Hebben jullie de Garnalen en kabeljauw in room van vorige week al geprobeerd? Vandaag weer een heel ander makkelijk receptje voor jullie! Je wilt niet weten hoelang ik dit ideetje voor gevulde tomaten kroontjes al met me meedraag! Zoals me heel vaak gebeurt, denk ik bij het in de oven schuiven: “Was dat nou alles?” Want deze tomaten kroontjes zijn veel makkelijker te maken dan gewone gevulde tomaten. Meestal hol je de tomaten eerst uit en vult ze dan. Maar bij dit recept snijd je de tomaten gewoon kruislings in, vullen en klaar voor de oven. Dat is eigenlijk ook het enige dat mis kan gaan, dat je de tomaten te ver in snijdt. Maar ook dat is makkelijk te voorkomen. Leg de tomaten tussen twee snijplanken als je ze snijdt dan, kun je de kroontjes nooit te ver snijden en blijft de onderkant goed aan elkaar zitten. Bevat 8.5 gram koolhydraten per portie van 2 stuks.
Gevulde tomaten kroontjes
Gevulde tomaten zijn er te kust en te keur. Ooit zag ik op een buitenlands foodblog van die gezellige tomaten kroontjes voorbij komen. Aangezien wij altijd op zoek zijn naar leuke ideetjes voor jullie plakt zoiets aan mijn hersenen vast, tot het uitgevoerd is. Ik vond dit er zo leuk uitzien, weer eens wat anders dan gewoon tomaten uithollen en vullen. Het gerecht is ook prima van tevoren klaar te maken. Als je wilt dat de tomaten echt stevig blijven, maak de vulling dan klaar maar vul de tomaten vlak voor dat je het de oven inschuift. Je kunt de gevulde tomaten eten als hoofdgerecht met wat rucolasalade erbij zoals wij deden. Maar ze zijn ook erg leuk om te voorschijn te toveren als bijgerecht tijdens een bbq. Neem dan wat kleinere tomaten per persoon, want het vult behoorlijk goed. Cherrytomaatjes kun je met de dezelfde vulling ook prima koud (en ongebakken) serveren als borrelhapje.
Vervanging tips
We beschrijven het recept voor de gevulde tomaten kroontjes zoals wij het gemaakt hebben. Dus met feta, olijven, bosui, peterselie en pijnboompitjes. Allemaal goed verkrijgbare ingrediënten die de meeste mensen wel lekker vinden. Als je niet zo van olijven houdt, dan laat je die eruit of je bakt wat bleekselderij of paprika. Pijnboompitjes te duur? Neem dan walnoten of pecannoten, die zijn ook lekker. Ook de feta kun je vervangen. Het voordeel van feta is dat het niet echt helemaal smelt en dat de vulling daardoor niet helemaal uit te gevulde tomaat loopt. Als je de feta wilt vervangen neem dan een kaas met ongeveer dezelfde eigenschappen. Hüttenkäse (cottage cheese), kleine bolletjes geitenkaas, of ricotta zou ook kunnen. Breng de vulling wel goed op smaak, sommige kaassoorten zijn heel mild en behoeven wellicht een extra snuf zout!
Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:






Zo maak je Gevulde tomaten kroontjes
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!
Gevulde tomaten kroontjes, simpel en super lekker!
Ook in Verrukkelijk Koolhydraatarm, blz. 137
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 500 g tomaat
- peper en zout
- olijfolie
- 2 stengels bosui
- 12 zwarte olijf, zonder pit
- handje platte peterselie
- handje pijnboompitjes
- 100 g feta
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een passende ovenschaal klaar.
- Leg de tomaten tussen twee snijplanken en snijd ze kruislings in, zodat de onderkant vast blijft zitten. Buig ze een beetje open en smeer ze in met een mengsel van peper, zout en olie.
- Hak de bosui, olijven en peterselie grof en meng door elkaar met een flinke scheut olijfolie. Meng er 100 gram feta en de helft van de pijnboompitjes door. Proef en breng de vulling op smaak met zout en peper. Stop de vulling in de tomaten en druk ietsje aan. Strooi de rest van de pijnboompitjes erover.
Bakken
- Bak de tomatenkroontjes 20-25 minuten of tot ze door en door warm zijn. Zeker niet te lang, want hele gare tomaten laten al het vocht lopen, dat is jammer.
Erbij
- Lekker met een simpele salade van rucola met bosui en pijnboompitjes.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Onze 3 bestsellende kookboeken!
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com, Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com: