Gevulde paprika met spinazie en champignons

gevulde paprika met spinazie en champignons

Gevulde paprika’s kunnen altijd, ik ken maar weinig mensen die het niet lusten. En het is zó makkelijk om te maken, eigenlijk doet de oven het meeste werk. Deze gevulde paprika met spinazie bevat niet alleen lekker veel champignons maar ook licht pittige geitenkaas, walnoot, tijm en een snuf nootmuskaat. Smaken die elkaar allemaal goed aanvullen. De walnoten zorgen trouwens voor een lekker knapperige bite. Mocht je niet van geitenkaas houden dan is feta of gewone kaas natuurlijk ook prima. Al met al bevatten ze 5 gram koolhydraten per halve, 2 halve is een mooie portie.

Hoeveel gevulde paprika eet je?

Mensen vragen aan ons hoeveel ze er van ‘mogen’ eten. Ik vind dat een lastig onderwerp. Ten eerste ga ik daar niet over, van mij mag alles. Ten tweede is een geschikte portiegrootte van persoon tot persoon verschillend. Je hebt grote en kleine eters. En het maakt natuurlijk een enorm verschil of je een lichaam van 120 kilo van energie moet voorzien of een lichaam van 60 kilo moet onderhouden. En dan hebben we het nog niet gehad over de mate van activiteit. Voeden gaat over verzadigen. Wij geven gemiddelde normale porties aan bij onze recepten. Deze keer hadden we grote paprika’s, dat vonden we zelf echt veel…

Als ik het ga serveren aan gasten, maak ik er een mooie salade bij en wat bloemkool couscous, dan is een halve per persoon ruim voldoende. Of neem puntpaprika’s of geel of oranje, dat ziet er extra feestelijk uit!  Of euh… kijk eens naar deze paprika gevuld met notengehakt.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

gevulde paprika met spinazie en champignons

Zo maak je deze Gevulde paprika met spinazie en champignons

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


gevulde paprika met spinazie en champignons

Gevulde paprika met spinazie en champignons

Gevulde paprika met spinazie en champignons, licht pittige geitenkaas, walnoot, tijm en een snuf nootmuskaat. Allemaal heerlijke smaken die elkaar uitstekend aanvullen.
5 van 20 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min

Voedingswaarde

Per halve
kcal 223.72 koolhydraten 5 geiwitten 12.28 gvetten 16.38 gvezels 4.23 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 halve

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Halveer de paprika's overlangs (probeer precies door het steeltje te snijden) en haal de zaadlijsten eruit. Blancheer de paprikahelften 1 minuut in kokend water, laat goed uitlekken.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
  • Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Fruit de ui in een hapjespan met een scheutje olijfolie glazig. Voeg de plakjes champignons en tijm toe en en pers het teentje knoflook erboven uit. Roerbak ongeveer 5 minuten. Voeg de spinazie toe en laat deze snel slinken. Schep regelmatig om.
  • Voeg verbrokkelde geitenkaas en de helft van de gehakte walnoot toe aan de pan met het spinazie-mengsel. Roer om en warm mee. Proef en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Vullen en bakken

  • Vul de paprikahelften met het spinazie mengsel. Gebruik daarbij een schuimspaan en laat het vocht in de pan achter. Verdeel de rest van de walnoten over de gevulde paprika's en rasp er tot slot kaas erover.
  • Bak de paprika's 20 minuten of tot de kaas goudgeel kleurt. Serveer met een handje veldsla bijvoorbeeld.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


48 gedachten over “Gevulde paprika met spinazie en champignons”

  1. 5 sterren
    Mmmmmmmm, heerlijk die gevulde paprika’s met champignons, spinazie en geitenkaas. Ik heb er zelf nog een klein beetje rundergehakt doorheen gedaan. Ik heb gesmuld!

  2. als je ervan houdt, is het erg lekker om er kippenlever bij te doen. dat heb ik gedaan omdat ik allergisch ben voor walnoten. jammie.

