Gevulde komkommer

Deze gevulde komkommer is zo’n gerecht waarbij je gasten verbaasd roepen: “Hé, maar jij bent toch op dieet?” Ik: “Ja, dat klopt!” Op zo’n moment ben ik weer extra blij dat ik ooit het koolhydraatarme eten heb ontdekt! Geen strafdieet, maar een prima manier van gezond eten en zeer smaakvol! Voor de recepten verwijs ik ze tegenwoordig naar mijn eigen website, stiekem best trots op.

Gevulde komkommer is supersimpel klaar te maken, als je kan snijden, prakken en kan roeren is het zo gepiept. Het zijn komkommerbootjes met een vulling waar ook avocado en garnalen inzit, dan kan het al niet meer fout gaan wat mij betreft. Hou je niet zo van garnalen, neem dan gerust gerookte zalm of forel of de visvrije tonyn van DVS dat smaakt ook uitstekend. Liever helemaal geen vis? Doe er dan desnoods twee hardgekookte geprakte eieren in, in dat geval zou ik er zeker ook kerrie indoen! Smullen.gevulde komkommer

Wij hebben de gevulde komkommer met zijn tweeën opgegeten maar dat was best heel veel! Er had makkelijk een derde persoon mee kunnen lunchen. Dus de hoeveelheden heb ik omgezet naar een recept voor 3 personen als lunch. Neem je het als voorgerecht kan je er 4 personen mee voeden want dan is een kwart komkommer per persoon ruim voldoende. Hou daar ook rekening mee bij het snijden van je komkommer, zie recept.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de gevulde komkommer

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Gevulde komkommer


Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst februari 22, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 3 porties
  • Koolhydraten: 3,5 gr. pp (3 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten

Deze gevulde komkommer is zo'n gerecht waarbij je gasten verbaasd roepen: "Hé, maar jij bent toch op dieet?" Ik: "Ja, dat klopt!" Op …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de komkommer en snijd over de gehele lengte in twee helften. Schep met een lepel de zaden eruit zodat je en mooie 'bootvorm' krijgt. Snijd de boten in 2, 3 of 4 stukken, afhankelijk voor hoeveel personen je het gerecht maakt.
    Als je de komkommer iets zachter wilt kan je de delen bestrooien met zout en dan na 20 minuten afspoelen en droog deppen.
  2. Snijd de avocado doormidden en haal de pit eruit, de helft prakken met het citroensap. De andere helft in mooie plakjes snijden. Snijd de tomaat in blokjes.
  3. VULLING
    Meng mayonaise, crème fraîche, tomaat, geprakte halve avocado en drie kwart van de garnalen door elkaar en breng de vulling op smaak met paprika, cayennepeper en peper en zout.
  4. BORDEN OPMAKEN en SERVEREN
    Verdeel rucola over de borden. Schep de vulling in de komkommerbootjes en verdeel de stukken over de borden. Garneer met de plakjes avocado en de achtergehouden garnalen. Strooi er wat paprikapoeder over. Schep eventueel overgebleven vulling op de rucola. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 gedachten over “Gevulde komkommer”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

270 Shares
Share170
Pin100
Tweet