gevulde paprika met spinazie en champignons

Gevulde paprika met spinazie en champignons

Gevulde paprika’s kunnen altijd, ik ken maar weinig mensen die het niet lusten. En het is zó makkelijk om te maken, eigenlijk doet de oven het meeste werk. Deze gevulde paprika met spinazie bevat niet alleen veel champignons maar ook licht pittige geitenkaas, walnoot, tijm en een snuf nootmuskaat. Smaken die elkaar allemaal goed aanvullen. De walnoten zorgen trouwens voor een lekker knapperige bite. Mocht je niet van geitenkaas houden dan is feta of gewone kaas natuurlijk ook prima!

Hoeveel gevulde paprika eet je?

Mensen vragen aan ons hoeveel ze er van ‘mogen’ eten. Ik vind dat een lastig onderwerp. Ten eerste ga ik daar niet over, van mij mag alles. Ten tweede is een geschikte portiegrootte van persoon tot persoon verschillend. Je hebt grote en kleine eters. En het maakt natuurlijk een enorm verschil of je een lichaam van 120 kilo van energie moet voorzien of een lichaam van 60 kilo moet onderhouden. En dan hebben we het nog niet gehad over de mate van activiteit. Voeden gaat over verzadigen. Wij geven gemiddelde normale porties aan bij onze recepten. Deze keer hadden we grote paprika’s, dat vonden we zelf echt veel…

Als ik het ga serveren aan gasten, maak ik er een mooie salade bij en wat bloemkool couscous, dan is een halve per persoon ruim voldoende. Of neem puntpaprika’s of geel of oranje, dat ziet er extra feestelijk uit!  Of euh… kijk eens naar deze paprika gevuld met notengehakt.

gevulde paprika met spinazie en champignons

 

Zo maak je deze Gevulde paprika met spinazie en champignons

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


gevulde paprika met spinazie en champignons

Gevulde paprika met spinazie en champignons

Gevulde paprika met spinazie en champignons, licht pittige geitenkaas, walnoot, tijm en een snuf nootmuskaat. Allemaal heerlijke smaken die elkaar uitstekend aanvullen.
Afdrukken Reacties
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: groente, ovengerecht
Voorbereiden: 10 min
Koken: 20 min
Totale tijd: 30 min

Koolhydraten - hoeveelheid

5 gram koolhydraten per halve
Uit recept: 4 halve

Ingrediënten

Bereiden

  • Halveer de paprika's en haal de zaden eruit. Blancheer de paprikahelften 1 minuut in kokend water, laat goed uitlekken.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
  • Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Fruit de ui in een hapjespan glazig in olijfolie. Voeg champignons en tijm toe en en pers het teentje knoflook erboven uit. Roerbak ongeveer 5 minuten. Voeg de spinazie toe en laat deze snel slinken. Schep regelmatig om.
  • Voeg verbrokkelde geitenkaas en de helft van de gehakte walnoot toe aan de pan met het spinazie-mengsel. Roer om en warm mee. Proef en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Vullen en bakken
  • Vul de paprikahelften met het spinazie mengsel. Gebruik daarbij een schuimspaan en laat het vocht in de pan achter. Verdeel de rest van de walnoten over de gevulde paprika's en rasp er tot slot kaas erover.
  • Bak de paprika's 20 minuten of tot de kaas goudgeel kleurt. Serveer met een handje veldsla bijvoorbeeld.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

47 reacties op “Gevulde paprika met spinazie en champignons”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

6.1K Shares
Share1.2K
Pin4.8K
Tweet