gevulde portobello met blauwe kaas

Gevulde portobello met blauwe kaas

Deze gevulde portobello met blauwe kaas is voor mensen die van krachtige smaken houden. Met een frisse salade erbij en een paar sneetjes stokbrood is het een heerlijk stoer hoofdgerecht. Vooral het inkoken van de uien met een beetje bouillon maakt de vulling bijzonder krachtig van smaak. Je kunt de uien voor de gevulde portobello ’s middags of de avond ervoor laten inkoken zodat je het gerecht samenstelt en in de oven schuift tegen de tijd dat je wilt gaan eten. Bevat per gevulde hoed calorieën 236.3 kcal ⋆ koolhydraten 4.2 g ⋆ eiwitten 10.1 g ⋆ vetten 19.95 g ⋆ vezels 1.85 g. 

Advertentie

Geen blauwe kaas?

Geen liefhebber van blauwe kaas? Dan zijn er nog veel meer vullingen te bedenken hoor… ergens anders op de website staat o.a. een meer neutrale gevulde Portobello Caprese, voor wie de smaak van portobello met blauwe kaas een beetje al te heftig vindt. Of gebruik de helft blauwe kaas en meng het met wat room en/of blanke roomkaas. Of neem gewone belegen kaas.

Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je gevulde portobello met blauwe kaas

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

gevulde portobello met blauwe kaas

Gevulde portobello met blauwe kaas

Gevulde portobello met blauwe kaas, voor liefhebbers van krachtige smaken. Met een frisse salade en een sesamcracker een prima hoofdgerecht!
4.34 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 55 minuten

Voedingswaarde

Per gevulde hoed
kcal 236.3 koolhydraten 4.2 geiwitten 10.1 gvetten 19.95 gvezels 1.85 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de hetelucht voor op 200° C en vet een ovenschaal in met olijfolie.
  • Veeg de portobello's schoon, haal de steeltjes eruit en verwijder de lamellen met een lepeltje. Zet de hoeden ondersteboven in de ovenschaal.
  • Bak de gesnipperde sjalot op matig vuur glazig in roomboter. Giet er wat bouillon bij zodat ze net onder staan en laat ongeveer 20 minuten inkoken. Voeg een lepel balsamico azijn toe, proef en breng op smaak met peper, zout en een drupje zoetstof.
  • Verdeel de ingekookte ui over de twee portobello's en verkruimel de blauwe kaas erover en bestrooi met bieslook. Bak 15 minuten in de oven of tot de kaas gesmolten is.
  • Rooster ondertussen de geschaafde amandelen in een droog pannetje tot ze een mooi kleurtje hebben, laat afkoelen op een schoteltje.

Serveren

  • Serveer de portobello met amandelschaafsel een frisse gemengde salade en een paar sneetjes stokbrood. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Scroll naar boven