  3. Ik heb 2 van je gevulde paprika recepten gecombineerd. Paprika gevuld met een mengsel van geruld gehakt, kastanjechampignons, spinazie en zachte geitenkaas. Natuurlijk het gerookt paprikapoeder er doorheen! Gisteravond voorbereid. Het staat nu in een cakevorm in de koelkast. Vanavond heb ik weinig energie om te koken, en dan is dit een prima gerecht. Kaas erover, in de voorverwarmde oven schuiven en klaar!
    Ik had vulling over en ik had nog 2 vleestomaten. Die heb ik uitgehold en opgevuld en bij de paprika’s gezet. Ben benieuwd hoe dat zal smaken.

    Tip: zet gewone paprika’s in een cakeblik. Eventueel een plakje van de onderkant snijden. Dan vallen ze niet om. Vul de lege ruimte op met een prop aluminiumfolie, dan blijven ze staan.

  4. Lucienne Voormeulen

    5 sterren
    En toen was het dinsdag en gingen we voor dit recept…we have a winner! Heeeeerlijk en dan spreek ik voor man en muis in ons gezin!

  5. Goedemorgen Anna-Karina,
    Gisteren je gevulde paprika’s met spinazie gegeten. In een woord heerlijk!
    Ik heb er nog eentje over…..die komt vandaag aan de beurt?

  6. gisteravond was mijn man weg en heb ik mezelf getracteerd op dit heerlijke gerecht. heb 2 helften paprika gegeten zonder salade.
    wat was dit weer lekker.

    groet
    jeanet

  7. Annie dus clou

    5 sterren
    Gisteren gemaakt. Het was heerlijk .We hebben het zo gegeten zonder salade. Bedankt voor jou idee

  8. Heerlijk recept. Had een klein sneetje in de paprika gemaakt zodat het extra vocht er uit kon lopen. Ook de kinderen vonden het ook erg lekker.

  9. Tonnie vd Bogerd

    5 sterren
    Heb net de paprika’s  (punt) gemaakt en ze waren super lekker. Ik heb alleen brie gebruikt ipv geitenkaas…heerlijk.

    1. Ik heb ook brie ipv geitenkaas gebruikt, hier zijn ze niet zo dol op geitenkaas. En het was inderdaad super lekker! volgende keer probeer ik het met mozzarella

  10. 5 sterren
    Beste Anna-Karina,
    Wij hebben genoten van jouw superheerlijke recept!
    Heel hartelijk bedankt, wij gaan dit vaker maken.
    Heb je toevallig ook een idee van het aantal calorieen per halve of hele gevulde paprika?

  11. Lijkt me heerlijk alleen lust m’n wederhelft geen geitenkaas. Kan ik ook andere kaas gebruiken ?? Suggestie ?

  12. Sandra van Gemert

    5 sterren
    Vanavond voor het eerst dit gerecht gemaakt. Eenvoudig maar overheerlijk!! Ik maak veel gerechten van je en ben nog nooit teleurgesteld!!

     

  13. Hallo,

    Hoeveel paprika moet ik koken, voor 1 persoon? 2 helften?

    Ik hoor het graag!

    Groet!

  14. 5 sterren
    Gisterenavond gemaakt door mijn dochters maar met pijnboompitten in plaats van walnoten.
    Heel lekker recept !! ga het zeker nog eens maken… aanrader.

  15. Beste Anna-Karina,

    Ziet er heerlijk uit, kan ik dit gerecht klaarmaken en verdelen over 2 dagen om van te eten? Dit vooral gericht op de spinazie, waar de meningen nog steeds over verdeeld zijn volgens mij 🙂

  16. 5 sterren
    Was weer een heerlijk recept! Wederom een toppertje. Met sla en een klein beetje puree van knolselderij met wortel. Dan is een halve gevulde paprika genoeg.

  17. 5 sterren
    Vanavond gemaakt, heeerlijk!! Zelfs mijn vriend vond het ook heel lekker, je mist t vlees niet!! Voor herhaling vatbaar!!

  18. Ik ga direct dit recept maken. Nu heb ik alleen moeite met de omschrijving “Licht pittige geitenkaas”. Ik weet dan echt niet wat ik moet nemen. Graag zou ik willen weten welke geitenkaas jij gebruikt. Ik laat later weten hoe ik het recept vond. Ik ga er een mooi bordje van maken. O ja. Het voorgerecht staat al klaar. Borrelglaasje met zalm en komkommer. Mooie verjaardagsmaaltijd lijkt me.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top