Deze gevulde portobello met blauwe kaas is voor mensen die van krachtige smaken houden. Met een frisse salade erbij en een paar sneetjes stokbrood is het een heerlijk stoer hoofdgerecht. Vooral het inkoken van de uien met een beetje bouillon maakt de vulling bijzonder krachtig van smaak. Je kunt de uien voor de gevulde portobello ’s middags of de avond ervoor laten inkoken zodat je het gerecht samenstelt en in de oven schuift tegen de tijd dat je wilt gaan eten. Bevat per gevulde hoed calorieën 236.3 kcal ⋆ koolhydraten 4.2 g ⋆ eiwitten 10.1 g ⋆ vetten 19.95 g ⋆ vezels 1.85 g.
Geen blauwe kaas?
Geen liefhebber van blauwe kaas? Dan zijn er nog veel meer vullingen te bedenken hoor… ergens anders op de website staat o.a. een meer neutrale gevulde Portobello Caprese, voor wie de smaak van portobello met blauwe kaas een beetje al te heftig vindt. Of gebruik de helft blauwe kaas en meng het met wat room en/of blanke roomkaas. Of neem gewone belegen kaas.
Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je gevulde portobello met blauwe kaas
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!
Gevulde portobello met blauwe kaas
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 2 stuks portobello
- 1 sjalot, gesnipperd
- 10 g roomboter
- scheutje (groente)bouillon
- 1 el balsamico azijn
- peper en zout
- drupje zoetstof
- 80 g blauwaderkaas, mild smakend of pittiger, naar eigen smaak, of neem belegen kaas
- handje bieslook, geknipt
- 10 g amandelschaafsel
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de hetelucht voor op 200° C en vet een ovenschaal in met olijfolie.
- Veeg de portobello's schoon, haal de steeltjes eruit en verwijder de lamellen met een lepeltje. Zet de hoeden ondersteboven in de ovenschaal.
- Bak de gesnipperde sjalot op matig vuur glazig in roomboter. Giet er wat bouillon bij zodat ze net onder staan en laat ongeveer 20 minuten inkoken. Voeg een lepel balsamico azijn toe, proef en breng op smaak met peper, zout en een drupje zoetstof.
- Verdeel de ingekookte ui over de twee portobello's en verkruimel de blauwe kaas erover en bestrooi met bieslook. Bak 15 minuten in de oven of tot de kaas gesmolten is.
- Rooster ondertussen de geschaafde amandelen in een droog pannetje tot ze een mooi kleurtje hebben, laat afkoelen op een schoteltje.
Serveren
- Serveer de portobello met amandelschaafsel een frisse gemengde salade en een paar sneetjes stokbrood. Eet smakelijk!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Onze 3 bestsellende kookboeken!
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com, Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com: