gevulde pompoen met kruidige zuurkool - koolhydraatarm-recept

Gevulde pompoen met kruidige zuurkool

Vandaag viel deze gevulde pompoen met kruidige zuurkool spontaan uit de koolhydraatarme hemel! Figuurlijk dan hè? Ik ging namelijk de keuken in voor iets totaal anders met pompoen en zuurkool. (deze heerlijke Carrés) Maar soms, meestal eigenlijk, lopen de dingen anders dan je denkt. Te weinig eieren in huis voor mijn oorspronkelijke plan, daar begon deze gevulde pompoen mee. Go with the flow, volg je intuïtie, maak van de nood een deugd, Denk het Om etc. Inmiddels kan ik dat erg goed, ik heb 55 jaar geoefend zullen we maar zeggen. Oké ik heb een pompoen, een pakje zuurkool, een restje feta (saladekaas eigenlijk), een halve rode paprika. Oja, mijn heer Hans had zaterdag een enorme zak(!) verse kruiden gescoord, daar wilde ik ook graag een flinke hoeveelheid van gebruiken.

gevulde pompoen met kruidige zuurkool - koolhydraatarm-recept
Vanavond op te warmen

2-3 personen?
Zelf heb ik iets minder dan de helft van het recept als lunch gegeten, de rest at mijn heer Hans ‘s avonds. Ik deed de halve pompoen met overgebleven zuurkoolvulling in een ovenschaaltje. Afgedekt koel bewaren, dan 20 minuten in een hete oven. Wat extra geroosterde nootjes en verse kruiden erover, lekker makkelijk. En ook zalig! Wij hielden van deze hoeveelheid echt over. Conclusie: met wat meer salade of een nagerecht erbij geschikt voor 3 personen.

Combinatie zoet en zuur
Blijkbaar houden jullie, net als ik, van zuurkool in combinatie met pompoen. Bijvoorbeeld mijn heerlijke & fotogenieke zuurkool pompoen ovenschotel kennen velen vast al? Sommige mensen vinden zuurkool eigenlijk te zuur. Je kunt de zuurkool natuurlijk afspoelen dan ben je van de smaak totaal verlost. Maar waarom eet je dan zuurkool? Bovendien is het wel zonde want dan gooi je de belangrijke eigenschappen van zuurkool in het riool: de goede bacteriën. Probeer zuurkool eens met zoete smaken, zoals wortel, rode paprika, pompoen etc. je darmen zijn je dankbaar voor de goede bacteriën!

Dampend
Voor deze gevulde pompoen, rooster je de pompoen eerst in de oven dat duurt ongeveer een half uur. Als je het een beetje slim aanpakt staat deze zalige gevulde pompoen met kruidige zuurkool in 40 minuten dampend op je tafel!

Dat andere recept met zuurkool en pompoen schuift gewoon door naar een dag met voldoende eieren op voorraad en dan maar hopen dat ik dan pompoen en zuurkool in huis heb!

Klik voor vergrotingen

Zo maak je zelf deze gevulde pompoen met kruidige zuurkool

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Gevulde pompoen met kruidige zuurkool

gevulde pompoen met kruidige zuurkool - koolhydraatarm-recept

Door Anna-Karina Geplaatst maart 12, 2016

  • Aantal of hoeveelheid: 2 of 3 porties
  • Koolhydraten: 9,5 khd of 6,4 khd pp (2 of 3 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Klaar in: 40 minuten

Deze zalige gevulde pompoen met kruidige zuurkool staat als je het een beetje slim aanpakt in 40 minuten dampend op je tafel!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (200 graden hete lucht).
  2. Smeer de schoongemaakte rauwe pompoen, met schil, in met een snufje kaneel en snufje paprikapoeder. Leg de pompoen ondersteboven, dus met het snijvlak, op de bakplaat en bak 15 minuten. Draai na 15 minuten om en bak nog eens 15 minuten. Controleer de gaarheid met een vork. de tijd hangt ook af van de grootte van je pompoen en de dikte van het vruchtvlees
  3. Snijd ui en paprika zoals aangegeven. Bak ze samen met kaneel en paprikapoeder gedurende 3 minuten.
  4. Hak ondertussen de walnoten grof en rooster ze in een droge pan lichtbruin en knapperig, laat afkoelen op een schoteltje anders verbranden ze alsnog.
    Laat de zuurkool uitlekken en haal even los met een vork.
  5. Hak de kruiden alvast zo fijn of grof als je wilt.
    (Ongeveer hier keerde ik mijn pompoen om)
  6. Snijd de feta in blokjes en schep die samen met de uitgelekte zuurkool door de uien en paprika. Laat goed mee warmen. Roer af en toe door. Roer er (als je wilt) nog een lepel mascarpone of crème fraîche door, lekker smeuïg. Proef en breng op smaak met bv. peper en zout.
  7. Zet borden klaar met een plukje sla erop, rucola is echt geweldig erbij!
  8. Leg de gare pompoen op een platte schaal of snijplank en schep de zuurkoolvulling erin. Bestrooi met geroosterde walnoten en flink wat verse kruiden. Dien onmiddellijk dampend op, geef de vulling die niet in de pompoen past er apart bij. Eerlijk delen. Voor 2 -3 personen, hangt ervan af wat je erbij eet. Zalig, eet smakelijk!
  9. De schil van (de meeste) pompoenen kun je gewoon opeten, het hoeft niet, het zijn wel extra vezels.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 gedachten over “Gevulde pompoen met kruidige zuurkool”

Ken je onze twee kookboeken al?

 

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

143 Shares
Share98
Pin45
Tweet
+1