gevulde paprika met spinazie en champignons

Gevulde paprika met spinazie en champignons

Gevulde paprika’s kunnen altijd, ik ken maar weinig mensen die het niet lusten. En het is zó makkelijk om te maken, eigenlijk doet de oven het meeste werk. De gevulde paprika met spinazie bevat veel champignons, licht pittige geitenkaas, walnoot, tijm en een snuf nootmuskaat, smaken die elkaar allemaal goed aanvullen. De walnoten zorgen trouwens voor een lekker knapperige bite. Mocht je niet van geitenkaas houden dan is feta of gewone kaas natuurlijk ook prima!

Hoeveel gevulde paprika eet je?

Mensen vragen dan ons hoeveel ze er van ‘mogen’ eten. Ik vind dat een lastig onderwerp. Ten eerste ga ik daar niet over, van mij mag alles. Ten tweede is een geschikte portiegrootte van persoon tot persoon verschillend. Je hebt grote en kleine eters. En het maakt natuurlijk een enorm verschil of je een lichaam van 100 kilo van energie moet voorzien of een lichaam van 60 kilo. En dan hebben we het nog niet gehad over de mate van activiteit. Wij geven gemiddelde porties aan bij onze recepten. Deze keer hadden we grote paprika’s, dat vonden we wel echt veel…

Als ik het ga serveren aan gasten, maak ik er een mooie salade bij en wat bloemkool couscous, dan is een halve per persoon ruim voldoende. Of neem puntpaprika’s of geel of oranje, dat ziet er extra feestelijk uit!  Of euh… kijk eens naar deze paprika gevuld met notengehakt.

Klik voor vergrotingen

 

Zo maak je deze Gevulde paprika met spinazie en champignons

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Gevulde paprika met spinazie en champignons

gevulde paprika met spinazie en champignons

Door Anna-Karina Geplaatst november 17, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 4 helften
  • Koolhydraten: 5 gr. per halve (4 helften uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Klaar in: 30 minuten

Gevulde paprika met spinazie, veel champignons, licht pittige geitenkaas, walnoot, tijm en een snuf nootmuskaat, smaken die elkaar allemaal goed aanvullen.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de paprika's, halveer ze en haal de zaden eruit. Blancheer de schoongemaakte paprikahelften ca. 1 minuut in kokend water, laat goed uitlekken. Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden). En vet alvast een ovenschaal in. Fruit de ui 2 minuten glazig, voeg champignons toe en en pers het teentje knoflook erboven uit. Roerbak ongeveer 5 min. Spinazie toevoegen en laten laten slinken.
  3. Brokkel of snijd ondertussen de geitenkaas in stukjes en hak de walnoten grof. Roer de geitenkaas door het spinazie-mengsel met de tijm en nootmuskaat. Proef even en voeg indien gewenst wat peper en zout toe (of een snufje bouillonpoeder).
  4. Vul de paprikahelften met het spinazie mengsel. Ik doe dat met een schuimspaan zodat het vocht in de pan achterblijft. Verdeel de grof gehakte walnoten over de paprika's en rasp als laatste wat kaas erover. Bak de paprika's ongeveer 20 minuten in de oven. Serveer met een beetje groene salade, van veldsla bijvoorbeeld.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

47 gedachten over “Gevulde paprika met spinazie en champignons”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

5.89K Shares
Share1.04K
Pin4.85K
Tweet