Als je ‘m eens kon ruiken… Deze super voedzame, gevulde groentesoep met kabeljauw was in mijn hoofd eerst helemaal geen soep, maar een groentegerecht met kabeljauw en losse bloemkoolrijst. Tijdens het koken leek het me veel makkelijker om alles bij elkaar te doen. Zo ontstond er een rijk gevulde groentesoep waar ik de stukjes kabeljauw bij deed. Hij is echt zó verrukkelijk geworden! Heerlijk romig en rond van smaak, boordevol frisse groente en malse kabeljauwstukjes. Daarboven zweeft een subtiele kruidensmaak van tijm en peterselie en een vleugje limoen. Een tikkie oosterse groentesoep eigenlijk. In onze vorm bevat het gerecht 6.15 gram koolhydraten per portie.
Ingrediënten vervangen?
Sommige mensen houden minder van de kokossmaak, in dit gerecht valt de typische kokossmaak juist enorm mee, maar als jet toch wilt vervangen, of je hebt het net niet in huis, kun je het vervangen door slagroom of amandelmelk. Zelfs mascarpone of roomkaas werken goed. Voeg in elk geval voldoende vet toe aan het gerecht, anders voedt het onvoldoende. De Shanghai paksoi kun je makkelijk vervangen door gewone paksoi, spinazie of witlof. De bimi is eigenlijk hetzelfde als aspergebroccoli, en gewone broccoli kan natuurlijk ook. Toevoegingen: spaanse peper voor een pittige soep of kerrie voor een gele soep. Ook tuinerwtjes of sojaboontjes zijn leuk. Nou, heb je genoeg inspiratie zo om verder mee aan de slag te gaan? Kook ze!
De soep of uit mijn hoofd?
Mocht je geen zin hebben om deze gevulde groentesoep met kabeljauw te maken, of ben je gewoon benieuwd naar hoe ik het in mijn hoofd had? Nou luister, ik zal het je verklappen. Ik had het oorspronkelijk bedacht als drie losse componenten. Groente, kabeljauw en de bloemkoolrijst apart.
Maak de groente zoals hieronder maar gebruik minder bouillon (100 ml bouillon i.p.v. 400 ml) en neem de helft van de kokosmelk (135 ml i.p.v. 270 ml). Bak de kabeljauw 8 minuten om en om in boter of zoals je het zelf lekker vindt. Wok de bloemkoolrijst 2 minuten op hoog vuur (pas op het laatst) met wat kerrie en zout. Serveer als drie losse onderdelen op een bord. Dan heb je in plaats van gevulde groentesoep weer een heel ander gerecht met dezelfde ingrediënten! Wel met veel meer afwas 😉
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Wij zijn per 1-1-2025 met pensioen! Er komen niet wekelijks nieuwe recepten of nieuwe weekmenu’s bij. Maar er staan voldoende koolhydraatarme – keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:






Zo maak je gevulde groentesoep met kabeljauw
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Gevulde groentesoep met kabeljauw
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 150 g prei
- 1 teentje knoflook
- 4 takjes tijm, vers
- olijfolie
- 150 g courgette
- 100 g kastanjechampignons
- 150 g bimi
- 1 el kappertjes
- 400 ml visbouillon
- 1 stronk Shanghai paksoi, of 200 g gewone paksoi
- 250 g kabeljauw
- 200 g bloemkoolrijst
- 270 ml kokosmelk
- peper en zout
- handje platte peterselie
- ½ limoen, in kleine partjes
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Halveer de prei in de lengte en snijd in plakjes. Fruit prei en geperste knoflook ongeveer 5 minuten samen met de hele takjes tijm in olijfolie. Neem een grote koekenpan, want er komt nog veel meer lekkers bij!
- Snijd ondertussen de courgette en de champignons in plakjes en bak samen met de bimi en de kappertjes 5 minuutjes mee. Voeg dan de bouillon toe. Snijd de Shanghai paksoi in reepjes en voeg toe. (Ik sneed ze doormidden, vanwege leuker voor de foto).
- Snijd de kabeljauw in stukken en voeg samen met de bloemkoolrijst en kokosmelk toe. Breng alles aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken met een deksel schuin er op. Of langer tot de groente zo gaar is als je zelf lekker vindt. Roer af en toe om.
- Proef en breng zo nodig op smaak met peper en zout. Verwijder de takjes tijm.
- Serveer de soep in een diepe kom en bestrooi met verse peterselie. Geef er voor de liefhebber partjes limoen bij.
Variatie of vervangen?
- De kokosmelk kun je vervangen door slagroom of amandelmelk. Zelfs mascarpone of roomkaas werken goed. Voeg in elk geval voldoende vet toe aan het gerecht, anders voedt het onvoldoende. De Shanghai paksoi kun je makkelijk vervangen door gewone paksoi, spinazie of witlof. Bimi is eigenlijk hetzelfde als aspergebroccoli, en gewone broccoli kan natuurlijk ook.Toevoegen: Spaanse peper voor een pittige soep of kerrie voor een mooie gele soep. Ook tuinerwtjes of sojaboontjes zijn leuk.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Lijkt me lekker en ga ik zeker proberen!
Ik stoei altijd met de kokosmelk: namelijk welke wordt er bedoeld? Is dat de kokosmelk uit een literpak of de kokosmelk uit een klein pakje?