gevulde groentesoep met kabeljauw

Gevulde groentesoep met kabeljauw

Als je ‘m eens kon ruiken… Deze super voedzame, gevulde groentesoep met kabeljauw was in mijn hoofd eerst helemaal geen soep, maar een groentegerecht met kabeljauw en losse bloemkoolrijst. Tijdens het koken leek het me veel makkelijker om alles bij elkaar te doen. Zo ontstond er een rijk gevulde groentesoep waar ik de stukjes kabeljauw bij deed. Hij is echt zó verrukkelijk geworden! Heerlijk romig en rond van smaak, boordevol frisse groente en malse kabeljauwstukjes. Daarboven zweeft een subtiele kruidensmaak van tijm en peterselie en een vleugje limoen. Een tikkie oosterse groentesoep eigenlijk. In onze vorm bevat het gerecht 6.15 gram koolhydraten per portie. 

Ingrediënten vervangen?

Sommige mensen houden minder van de kokossmaak, in dit gerecht valt de typische kokossmaak juist enorm mee, maar als jet toch wilt vervangen, of je hebt het net niet in huis, kun je het vervangen door slagroom of amandelmelk. Zelfs mascarpone of roomkaas werken goed. Voeg in elk geval voldoende vet toe aan het gerecht, anders voedt het onvoldoende. De Shanghai paksoi kun je makkelijk vervangen door gewone paksoi, spinazie of witlof. De bimi is eigenlijk hetzelfde als aspergebroccoli, en gewone broccoli kan natuurlijk ook. Toevoegingen: spaanse peper voor een pittige soep of kerrie voor een gele soep. Ook tuinerwtjes of sojaboontjes zijn leuk.  Nou, heb je genoeg inspiratie zo om verder mee aan de slag te gaan? Kook ze! 

De soep of uit mijn hoofd?

Mocht je geen zin hebben om deze gevulde groentesoep met kabeljauw te maken, of ben je gewoon benieuwd naar hoe ik het in mijn hoofd had? Nou luister, ik zal het je verklappen. Ik had het oorspronkelijk bedacht als drie losse componenten. Groente, kabeljauw en de bloemkoolrijst apart.

Maak de groente zoals hieronder maar gebruik minder bouillon (100 ml bouillon i.p.v. 400 ml) en neem de helft van de kokosmelk (135 ml i.p.v. 270 ml).  Bak de kabeljauw 8 minuten om en om in boter of zoals je het zelf lekker vindt. Wok de bloemkoolrijst 2 minuten op hoog vuur (pas op het laatst) met wat kerrie en zout.  Serveer als drie losse onderdelen op een bord. Dan heb je in plaats van gevulde groentesoep weer een heel ander gerecht met dezelfde ingrediënten! Wel met veel meer afwas 😉

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

gevulde groentesoep met kabeljauw
gevulde groentesoep met kabeljauw

Zo maak je gevulde groentesoep met kabeljauw

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Gevulde groentesoep met kabeljauw

gevulde groentesoep met kabeljauw
Door: Hans van Deelen
Deze super voedzame, gevulde groentesoep met kabeljauw is echt zó verrukkelijk geworden! Romig en rond, boordevol frisse groente en malse kabeljauwstukjes.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 204.97 kcalkoolhydraten 6.15 geiwitten 8.85 gvetten 15.05 gvezels 4.8 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Halveer de prei in de lengte en snijd in plakjes. Fruit prei en geperste knoflook ongeveer 5 minuten samen met de hele takjes tijm in olijfolie. Neem een grote koekenpan, want er komt nog veel meer lekkers bij!
  • Snijd ondertussen de courgette en de champignons in plakjes en bak samen met de bimi en de kappertjes 5 minuutjes mee. Voeg dan de bouillon toe. Snijd de Shanghai paksoi in reepjes en voeg toe. (Ik sneed ze doormidden, vanwege leuker voor de foto).
  • Snijd de kabeljauw in stukken en voeg samen met de bloemkoolrijst en kokosmelk toe. Breng alles aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken met een deksel schuin er op. Of langer tot de groente zo gaar is als je zelf lekker vindt. Roer af en toe om.
  • Proef en breng zo nodig op smaak met peper en zout. Verwijder de takjes tijm.
  • Serveer de soep in een diepe kom en bestrooi met verse peterselie. Geef er voor de liefhebber partjes limoen bij.

Variatie of vervangen?

  • De kokosmelk kun je vervangen door slagroom of amandelmelk. Zelfs mascarpone of roomkaas werken goed. Voeg in elk geval voldoende vet toe aan het gerecht, anders voedt het onvoldoende. 
    De Shanghai paksoi kun je makkelijk vervangen door gewone paksoi, spinazie of witlof.
    Bimi is eigenlijk hetzelfde als aspergebroccoli, en gewone broccoli kan natuurlijk ook.
    Toevoegen:
    Spaanse peper voor een pittige soep of kerrie voor een mooie gele soep. Ook tuinerwtjes of sojaboontjes zijn leuk. 

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top