Gevulde pompoen met kruidige zuurkool

gevulde pompoen met kruidige zuurkool

Vandaag viel deze gevulde pompoen met kruidige zuurkool spontaan uit de koolhydraatarme hemel! Figuurlijk dan hè? Ik ging namelijk de keuken in voor iets totaal anders met pompoen en zuurkool (deze heerlijke Carrés). Maar soms, meestal eigenlijk, lopen de dingen bij mij anders dan ik plan. Het begon ermee dat er te weinig eieren in huis waren voor het oorspronkelijke plan. Oké, wat is er wél? Een pompoen, een pakje zuurkool, een restje feta en een halve rode paprika. Aangezien mijn heer Hans zaterdag een enorme zak(!) verse kruiden had gescoord, besloot ik daar ook een flinke hoeveelheid van te gebruiken. Al met al een heerlijk voedzaam gerecht, het bevat 9.5 gram koolhydraten per portie.

Combinatie zoet en zuur

Voor deze gevulde pompoen, rooster je de pompoen eerst in de oven dat duurt ongeveer een half uur. Ondertussen maak je op je gemak de vulling. Als je het een beetje slim aanpakt staat deze zalige gevulde pompoen met kruidige zuurkool binnen 40 minuten dampend op je tafel! 

Blijkbaar houden jullie, net als wij, van zuurkool in combinatie met pompoen. Bijvoorbeeld deze heerlijke & fotogenieke zuurkool pompoen ovenschotel kennen velen vast al? Sommige mensen vinden zuurkool te zuur. Je kunt de zuurkool natuurlijk afspoelen dan ben je van teveel zuur verlost. Maar waarom eet je dan zuurkool? Bovendien is het wel zonde want dan gooi je de belangrijke eigenschappen van zuurkool in het riool: de goede bacteriën. Probeer zuurkool eens met zoete smaken te combineren. Daarbij kun je denken aan wortel, rode paprika, pompoen enzovoort. Je darmen zijn je dankbaar voor de goede bacteriën!

gevulde pompoen met kruidige zuurkool

gevulde pompoen met kruidige zuurkool

Zo maak je gevulde pompoen met kruidige zuurkool

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Gevulde pompoen met kruidige zuurkool

gevulde pompoen met kruidige zuurkool
Door: Anna-Karina van Denderen
Deze zalige gevulde pompoen met kruidige zuurkool staat als je het een beetje slim aanpakt in 40 minuten dampend op je tafel!

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 131

5 van 2 stemmen

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 385.1 kcalkoolhydraten 9.5 geiwitten 15.6 gvetten 30.15 gvezels 9.15 g
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Hoeveelheid (aan te passen)2 ruime porties

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en leg een bakvel op de bakplaat.
  • Verwijder de zaden uit de ½ pompoen en wrijf 'm in met een snufje kaneel en snufje paprikapoeder. Bak de pompoen eerst 15 minuten, keer om en bak nog eens 15 minuten. Controleer de gaarheid met een vork.
  • Snipper ondertussen de ui. Snijd de paprika in kleine blokjes. Bak deze samen met kaneel en paprikapoeder in een klontje roomboter aan. Laat de zuurkool uitlekken en haal los met een vork. Snijd de feta in blokjes en voeg samen met de zuurkool en mascarpone toe. (Ongeveer hier keerde ik de pompoen om) Warm alles goed door. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan, laat afkoelen op een schoteltje anders verbranden ze alsnog.
  • Hak de kruiden.
  • Halveer de pompoen en schep de zuurkoolvulling erin. Leg op een bord en bestrooi met geroosterde walnoten en flink wat verse kruiden. Dien onmiddellijk dampend op.
  • De schil van (de meeste) pompoenen kun je gewoon opeten, het hoeft niet, het zijn wel extra vezels.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties