gevulde groentesoep met kabeljauw

Gevulde groentesoep met kabeljauw

Als je ‘m eens kon ruiken… Deze super voedzame, gevulde groentesoep met kabeljauw was in mijn hoofd eerst helemaal geen soep, maar een groentegerecht met kabeljauw en losse bloemkoolrijst. Tijdens het koken leek het me veel makkelijker om alles bij elkaar te doen. Zo ontstond er een rijk gevulde groentesoep waar ik de stukjes kabeljauw bij deed. Hij is echt zó verrukkelijk geworden! Heerlijk romig en rond van smaak, boordevol frisse groente en malse kabeljauwstukjes. Daarboven zweeft een subtiele kruidensmaak van tijm en peterselie en een vleugje limoen. Een tikkie oosterse groentesoep eigenlijk. 

Ingrediënten vervangen

Sommige mensen houden minder van de kokossmaak, in dit gerecht valt de typische kokossmaak juist enorm mee, maar als jet toch wilt vervangen, of je hebt het net niet in huis, kun je het vervangen door slagroom of amandelmelk. Zelfs mascarpone of roomkaas werken goed. Voeg in elk geval voldoende vet toe aan het gerecht, anders voedt het onvoldoende.

De Shanghai paksoi kun je makkelijk vervangen door gewone paksoi, spinazie of witlof. De bimi is eigenlijk hetzelfde als aspergebroccoli, en gewone broccoli kan natuurlijk ook. Toevoegingen: spaanse peper voor een pittige soep of kerrie voor een gele soep. Ook tuinerwtjes of sojaboontjes zijn leuk.  Nou, heb je genoeg inspiratie zo om verder mee aan de slag te gaan? Kook ze!

De soep of uit mijn hoofd?

Mocht je geen zin hebben om deze gevulde groentesoep met kabeljauw te maken, of ben je gewoon benieuwd naar hoe ik het in mijn hoofd had? Nou luister, ik zal het je verklappen. Ik had het oorspronkelijk bedacht als drie losse componenten. Groente, kabeljauw en de bloemkoolrijst apart.

Maak de groente zoals hieronder maar gebruik minder bouillon (100 ml bouillon i.p.v. 400 ml) en neem de helft van de kokosmelk (135 ml i.p.v. 270 ml).  Bak de kabeljauw 8 minuten om en om in boter of zoals je het zelf lekker vindt. Wok de bloemkoolrijst 2 minuten op hoog vuur (pas op het laatst) met wat kerrie en zout.  Serveer als drie losse onderdelen op een bord. Dan heb je in plaats van gevulde groentesoep weer een heel ander gerecht met dezelfde ingrediënten! Wel met veel meer afwas 😉

gevulde groentesoep met kabeljauw

gevulde groentesoep met kabeljauw

 

Ook lekker:

Zo maak je gevulde groentesoep met kabeljauw

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Gevulde groentesoep met kabeljauw


gevulde groentesoep met kabeljauw

Door Hans van Deelen Geplaatst oktober 18, 2019

  • Aantal of hoeveelheid: 2-4 porties
  • Koolhydraten: 9,8 - 4,9 gr khd (2-4 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Klaar in: 30 minuten

Deze super voedzame, gevulde groentesoep met kabeljauw is echt zó verrukkelijk geworden! Romig en rond, boordevol frisse groente en malse kabeljauwstukjes.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Halveer de prei in de lengte en snijd in plakjes. Fruit prei en geperste knoflook ongeveer 5 minuten samen met de hele takjes tijm in olijfolie. Neem een grote koekenpan want er komt nog veel meer lekkers bij!
  2. Snijd ondertussen de courgette en de champignons in plakjes en bak samen met de bimi en de kappertjes 5 minuutjes mee. Voeg dan de bouillon toe. Snijd de Shanghai paksoi in reepjes en voeg toe. (ik sneed ze doormidden, vanwege leuker voor de foto)
  3. Snijd de kabeljauw in stukken en voeg samen met de bloemkoolrijst en kokosmelk toe. Breng alles aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken met een deksel er schuin op. Of langer tot de groente zo gaar is als je zelf lekker vindt. Roer af en toe om.
  4. Proef en breng zo nodig op smaak met peper en zout. Verwijder de takjes tijm.
  5. Serveer de soep in een diepe kom en bestrooi met verse peterselie. Geef er voor de liefhebber partjes limoen bij.
  6. Hoofdgerecht 2 porties, lunch 4 porties.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Gevulde groentesoep met kabeljauw”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

221 Shares
Share21
Pin200
Tweet