gevulde komkommer

Gevulde komkommer

Deze gevulde komkommer is zo’n gerecht waarbij je gasten verbaasd roepen: “Hé, maar jij bent toch op dieet?” Ik: “Ja, dat klopt!” Op zo’n moment ben ik weer extra blij dat ik ooit het koolhydraatarme eten heb omarmd! Geen strafdieet, maar een prima manier van gezond eten en zeer smaakvol! Voor de recepten verwijs ik ze naar onze eigen website en 3 boeken! Want daar zijn we gewoon hartstikke trots op!

Super simpel

Gevulde komkommer is super simpel om klaar te maken. Hoewel je er wel voor moet kunnen snijden, prakken en roeren. Maar dan is het ook zó gepiept. Het zijn komkommerbootjes met een vulling waar ook avocado en garnalen inzit. Met die ingrediënten kan het al niet meer fout gaan wat mij betreft. Echter, als je nou niet zo van garnalen houdt, neem dan gerust gerookte zalm, gerookte kip, gebakken spekjes of de visvrije tonyn van DVS. Dat smaakt namelijk ook uitstekend. Liever helemaal geen rokige smaak? Doe er dan desnoods twee hardgekookte geprakte eieren in, in dat geval zou ik er zeker ook kerrie indoen! Al met al, een leuk koolhydraatarm gerechtje om van te smullen!

Wij hebben de gevulde komkommer met zijn tweeën opgegeten maar dat was best heel veel! Er had makkelijk een derde persoon mee kunnen lunchen. Dus de hoeveelheden heb ik omgezet naar een recept voor 3 persoonslunch. Neem je het als voorgerecht kan je er 4 personen mee voeden want dan is een kwart komkommer per persoon ruim voldoende.

gevulde komkommer

 

gevulde komkommer

Zo maak je de gevulde komkommer

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Gevulde komkommer

door Anna-Karina van Denderen
Deze gevulde komkommer is zo'n gerecht waarbij je gasten verbaasd roepen: "Hé, maar jij bent toch op dieet?" Ik: "Ja, dat klopt!" Op zo'n moment ben ik weer extra blij dat ik ooit het koolhydraatarme eten heb omarmd!
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Lunch, Voorgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: snel
Voorbereiden: 10 min
Totale tijd: 10 min

Koolhydraten per hoeveelheid

3,5 gram koolhydraten per lunchportie
Koolhydraten 3.5 g
Uit recept: 3 porties

Ingrediënten

Vulling
Serveren

Bereiden

  • Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Schep met een lepel de zaden eruit. Snijd de helften in het aantal porties ('bootjes') dat je nodig hebt.
Vulling
  • Prak het vruchtvlees van de helft van de avocado. De andere helft in mooie plakjes snijden voor de garnering.
  • Halveer de tomaat, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Meng geprakte halve avocado en de blokjes tomaat met mayonaise, crème fraîche, kneepje citroensap en ¾ van de garnalen door elkaar. Proef en breng de vulling op smaak met paprikapoeder, cayennepeper en peper en zout.
Serveren
  • Verdeel de rucola over de borden. Schep de vulling in de komkommerbootjes en verdeel de stukken over de borden. Garneer met de plakjes avocado en een ¼ van de garnalen. Strooi er tot slot wat paprikapoeder over.
  • Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

(Gezien 25 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 reacties op “Gevulde komkommer”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like