Gevulde portobello, met sla en sesamcracker

Gevulde portobello met blauwe kaas

Deze gevulde portobello met ui en blauwe kaas is voor mensen die van krachtige smaken houden. Met een frisse salade erbij en een sesamcracker is het een heerlijk stoer hoofdgerecht. Vooral het inkoken van de uien met een beetje rode wijn maakt de vulling bijzonder krachtig van smaak. Je kunt de uien voor de gevulde portobello al eerder (‘s middags of de avond ervoor) laten inkoken zodat je het gerecht samenstelt en in de oven schuift tegen de tijd dat je wilt gaan eten.

 

Portobello gevuld
Ergens anders op de website staat o.a. een meer neutrale gevulde Portobello Caprese, voor wie de smaak van blauwe kaas een beetje al te heftig vindt. Of gebruik de helft blauwe kaas en meng het met wat room en/of blanke roomkaas.

Nog meer recepten met portobello

Klik voor vergrotingen

Zo maak je gevulde portobello met blauwe kaas

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Gevulde portobello met blauwe kaas


Gevulde portobello, met sla en sesamcracker

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst oktober 30, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 2 stuks
  • Koolhydraten: 3,7 gr. khd per stuk (2 stuks uit recept)
  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Kooktijd: 35 minuten
  • Klaar in: 55 minuten

Gevulde portobello met ui en blauwe kaas, voor liefhebbers van krachtige smaken. Met een frisse salade en een sesamcracker een prima hoofdgerecht!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Verwarm de oven op 220 graden (hetelucht 200 graden).
  2. Veeg de portobello's schoon, snijd de steeltjes eruit en verwijder de lamellen met een lepeltje. Snijd de steeltjes in stukjes. Zet de hoeden ondersteboven in de ovenschaal.
  3. Bak de gesnipperde uien op matig vuur glazig. Giet er wijn bij zodat de uien net onder staan en laat in ong. 20 minuten zachtjes inkoken, tot jamdikte. Voeg een lepel balsamico azijn toe, proef en breng op smaak met peper, zout en een drupje zoetstof.
  4. Verdeel de ingekookte ui over de twee portobello's en verkruimel de blauwe kaas erover, strooi bieslook erop. Bak 15 minuten, tot de kaas gesmolten is.
  5. Rooster ondertussen de geschaafde amandelen in een droog pannetje tot ze een mooi kleurtje hebben.
  6. Garneer de portobello met amandelschaafsel en serveer met een frisse salade van bijvoorbeeld ijsbergsla, een stukje komkommer en wat geraspte kaas. Wij hadden nog een restje sesamcrackers, ook lekker!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

13 Shares
Share2
Pin11
Tweet