portobello met blauwe kaas

Gevulde portobello met blauwe kaas

Deze gevulde portobello met blauwe kaas is voor mensen die van krachtige smaken houden. Met een frisse salade erbij en een sesamcracker is het een heerlijk stoer hoofdgerecht. Vooral het inkoken van de uien met een beetje rode wijn (of bouillon) maakt de vulling bijzonder krachtig van smaak. Je kunt de uien voor de gevulde portobello ‘s middags of de avond ervoor laten inkoken zodat je het gerecht samenstelt en in de oven schuift tegen de tijd dat je wilt gaan eten.

Geen portobello met blauwe kaas?

Geen liefhebber van lauwe kaas? Dan zijn er nog veel meer vullingen te bedenken hoor… ergens anders op de website staat o.a. een meer neutrale gevulde Portobello Caprese, voor wie de smaak van portobello met blauwe kaas een beetje al te heftig vindt. Of gebruik de helft blauwe kaas en meng het met wat room en/of blanke roomkaas.

Alle recepten met portobello

portobello met blauwe kaas

geroosterde amandelen

Zo maak je gevulde portobello met blauwe kaas

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

portobello met blauwe kaas

Gevulde portobello met blauwe kaas

door Anna-Karina van Denderen
Gevulde portobello met blauwe kaas, voor liefhebbers van krachtige smaken. Met een frisse salade en een sesamcracker een prima hoofdgerecht!
4.5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: oven, paddenstoel
Voorbereiden: 20 min
Koken: 35 min
Totale tijd: 55 min

Voedingswaarden

3,7 gram koolhydraten per stuk
Koolhydraten 3.7 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de hetelucht voor op 200° C en vet een ovenschaal in met olijfolie.
  • Veeg de portobello's schoon, snijd de steeltjes eruit en verwijder de lamellen met een lepeltje. Snijd de steeltjes in stukjes. Zet de hoeden ondersteboven in de ovenschaal.
  • Bak de gesnipperde uien op matig vuur glazig. Giet er wijn (of neem bouillon) bij zodat de uien net onder staan en laat ongeveer 20 minuten inkoken. Voeg een lepel balsamico azijn toe, proef en breng op smaak met peper, zout en een drupje zoetstof.
  • Verdeel de ingekookte ui over de twee portobello's en verkruimel de blauwe kaas erover, strooi bieslook erop. Bak 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • Rooster ondertussen de geschaafde amandelen in een droog pannetje tot ze een mooi kleurtje hebben.
  • Serveer de portobello met amandelschaafsel een frisse salade van bijvoorbeeld ijsbergsla, een stukje komkommer en wat geraspte kaas. Wij hadden nog een restje Sesamcrackers, ook lekker!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

(Gezien 764 keer, 16 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like