Gevulde tomaten kroontjes, simpel en feestelijk 11

gevulde tomaten kroontjes

Hebben jullie de Garnalen en kabeljauw in room van vorige week al geprobeerd? Vandaag weer een heel ander makkelijk receptje voor jullie! Je wilt niet weten hoelang ik dit ideetje voor gevulde tomaten kroontjes al met me meedraag! Zoals me heel vaak gebeurt, denk ik bij het in de oven schuiven: “Was dat nou alles?” Want deze tomaten kroontjes zijn veel makkelijker te maken dan gewone gevulde tomaten. Meestal hol je de tomaten eerst uit en vult ze dan. Maar bij dit recept snijd je de tomaten gewoon kruislings in, vullen en klaar voor de oven. Dat is eigenlijk ook het enige dat mis kan gaan, dat je de tomaten te ver in snijdt. Maar ook dat is makkelijk te voorkomen. Leg de tomaten tussen twee snijplanken als je ze snijdt dan, kun je de kroontjes nooit te ver snijden en blijft de onderkant goed aan elkaar zitten.

Gevulde tomaten kroontjes

Gevulde tomaten zijn er te kust en te keur. Ooit zag ik op een buitenlands foodblog van die gezellige tomaten kroontjes voorbij komen. Aangezien wij altijd op zoek zijn naar leuke ideetjes voor jullie plakt zoiets aan mijn hersenen vast, tot het uitgevoerd is. Ik vond dit er zo leuk uitzien, weer eens wat anders dan gewoon tomaten uithollen en vullen. Het gerecht is ook prima van tevoren klaar te maken. Als je wilt dat de tomaten echt stevig blijven, maak de vulling dan klaar maar vul de tomaten vlak voor dat je het de oven inschuift.  Je kunt de gevulde tomaten eten als hoofdgerecht met wat rucolasalade erbij zoals wij deden. Maar ze zijn ook erg leuk om te voorschijn  te toveren als bijgerecht tijdens een bbq. Neem dan wat kleinere tomaten per persoon, want het vult behoorlijk goed.  Cherrytomaatjes kun je met de dezelfde vulling ook prima koud (en ongebakken) serveren als borrelhapje.

gevulde tomaten kroontjes

 

 

gevulde tomaten kroontjes 

Vervanging tips

We beschrijven het recept voor de gevulde tomaten kroontjes zoals wij het gemaakt hebben. Dus met feta, olijven, bosui, peterselie en pijnboompitjes. Allemaal goed verkrijgbare ingrediënten die de meeste mensen wel lekker vinden. Als je niet zo van olijven houdt, dan laat je die eruit of je bakt wat bleekselderij of paprika. Pijnboompitjes te duur? Neem dan walnoten of pecannoten, die zijn ook lekker. Ook de feta kun je vervangen. Het voordeel van feta is dat het niet echt helemaal smelt en dat de vulling daardoor niet helemaal uit te gevulde tomaat loopt. Als je de feta wilt vervangen neem dan een kaas met ongeveer dezelfde eigenschappen. Hüttenkäse (cottage cheese), kleine bolletjes geitenkaas, of ricotta zou ook kunnen. Breng de vulling wel goed op smaak, sommige kaassoorten zijn heel mild en behoeven wellicht een extra snuf zout!

Ook lekker:

Zo maak je

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel ons kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!

Gevulde tomaten kroontjes, simpel en feestelijk

gevulde tomaten kroontjes

Door Anna-Karina Geplaatst september 14, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: 4 stuks
  • Koolhydraten: 4,5 gr khd per stuk (4 stuks uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten
  • Klaar in: 35 minuten

Geinige toch, deze gevulde tomaten kroontjes met feta, olijven, bosui, peterselie en pijnboompitjes. Simpel verkrijgbare ingrediënten, die iedereen wel lust!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en zet een passende ovenschaal klaar..
  2. Leg de tomaten tussen twee snijplanken en snijd ze kruislings in, zodat de onderkant vast blijft zitten. Buig ze een beetje open en smeer ze in met een mengsel van peper, zout en olie.
  3. Hak de bosui, olijven en peterselie grof en meng door elkaar met een flinke scheut olijfolie. Verkruimel er 100 gram feta over en meng samen met de helft van de pijnboompitjes er door. Proef en breng de vulling op smaak met zout en peper.
  4. Stop de vulling in de tomaten en druk ietsje aan. Strooi er wat pijnboompitjes over.
  5. Bak de tomaten kroontjes 20-25 minuten in de oven. Ik vind het lekker als ze door en door warm zijn. Hele gare tomaten laten al het vocht lopen en dat vind ik zonde!
  6. Erbij een simpele salade van rucola met bosui en pijnboompitjes.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet




Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 gedachten over “Gevulde tomaten kroontjes, simpel en feestelijk