gevulde forel met gemengde groente op het bord

Gevulde forel met gemengde groente

We kochten prachtige verse forellen bij de Landmarkt in Amsterdam. We knutselden er deze frisse Gevulde forel met gemengde groente van. De gemengde groenten zijn snijbonen en wortel en simpel gebakken zeekraal. Whow, dat was een waar koningsmaal! Forel bevat geen koolhydraten maar wel een flinke portie eiwitten en zo’n 10% vet. Daarmee is het de perfecte basis voor een koolhydraatarme maaltijd. In totaal bevat dit gerecht daardoor slechts 3,5 gram koolhydraten per portie.

Smaak en bereiding van de forel

Forel heeft van zichzelf al een geweldige, lekker aardse, smaak. Precies waar we van houden, die gaan we niet verknallen met heel heftige smaken. Een beetje opfrissen met een aromatische limoen en een vleugje dille is ruim voldoende. De forel moet smelten op de tong, je weet wel, dat die stukjes vis zó van de graat glijden eigenlijk. Daarom is garen in een pakketje zo’n perfecte bereidingswijze. Als je dat handig vindt kun je de pakketjes ook al van te voren klaar maken, dan schuif je ze in de oven als je aan de groente begint. Die begeleidende groente blijven simpel en lekker puur van smaak. Zo blijft de forel in het spotlicht en komt de smaak ervan het best tot z’n recht. Mocht je het allemaal toch spannender willen kun je forel prima combineren met andere ingrediënten. Denk aan prei, asperge, ui, spinazie en olijven, maar ook bacon of serranoham kunnen een extra feestelijk tintje geven aan je forelletje.

Landmarkt (#nospon)

De vis voor deze gevulde forel kochten we bij de Landmarkt. Dat is een enorme overdekte versmarkt in Schellingwoude, sinds begin 2019 nóg groter!  Je vind er de lekkerste en meest verse, vaak lokale producten. Veelal komen de producten rechtstreeks van zo’n 100 kleine telers, boeren en ambachtelijke leveranciers. “Landmarkt is er voor lekkerbekken die vinden dat eten vooral leuk & lekker moet zijn!”, aldus een tekst op hun website. Dat past dus helemaal in onze filosofie! Ze hebben ook een leuk restaurant met terras. Daar bereiden ze simpele, maar verrukkelijke maaltijden, zoveel mogelijk met seizoensproducten.

Kweeklustig

Toen wij nog in Amsterdam woonden, vóór 2006, kwamen we er regelmatig. We hadden op loopafstand namelijk een volkstuin op park Kweeklust in Amsterdam Noord. Daar vertoefden we weekenden lang, want je mocht er namelijk slapen. Dan schepten we wat aarde heen en weer, snoeide een eens een takje weg en verder luierden en kookten we er vooral.  Ik heb even wat oude foto’s opgezocht, hoe idyllisch was dat dan? Op 3 maart 2005 lag er een enorm pak prachtsneeuw 😉

Verhuisd

Aangezien we alweer jaren, met veel plezier, in Zaandam wonen, komen we minder vaak bij de Landmarkt. Maar áls we op de Amsterdamse ring rijden en we hébben tijd… dan lassen we een tussenstop in. Kleine moeite om dan daar even boodschappen te halen voor een heerlijk maaltje! En oh, wat zijn we altijd weer bij met onze goed gevulde boodschappentassen met al die prachtige producten. Vandaag scoorden we er dus die heerlijke forellen, malse snijbonen en knapperige zeekraal. De wortel hadden we nog liggen. Het was maar een kleine stap naar deze supermalse gevulde forel!

gevulde forel met gemengde groente op het bord

gevulde forel met gemengde groente op het bord

Ook lekker:

Zo maak je de Gevulde forel met snijbonen en gebakken zeekraal

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Gevulde forel met gemengde groente


gevulde forel met gemengde groente op het bord

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst januari 24, 2020

  • Aantal of hoeveelheid: 4 porties
  • Koolhydraten: 3,5 gr khd pp (4 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten
  • Klaar in: 35 minuten

Forel bevat net als de meeste soorten vis, geen koolhydraten maar wel zo'n 10% vet. Daarmee is een gevulde forel een perfecte koolhydraatarme maaltijd.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Op deze manier is de forel echt zó mals dat de stukjes vanzelf al van elkaar glijden en je de graat er zo uit kunt tillen. MJUM!!!
  2. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en haal de bakplaat eruit.
  3. Snijd dunne plakjes van de limoenen en halveer de plakjes. Leg elke forel op een eigen vel bakpapier en stop 2 takjes dille en een 4-5 halve plakjes limoen in elke buikholte. Maal verse peper over de binnen- en de buitenkant. leg er een plakje roomboter op en vouw de pakketjes goed dicht met de naad boven. Zet de pakketjes op de bakplaat.
  4. Bak de forelpakketjes 20 minuten in de oven of tot ze gaar zijn. Ondoorzichtig, maar nog wel mals! Als je het wilt meten: de kerntemperatuur moet 60ºC zijn.
  5. GROENTE
    Maak de wortelen schoon en snijd in dunne repen met een speciale julienne snijder. GEFU heeft een handige!
  6. Haal de punten van de snijbonen en en snijd ze in ruiten. Zet ze op met kokend water en kook eerst 3 minuten doe dan de julienne wortelen erbij en kook samen nog 4 minuten. De groente mag een bite houden! Giet af en roer er een klontje boter door.
  7. Serveer de vis met de groente onmiddellijk. Wij hadden er ook nog simpel gebakken zeekraal bij. Heerlijk gegeten!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

64 Shares
Share47
Pin17
Tweet