Een altijd-succes-en-snel-klaar-keto recept voor een overheerlijke, gevulde tomaat met Hollandse garnalen. Hollandse garnalen bevatten per 100 g: calorieën 70 kcal, koolhydraten 0 g, eiwitten 15.4 g, vetten 0.9 g, vezels 0 g. (bron: NEVO 2019) Hierdoor passen ze erg goed in ons koolhydraatarme dieet*). De vulling van garnalen maakte ik lekker pittig met extra tabasco, dat zou natuurlijk ook met verse rode peper kunnen. Het gerechtje is ideaal om te gebruiken als lunch, voorgerechtje of als hartig tussendoortje. Zo’n gevulde tomaat ziet er sowieso al gezellig uit, vind je niet? Ik nam een klein model gewone tomaat maar je kunt voor borrelhapjes beter ‘eenhaps’ tomaatjes nemen. Helemaal feestelijk is het als je verschillende kleuren tomaatjes neemt. In deze vorm bevatten ze 2.5 gram koolhydraten per stuk, inclusief de sla.
Puur goud
De teelt van tomaten is voor Nederland big business. Tegenwoordig zijn er naar schatting meer dan driehonderd gangbare Nederlandse tomatensoorten – en is een kilo tomatenzaad (2017: zo’n € 55.000,00!) duurder dan een kilo goud. Onder andere dankzij enorme efficiëntie in de teelt en en de logistiek was ‘onze’ tomaat in 2017 populairder dan ooit. (CBS en Wageningen University & Research). De Nederlandse tomatenopbrengst was in 2017 drie keer hoger dan in Spanje waar de grootste concurrentie vandaan komt.
Warm of koud gevulde tomaat
Er gaat vaak tomaat in de salade, maar doe het eens andersom: salade in de tomaat dus! Je salade ziet er dan direct wat leuker uit als je het serveert als gevulde tomaat. En meer moeite kost het niet. Elders op de website vind je ook de Grove tonijnsalade in tomaat. Maar we hebben ook al eens heerlijke warme gevulde tomaten gemaakt: tomaat spinazie met heel ei en de Gevulde tomaten uit de oven.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
*) Sommige mensen gaan steigeren als je het woord dieet gebruikt in combinatie met koolhydraatarm. Zij menen dat een dieet iets tijdelijks is, terwijl je koolhydraatarm voor de rest van leven als nieuwe leefstijl zou moeten zien. Taalkundig beschouwd is het woord dieet niks meer of minder dan “een set eetregels’. En zo bezien is koolhydraatarm of ketogeen eten dus wel degelijk een dieet. Je houdt je namelijk aan bepaalde regels omtrent voeding. Je eet weinig koolhydraten, geen tarwebrood, geen tarwepasta en wel meet vet en eiwitten. Wij gebruiken daarom alle termen naast elkaar en schuwen het woordje dieet ook niet.
Zo maak je Gevulde tomaat met Hollandse garnalen
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Gevulde tomaat met Hollandse garnalen
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Cocktailsaus
- 2 el slagroom
- 1 tl tomatenketchup, of iets meer, naar smaak
- peper en zout
- 1 tl mayonaise
- 1 tl citroensap
- tabasco
Garneren
- snuf paprikapoeder
- 3 g bieslook
- 20 g mesclun sla
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Klop voor de cocktailsaus de slagroom lobbig. Meng dat met de tomatenketchup, mayonaise, citroensap en een paar druppels tabasco. Proef en breng op smaak met peper en zout. Voeg meer tabasco toe als je van pittig houdt.
- Snijd een dakje van de tomaten en hol ze uit met een meloenboortje. Snijd ook een dun plakje van de onderkant, zodat ze stevig rechtop kunnen staan.
- Meng beetje bij beetje de saus door de garnalen, tot je vindt dat het genoeg is. Vul de tomaten met de garnalen en plaats ze op een bordje met mesclun sla. Bestrooi met paprikapoeder en knip er wat bieslook over.
Portiegrootte
- Lunchportie: 2 stuks per persoon ofVoorgerecht: 1 tomaat per persoon
- Neem in plaats van mesclun ook eens rucola of veldsla.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Ik geniet van je recepten, reageer eigenlijk nooit, maar dit keer kon ik het niet laten. Wat een geweldig recept deze gevulde tomaten voor vandaag, we hebben gesmuld en met 4 tomaten per persoon was het op deze mooie zomeravond een geweldige hoofdmaaltijd, lekker buiten, mijn “Hans” was heel enthousiast?
Wat een geweldig recept voor vandaag, we hebben gesmuld en met 4 tomaten per persoon was het op deze mooie zomeravond een geweldige hoofdmaaltijd, lekker buiten, mijn “Hans” was heel enthousiast?
Hé wat leuk, ook een Hans 😉 Inderdaad een perfect zomerse maaltijd!
Neegrapje hij heet Ab
Ga het vanavond maken, lekker fris.
Zeker met dit weer ja. Eet smakelijk Julia!
Anna Karina. Dit lijkt me heerlijk te maken, maar hoeveel tomaten ketchup deed je in de saus. Het lijkt mij een belangrijk onderdeel van de saus.
Ik heb het er even bijgezet 1-3 tl (naar eigen smaak)
Dank je. Blijft altijd handig, als je het terugleest. Geniet van het zonnetje.