Gevulde paprika met spinazie en champignons

gevulde paprika met spinazie en champignons

Gevulde paprika’s kunnen altijd, ik ken maar weinig mensen die het niet lusten. En het is zó makkelijk om te maken, eigenlijk doet de oven het meeste werk. Deze gevulde paprika met spinazie bevat niet alleen lekker veel champignons maar ook licht pittige geitenkaas, walnoot, tijm en een snuf nootmuskaat. Smaken die elkaar allemaal goed aanvullen. De walnoten zorgen trouwens voor een lekker knapperige bite. Mocht je niet van geitenkaas houden dan is feta of gewone kaas natuurlijk ook prima. Al met al bevatten ze 5 gram koolhydraten per halve, 2 halve is een mooie portie.

Hoeveel gevulde paprika eet je?

Mensen vragen aan ons hoeveel ze er van ‘mogen’ eten. Ik vind dat een lastig onderwerp. Ten eerste ga ik daar niet over, van mij mag alles. Ten tweede is een geschikte portiegrootte van persoon tot persoon verschillend. Je hebt grote en kleine eters. En het maakt natuurlijk een enorm verschil of je een lichaam van 120 kilo van energie moet voorzien of een lichaam van 60 kilo moet onderhouden. En dan hebben we het nog niet gehad over de mate van activiteit. Voeden gaat over verzadigen. Wij geven gemiddelde normale porties aan bij onze recepten. Deze keer hadden we grote paprika’s, dat vonden we zelf echt veel…

Als ik het ga serveren aan gasten, maak ik er een mooie salade bij en wat bloemkool couscous, dan is een halve per persoon ruim voldoende. Of neem puntpaprika’s of geel of oranje, dat ziet er extra feestelijk uit!  Of euh… kijk eens naar deze paprika gevuld met notengehakt.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

gevulde paprika met spinazie en champignons

Zo maak je deze Gevulde paprika met spinazie en champignons

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Gevulde paprika met spinazie en champignons

gevulde paprika met spinazie en champignons
Door: Anna-Karina van Denderen
Gevulde paprika met spinazie en champignons, licht pittige geitenkaas, walnoot, tijm en een snuf nootmuskaat. Allemaal heerlijke smaken die elkaar uitstekend aanvullen.
5 van 20 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min

Voedingswaarde

Per halve
kcal 223.72 koolhydraten 5 geiwitten 12.28 gvetten 16.38 gvezels 4.23 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 halve

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Halveer de paprika's overlangs (probeer precies door het steeltje te snijden) en haal de zaadlijsten eruit. Blancheer de paprikahelften 1 minuut in kokend water, laat goed uitlekken.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
  • Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Fruit de ui in een hapjespan met een scheutje olijfolie glazig. Voeg de plakjes champignons en tijm toe en en pers het teentje knoflook erboven uit. Roerbak ongeveer 5 minuten. Voeg de spinazie toe en laat deze snel slinken. Schep regelmatig om.
  • Voeg verbrokkelde geitenkaas en de helft van de gehakte walnoot toe aan de pan met het spinazie-mengsel. Roer om en warm mee. Proef en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Vullen en bakken

  • Vul de paprikahelften met het spinazie mengsel. Gebruik daarbij een schuimspaan en laat het vocht in de pan achter. Verdeel de rest van de walnoten over de gevulde paprika's en rasp er tot slot kaas erover.
  • Bak de paprika's 20 minuten of tot de kaas goudgeel kleurt. Serveer met een handje veldsla bijvoorbeeld.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

48 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top