gevulde pompoen met kruidige zuurkool

Gevulde pompoen met kruidige zuurkool

Vandaag viel deze gevulde pompoen met kruidige zuurkool spontaan uit de koolhydraatarme hemel! Figuurlijk dan hè? Ik ging namelijk de keuken in voor iets totaal anders met pompoen en zuurkool (deze heerlijke Carrés). Maar soms, meestal eigenlijk, lopen de dingen bij mij anders dan ik plan. Het begon ermee dat er te weinig eieren in huis waren voor het oorspronkelijke plan. Oké, wat is er wél? Een pompoen, een pakje zuurkool, een restje feta en een halve rode paprika. Aangezien mijn heer Hans zaterdag een enorme zak(!) verse kruiden had gescoord, besloot ik daar ook een flinke hoeveelheid van te gebruiken. Al met al een heerlijk voedzaam gerecht, het bevat 9.5 gram koolhydraten per portie.

Combinatie zoet en zuur

Voor deze gevulde pompoen, rooster je de pompoen eerst in de oven dat duurt ongeveer een half uur. Ondertussen maak je op je gemak de vulling. Als je het een beetje slim aanpakt staat deze zalige gevulde pompoen met kruidige zuurkool binnen 40 minuten dampend op je tafel! 

Blijkbaar houden jullie, net als wij, van zuurkool in combinatie met pompoen. Bijvoorbeeld deze heerlijke & fotogenieke zuurkool pompoen ovenschotel kennen velen vast al? Sommige mensen vinden zuurkool te zuur. Je kunt de zuurkool natuurlijk afspoelen dan ben je van teveel zuur verlost. Maar waarom eet je dan zuurkool? Bovendien is het wel zonde want dan gooi je de belangrijke eigenschappen van zuurkool in het riool: de goede bacteriën. Probeer zuurkool eens met zoete smaken te combineren. Daarbij kun je denken aan wortel, rode paprika, pompoen enzovoort. Je darmen zijn je dankbaar voor de goede bacteriën!

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

gevulde pompoen met kruidige zuurkool

Zo maak je gevulde pompoen met kruidige zuurkool

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Gevulde pompoen met kruidige zuurkool

gevulde pompoen met kruidige zuurkool
Door: Anna-Karina van Denderen
Deze zalige gevulde pompoen met kruidige zuurkool staat als je het een beetje slim aanpakt in 40 minuten dampend op je tafel!

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 131

5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 385.1 kcalkoolhydraten 9.5 geiwitten 15.6 gvetten 30.15 gvezels 9.15 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 ruime porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en leg een bakvel op de bakplaat.
  • Verwijder de zaden uit de ½ pompoen en wrijf 'm in met een snufje kaneel en snufje paprikapoeder. Bak de pompoen eerst 15 minuten, keer om en bak nog eens 15 minuten. Controleer de gaarheid met een vork.
  • Snipper ondertussen de ui. Snijd de paprika in kleine blokjes. Bak deze samen met kaneel en paprikapoeder in een klontje roomboter aan. Laat de zuurkool uitlekken en haal los met een vork. Snijd de feta in blokjes en voeg samen met de zuurkool en mascarpone toe. (Ongeveer hier keerde ik de pompoen om) Warm alles goed door. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan, laat afkoelen op een schoteltje anders verbranden ze alsnog.
  • Hak de kruiden.
  • Halveer de pompoen en schep de zuurkoolvulling erin. Leg op een bord en bestrooi met geroosterde walnoten en flink wat verse kruiden. Dien onmiddellijk dampend op.
  • De schil van (de meeste) pompoenen kun je gewoon opeten, het hoeft niet, het zijn wel extra vezels.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top