gevulde pompoen met kruidige zuurkool

Gevulde pompoen met kruidige zuurkool

Vandaag viel deze gevulde pompoen met kruidige zuurkool spontaan uit de koolhydraatarme hemel! Figuurlijk dan hè? Ik ging namelijk de keuken in voor iets totaal anders met pompoen en zuurkool. (deze heerlijke Carrés) Maar soms, meestal eigenlijk, lopen de dingen anders dan je denkt. Het begon ermee dat er te weinig eieren in huis waren voor het oorspronkelijke plan. Go with the flow, volg je intuïtie, maak van de nood een deugd, Denk het Om enzovoorts. Inmiddels kan ik dat erg goed, ik heb al een leven lang geoefend zullen we maar zeggen. Oké, wat is er wél? Een pompoen, een pakje zuurkool, een restje feta en een halve rode paprika. Aangezien mijn heer Hans zaterdag een enorme zak(!) verse kruiden had gescoord, besloot ik daar ook een flinke hoeveelheid van te gebruiken.

Combinatie zoet en zuur

Voor deze gevulde pompoen, rooster je de pompoen eerst in de oven dat duurt ongeveer een half uur. Ondertussen maak je op je gemak de vulling. Als je het een beetje slim aanpakt staat deze zalige gevulde pompoen met kruidige zuurkool binnen 40 minuten dampend op je tafel! 

Blijkbaar houden jullie, net als wij, van zuurkool in combinatie met pompoen. Bijvoorbeeld deze heerlijke & fotogenieke zuurkool pompoen ovenschotel kennen velen vast al? Sommige mensen vinden zuurkool te zuur. Je kunt de zuurkool natuurlijk afspoelen dan ben je van teveel zuur verlost. Maar waarom eet je dan zuurkool? Bovendien is het wel zonde want dan gooi je de belangrijke eigenschappen van zuurkool in het riool: de goede bacteriën. Probeer zuurkool eens met zoete smaken te combineren. Daarbij kun je denken aan wortel, rode paprika, pompoen enzovoort. Je darmen zijn je dankbaar voor de goede bacteriën!

gevulde pompoen met kruidige zuurkool

gevulde pompoen met kruidige zuurkool

Zo maak je gevulde pompoen met kruidige zuurkool

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


gevulde pompoen met kruidige zuurkool

Gevulde pompoen met kruidige zuurkool

door Anna-Karina van Denderen
Deze zalige gevulde pompoen met kruidige zuurkool staat als je het een beetje slim aanpakt in 40 minuten dampend op je tafel!

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 131

5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: ovengerecht
Voorbereiden: 10 min
Koken: 30 min
Totale tijd: 40 min

Voedingswaarden

9,5 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 9.5 g

Uit recept

2 ruime porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en leg een bakvel op de bakplaat.
  • Verwijder de zaden uit de ½ pompoen en wrijf 'm in met een snufje kaneel en snufje paprikapoeder. Bak de pompoen eerst 15 minuten, keer om en bak nog eens 15 minuten. Controleer de gaarheid met een vork.
  • Snipper ondertussen de ui. Snijd de paprika in kleine blokjes. Bak deze samen met kaneel en paprikapoeder in een klontje roomboter aan. Laat de zuurkool uitlekken en haal los met een vork. Snijd de feta in blokjes en voeg samen met de zuurkool en mascarpone toe. (Ongeveer hier keerde ik de pompoen om) Warm alles goed door. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan, laat afkoelen op een schoteltje anders verbranden ze alsnog.
  • Hak de kruiden.
  • Halveer de pompoen en schep de zuurkoolvulling erin. Leg op een bord en bestrooi met geroosterde walnoten en flink wat verse kruiden. Dien onmiddellijk dampend op.
  • De schil van (de meeste) pompoenen kun je gewoon opeten, het hoeft niet, het zijn wel extra vezels.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 121 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 reacties op “Gevulde pompoen met kruidige zuurkool”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like