Deze knapperige gevulde komkommer is zo’n gerecht waarbij je gasten verbaasd roepen: “Hé, maar jij bent toch op dieet?” Ik: “Ja, dat klopt!” Op zo’n moment ben ik weer extra blij dat ik ooit het koolhydraatarme eten heb omarmd! Dit lunchgerecht bevat per portie 3.1 gram koolhydraten, de volledige macro’s vind je in de receptkop onderaan.
Koolhydraatarm eten is echt geen strafdieet, maar een prima manier van gezond eten en zeer smaakvol. Voor de recepten verwijs ik ze naar deze website en onze (inmiddels al) 3 eigen koolhydraatarme kookboeken! Want daar zijn we gewoon hartstikke trots op! Zeker ons 3e boek verdient je aandacht, die vinden we zelf namelijk stiekem het meest compleet en zeer geslaagd. Of mag je dat niet denken van je ‘kindjes’?
Super simpel
Gevulde komkommer is super simpel om klaar te maken. Hoewel je er wel voor moet kunnen snijden, prakken en roeren. Maar dan is het ook zó gepiept. Het zijn komkommerbootjes met een vulling waar ook avocado en garnalen inzit. Met die ingrediënten kan het al niet meer fout gaan wat mij betreft. Echter, als je nou niet zo van garnalen houdt, neem dan gerust gerookte zalm, gerookte kip, gebakken spekjes of de visvrije tonyn van DVS. Dat smaakt namelijk ook uitstekend. Liever helemaal geen rokige smaak? Doe er dan desnoods twee hardgekookte geprakte eieren in, in dat geval zou ik er zeker ook kerrie indoen! Al met al, een leuk koolhydraatarm gerechtje om van te smullen!
Wij hebben de gevulde komkommer met zijn tweeën opgegeten maar dat was best heel veel! Er had makkelijk een derde persoon mee kunnen lunchen. Dus de hoeveelheden heb ik omgezet naar een recept voor 3 persoonslunch. Neem je het als voorgerecht kan je er 4 personen mee voeden want dan is een kwart komkommer per persoon ruim voldoende.
Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:




Zo maak je de gevulde komkommer
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!
Gevulde komkommer
Ook in Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, blz. 81
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 300 g komkommer
Vulling
- 1 avocado
- 1 tomaat, vruchtvlees in blokjes
- 1 el mayonaise
- 40 g crème fraîche
- kneepje citroensap
- 100 g garnalen, Hollandse
- paprikapoeder, naar smaak
- snufje cayennepeper, naar smaak
- peper en zout, naar smaak
Serveren
- 30 g rucola
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Schep met een lepel de zaden eruit. Snijd de helften in het aantal porties ('bootjes') dat je nodig hebt.
Vulling
- Prak het vruchtvlees van de helft van de avocado. De andere helft in mooie plakjes snijden voor de garnering.
- Halveer de tomaat, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Meng geprakte halve avocado en de blokjes tomaat met mayonaise, crème fraîche, kneepje citroensap en ¾ van de garnalen door elkaar. Proef en breng de vulling op smaak met paprikapoeder, cayennepeper en peper en zout.
Serveren
- Verdeel de rucola over de borden. Schep de vulling in de komkommerbootjes en verdeel de stukken over de borden. Garneer met de plakjes avocado en een ¼ van de garnalen. Strooi er tot slot wat paprikapoeder over.
- Eet smakelijk!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Onze 3 bestsellende kookboeken!
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com, Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com: