Deze knapperige gevulde komkommer is zo’n gerecht waarbij je gasten verbaasd roepen: “Hé, maar jij bent toch op dieet?” Ik: “Ja, dat klopt!” Op zo’n moment ben ik weer extra blij dat ik ooit het koolhydraatarme eten heb omarmd! Dit lunchgerecht bevat per portie 3.1 gram koolhydraten, de volledige macro’s vind je in de receptkop onderaan.
Koolhydraatarm eten is echt geen strafdieet, maar een prima manier van gezond eten en zeer smaakvol. Voor de recepten verwijs ik ze naar deze website en onze (inmiddels al) 3 eigen koolhydraatarme kookboeken! Want daar zijn we gewoon hartstikke trots op! Zeker ons 3e boek verdient je aandacht, die vinden we zelf namelijk stiekem het meest compleet en zeer geslaagd. Of mag je dat niet denken van je ‘kindjes’?
Super simpel
Gevulde komkommer is super simpel om klaar te maken. Hoewel je er wel voor moet kunnen snijden, prakken en roeren. Maar dan is het ook zó gepiept. Het zijn komkommerbootjes met een vulling waar ook avocado en garnalen inzit. Met die ingrediënten kan het al niet meer fout gaan wat mij betreft. Echter, als je nou niet zo van garnalen houdt, neem dan gerust gerookte zalm, gerookte kip, gebakken spekjes of de visvrije tonyn van DVS. Dat smaakt namelijk ook uitstekend. Liever helemaal geen rokige smaak? Doe er dan desnoods twee hardgekookte geprakte eieren in, in dat geval zou ik er zeker ook kerrie indoen! Al met al, een leuk koolhydraatarm gerechtje om van te smullen!
Wij hebben de gevulde komkommer met zijn tweeën opgegeten maar dat was best heel veel! Er had makkelijk een derde persoon mee kunnen lunchen. Dus de hoeveelheden heb ik omgezet naar een recept voor 3 persoonslunch. Neem je het als voorgerecht kan je er 4 personen mee voeden want dan is een kwart komkommer per persoon ruim voldoende.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de gevulde komkommer
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Gevulde komkommer
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 300 g komkommer
Vulling
- 1 avocado
- 1 tomaat, vruchtvlees in blokjes
- 1 el mayonaise
- 40 g crème fraîche
- kneepje citroensap
- 100 g garnalen, Hollandse
- paprikapoeder, naar smaak
- snufje cayennepeper, naar smaak
- peper en zout, naar smaak
Serveren
- 30 g rucola
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Schep met een lepel de zaden eruit. Snijd de helften in het aantal porties ('bootjes') dat je nodig hebt.
Vulling
- Prak het vruchtvlees van de helft van de avocado. De andere helft in mooie plakjes snijden voor de garnering.
- Halveer de tomaat, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Meng geprakte halve avocado en de blokjes tomaat met mayonaise, crème fraîche, kneepje citroensap en ¾ van de garnalen door elkaar. Proef en breng de vulling op smaak met paprikapoeder, cayennepeper en peper en zout.
Serveren
- Verdeel de rucola over de borden. Schep de vulling in de komkommerbootjes en verdeel de stukken over de borden. Garneer met de plakjes avocado en een ¼ van de garnalen. Strooi er tot slot wat paprikapoeder over.
- Eet smakelijk!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Ik kan geen tomaat verdragen maar ik denk dat dit ook wel lekker is zonder tomaat ☺
Of je neemt een beetje paprika.
Hallo,
ik heb de Hollandse garnalen vervangen door “kerrie garnalen”, deze gebakken, vocht verwijderd en toen door een hakmachine gehaald. Brengt een extra pitje in het gerecht.
ik heb 1 komkommer matig gevuld en als hoofdmaaltijd gegeten, dat is ook best veel.
Groeten Annelies
Ps ik heb 2 avocado gebruikt en wat minder mayonaise…dat wordt morgen nog een x genieten
Klinkt ook lekker. Eet smakelijk alvast voor morgen dan!
Net gemaakt met blik tonijn, top!
Was er wel echt weer voor!
Ik ben al een poosje bezig met KHA eten, ontdekte nu jouw website. Super om dit allemaal zo te lezen, je krijgt echt zin om alles te proberen. De witloflasagne staat voor zondag op het menu, maar nu heb ik een vraag over de gevulde komkommer. Ik ben erachter gekomen dat ik avocado niet lekker vind, kan ik die vervangen door iets anders?
Avocado laat zich lastig vervangen, die heeft een heel specifieke nootachtige romige smaak. Het romige kan je misschien evenaren met extra geklopt slagroom erdoor. Je kan natuurlijk altijd een ander ingrediënt toevoegen, iets wat je wel lekker vindt. Of een vulling die lijkt op een klassieke garnalencocktail: Garnalen/bosuitje/tomaat/gember/rode peper of sambal/mayo/slagroom en crème fraîche/kerrie/citroen en wat peterselie/bieslook?
Ik eet nog maar een paar dagen koolhydraatarm. Best lastig om dan ineens te gaan verzinnen wat je voor bijvoorbeeld brood in de plaats eet. Op internet wat lopen zoeken en zo op jou website terecht gekomen. Ik wil je daar echt een compliment voor geven. Zo duidelijk en makkelijk beschreven, en overzichtelijk ingedeeld! Zelfs mij lukt het om jou receptjes te maken. Gisteren voor een vermogen wat standaardspullen ingekocht, zoals amandelmeel, kokosmeel en nog meer van dat soort dingen waar ik het bestaan niet eens van wist. Ik heb nu vanmorgen de kaaspannenkoek gemaakt (en gelukt!) deze was heerlijk. En nu net je gevulde komkommerrecept gemaakt. Ik heb iets minder gemaakt ( voor 1 persoon) en dus zelf een beetje aangepast qua hoeveelheden. Iets te dun uitgevallen, maar toch…..dit was ook weer heel erg lekker en het vult ontzettend goed. Bedankt voor al je recepten!
Graag gedaan Margie! Het leuke van websites is dat er 24 uur per dag terecht kan, dus kom zo vaak als je wilt terug! Ken je ook mijn FaceBookpagina al?
Ja, dat doe ik zeker. En van je facebookpagina ben ik ook al ‘lid’. Ik ga morgen je kokoskoekjes maken. Wilde het eigenlijk nu doen, maar heb vanmorgen de Griekse Yoghurt opgemaakt, en die heb ik toch nodig. Nog één dagje wachten….ze lijken mij heerlijk.
Succes!