ook de feta kun je vervangen. Het voordeel van feta is dat het niet echt helemaal smelt en dat de vulling daardoor niet helemaal uit te gevulde tomaat loopt. Als je de feta wilt vervangen neem dan een kaas met ongeveer dezelfde eigenschappen. Hüttenkäse (cottage cheese), kleine bolletjes geitenkaas, of ricotta zou ook kunnen. Breng de vulling wel goed op smaak, sommige kaassoorten zijn heel mild en behoeven wellicht een extra snuf zout!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

gevulde tomaten kroontjes
gevulde tomaten kroontjes

Zo maak je Gevulde tomaten kroontjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


gevulde tomaten kroontjes

Gevulde tomaten kroontjes, simpel en super lekker!

Geinige toch, deze gevulde tomaten kroontjes met feta, olijven, bosui, peterselie en pijnboompitjes. Simpel verkrijgbare ingrediënten, die iedereen wel lust!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten

Voedingswaarde

Per portie à 2 stuks 
kcal 290.05 koolhydraten 8.5 geiwitten 11.3 gvetten 22.6 gvezels 6.3 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties (hoofdgerecht)

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een passende ovenschaal klaar.
  • Leg de tomaten tussen twee snijplanken en snijd ze kruislings in, zodat de onderkant vast blijft zitten. Buig ze een beetje open en smeer ze in met een mengsel van peper, zout en olie.
  • Hak de bosui, olijven en peterselie grof en meng door elkaar met een flinke scheut olijfolie. Meng er 100 gram feta en de helft van de pijnboompitjes door. Proef en breng de vulling op smaak met zout en peper. Stop de vulling in de tomaten en druk ietsje aan. Strooi de rest van de pijnboompitjes erover.

Bakken

  • Bak de tomatenkroontjes 20-25 minuten of tot ze door en door warm zijn. Zeker niet te lang, want hele gare tomaten laten al het vocht lopen, dat is jammer.

Erbij

  • Lekker met een simpele salade van rucola met bosui en pijnboompitjes.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


13 gedachten over “Gevulde tomaten kroontjes, simpel en feestelijk”

  1. Is gewoon een vraag. Vaak tomaten met basilicum, maar kan geen basilicum verdragen. Wat voor kruid dan.

  2. Heerlijk! Ik maakte ze gister voor mijn verjaardagsetentje, stukje zalm erbij en echt een feestje op het bord.
    Volgende week nog een keer eters dan staan ze weer op het menu!
    Ik had er nog wat verse spinazie doorheen gedaan.

  3. Gisteren gemaakt als bijgerecht bij een mosselmaaltijd met vrienden. Zooo makkelijk te maken en het is net zo lekker als het er uit ziet.

  4. Ziet er weer heerlijk uit. Ga hem uitprinten voor een andere keer. Vandaag Broccoli-preischotel uit het 2e boek blz 121.

  5. Hoi Anne-Karina & Hans,

    Wat een toeval! Ik heb nog heerlijke tomaten in de kast liggen waarvan ik nog niet wist wat ik er mee zou gaan doen. Ik ga vanavond dit recept uitproberen en serveer er een stukje kabeljauw bij. Nu nog even bedenken wat ik met de kabeljauw ga doen. Alleen kabeljauw vind ik wat saai. Wie weet vind ik inspiratie in een van jullie kookboeken. Ik heb nummer 2 sinds deze week ook in huis. Bedankt voor jullie mooie recepten en dito boeken. En natuurlijk ook veel dank voor alle tijd, energie en enthousiasme die jullie hierin steken. Een dikke merci!

  6. Wat een fijne ecepten steeds. Ik ben fan en ik heb, sinds deze week, allebei je kookboeken in huis. Bedankt…
    Groetjes José

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven