Van paprika word ik altijd een beetje vrolijk, niet alleen door die prachtige en intense kleuren, maar ook de smaak en textuur ervan doen iets met mijn humeur. Dan hebben we het nog niet eens over het formaat gehad! Neem nou deze olijke gevulde mini paprikaatjes, zo schattig! Wij maakten een heel basale (vega)gehaktvulling, die we smeuïg maakten met tomatenpuree en crème fraîche. Bak de mini paprikaatjes zeker niet te lang in de oven, want juist dat ze nog een beetje een bite hebben houdt ze lekker fris. Met de groentefriet erbij was het een heerlijke maaltijd waar we van hebben zitten smullen. Echt een fijn maaltje om je weekend mee te starten! Hou je wat over? Eet ze tussendoor, want ze zijn koud ook lekker. We hebben ze uitgerekend per stuk, want als borrelhapje zijn ze ook zalig! Bevatten 0.95 gram koolhydraten per halve.
Andere vullingen?
Paprika’s vullen kan op zoveel verschillende manieren. Zoals gezegd namen wij en heel basale gehaktvulling, verder zonder groente, behalve het uitje dan. Dat is voor de kleine mini paprikaatjes prima, je hebt dan in verhouding veel groente. Mocht je gewone (grotere) paprika’s willen vullen, dan zou ik een vulling van alleen gehakt te saai vinden. Verwerk er dan wel groente in. Groente als bleekselderij, stukjes aubergine of courgette of champignons, allemaal lekker. Of kijk eens hieronder bij de links naar andere gerechten, neem die met notengehakt! Of zoek eens op “gevulde paprika“. In mijn allereerste gevulde paprika ever (in 1979) stopte ik gierst, ui, kaas en veel paprikapoeder. Voedsel voor arme studenten, maar ook heerlijk 😉
Samen in de oven
Wij hebben twee ovens in de keuken, toch hebben we gevulde mini paprikaatjes gewoon de laatste 10 minuten bij de groentefrietjes in de oven gezet. Dat kan prima als je een 4D heteluchtoven hebt, zoals wij. Die hete lucht wordt namelijk echt helemaal rond geblazen, zodat de temperatuur vrijwel overal in de ruimte van de oven gelijk is. Zelfs met óók een dichte plaat erin.
We begonnen met de groentefriet halverwege, toen de laatste tien minuten de frietjes naar onder verplaatst en de paprikaatjes in het midden op het rooster erbij geschoven. Ovenschotels, muffins en taarten zet je normaal gesproken altijd in de vorm of het blik op een rooster, zodat de warmte er aan alle kanten goed bij kan. Als je de bakvorm op een bakplaat zou zetten, hou je de luchtcirculatie tegen en wordt je baksel minder goed gaar. Voor meer ovenweetjes en -tips: lees ons uitgebreide artikel over Het gebruik van de oven.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je Gevulde mini paprikaatjes
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Gevulde mini paprikaatjes
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 50 g ui, 1 kleine
- 1 teentje knoflook
- 175 g gehakt, vega
- 200 g paprika, mini! schoongemaakt, 8 stuks =16 halve
- 30 g tomatenpuree
- 50 ml crème fraîche
- peper en zout
- geraspte kaas, 0 khd indien zelf geraspt
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C en zet een ovenschaal klaar.
- Snipper de ui en hak de knoflook. Bak vervolgens het gehakt samen met de ui en knoflook in olie gaar. (vega gehakt is al gaar en is snel klaar) Roer de tomatenpuree en de crème fraîche erdoor. Proef en breng op smaak peper en zout. Voeg eventueel wat water toe als het smeuïger moet zijn.
- Snijd de minipaprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Vul ze daarna met het gehaktmengsel en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Rasp er tot slot nog wat kaas over.
- Bak de gevulde mini paprikaatjes 10 minuten in de oven. Lekker met groentefriet of een salade!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet